Kategorie receptů
- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 12 |
Med | 12 |
Hořčice plnotučná průměr | 40 |
Smetana zakysaná 12% | 32 |
Olivy černé | 100 |
Cibule šalotka | 40 |
Salát ledový | 320 |
Rajčata | 400 |
Pečivo celozrnné průměr | 240 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Tuňák ve vlastní šťávě | 320 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 7076 kJ
Bílkoviny (g): 123,
Tuky (g): 52,
Sacharidy (g): 181,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 1769 kJ
Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 45.3, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 2.5
Postup přípravy
Salát: Ledový salát omyjeme a nakrájíme na nudle, rajčata nakrájíme na měsíčky, šalotku na jemné plátky a olivy překrojíme napůl. Vše promícháme, rozdělíme na jednotlivé porce, na které přidáme tuňáka a půlku natvrdo uvařeného vejce. Hořčičný dresink: Olej, hořčici, med, citronovou šťávu a zakysanou smetanu rozmícháme do hladké emulze a dochutíme solí a pepřem. Hotový dresink smícháme s nakrájenou zeleninou nebo jím přelijeme hotový salát. Podáváme s opečenou bagetou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.