Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Mexické rizoto se Šmakounem a pikantní zeleninou

Zpět
  • Autor: STOB
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Recept je převzat z knihy Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí. K zakoupení na e-shopu STOBu http://www.stob.cz/cs/eshop

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, česnek, citronová šťáva, čerstvé bylinky (petrželová nať, oregano, bazalka), chilli paprička

Energetická hodnota celkem: 6862 kJ

Bílkoviny (g): 76, Tuky (g): 50, Sacharidy (g): 219, SAFA (g): 19, Cukry (g): 31, Vláknina (g): 23, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1716 kJ

Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 54.8, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Rýži uvaříme dle návodu. Cibuli nakrájíme na kostky, osmahneme na troše oleje, přidáme nastrouhaného Šmakouna a krátce orestujeme. Smícháme s uvařenou rýží a dochutíme solí a pepřem. Cibuli nakrájíme na měsíčky a osmahneme na troše oleje, přidáme papriku a rajčata nakrájená na nudličky a společně s cibulí krátce podusíme, na závěr přidáme vejce. Dochutíme solí, pepřem, nasekanými bylinkami, chilli papričkou a citronovou šťávou.

Hodnocení (16 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 07. 2017 14:29
Šmakouna jsem nikdy nejedla, důvod vyzkoušet.
18. 06. 2017 09:01
Udělám s quinoou.
18. 06. 2017 09:01
Udělám s quinoou.
02. 06. 2017 19:36
Zítra bude k obědu, jen místo šmakouna budou Robi plátky
02. 06. 2017 07:21
čím bych mohla nahradit šmakouna nemůžu mu stále přijít na chut
30. 05. 2017 14:03
To vyzkouším
29. 05. 2017 23:25
Recept vyzkouším, vypadá moc chutně.
29. 05. 2017 20:24
recept se mě líbí, tak uvidím a vyzkouším...
29. 05. 2017 19:29
Šmakouna jsem zatím nejedla, ale recept vypadá zajímavě, vyzkouším.
29. 05. 2017 19:26
no je to asi věc názoru, ale bohužel mě šmakoun moc tedy nechutná
29. 05. 2017 18:45
Šmakoun je super, doporučuji :-)
29. 05. 2017 14:46
Se šmakounem jsem zatím nepracovala.
29. 05. 2017 06:17
Hm, rychlé, nenáročné- díky za inspiraci :-)
03. 05. 2017 14:59
Další recept do sbírky se smakounem

Naši partneři