Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Zeleninový salát s tuňákem, vejcem a hořčičným dressingem

Zpět
  • Autor: STOB
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, citronová šťáva

Energetická hodnota celkem: 7076 kJ

Bílkoviny (g): 123, Tuky (g): 52, Sacharidy (g): 181, SAFA (g): 11, Cukry (g): 43, Vláknina (g): 28, Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 1769 kJ

Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 45.3, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 2.5

Postup přípravy

Salát: Ledový salát omyjeme a nakrájíme na nudle, rajčata nakrájíme na měsíčky, šalotku na jemné plátky a olivy překrojíme napůl. Vše promícháme, rozdělíme na jednotlivé porce, na které přidáme tuňáka a půlku natvrdo uvařeného vejce. Hořčičný dresink: Olej, hořčici, med, citronovou šťávu a zakysanou smetanu rozmícháme do hladké emulze a dochutíme solí a pepřem. Hotový dresink smícháme s nakrájenou zeleninou nebo jím přelijeme hotový salát. Podáváme s opečenou bagetou.

Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 05. 2017 15:35
Tak už vím co na večeři
27. 03. 2017 08:21
Dobrá večeře.
21. 10. 2016 08:16
Obdobu tohoto salátu často večeřím a dokonce ho dělají v naší oblíbené restauraci. Už vím co bude dnes k večeři.
17. 10. 2016 17:50
Salát si určitě udělám :-)
17. 10. 2016 07:55
Tuňáka jím, určitě uvařím

Naši partneři