Sledujte nás:

Margot buchta

Zpět
  • Autor: tomato
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Porce: 18.00

těsto: 170g cukru písek 2 vejce 250 ml šlehačky 33% 2 lžíce oleje 1 tyčinka Margot (100g) 2 hrnky hladké mouky (360g) 1 prášek do pečiva 250 ml mléka poleva: 1 žloutek 150g mouč. cukru 2-3 lžíce rumu 100 g rozpuštěného másla 2 lžíce kakaa

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 21425 kJ

Bílkoviny (g): 83, Tuky (g): 226, Sacharidy (g): 676, SAFA (g): 119, Cukry (g): 398, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1190 kJ

Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 12.6, Sacharidy (g): 37.6, SAFA (g): 6.6, Cukry (g): 22.1, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

TĚSTO: 170g cukru písek 2 vejce 250 ml šlehačky 33% 2 lžíce oleje 1 tyčinka Margot (100g) 2 hrnky hladké mouky (360g) 1 prášek do pečiva 250 ml mléka POLEVA: 1 žloutek 150g mouč. cukru 2-3 lžíce rumu 100 g rozpuštěného másla 2 lžíce kakaa ***** Smícháme cukr, vejce, šlehačku, olej, nastrouhanou Margotku, hl. mouku, prášek do pečiva a mléko. Vlijeme do vymaštěného a vysypaného pekáčku a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 30 min na 170 stupňů. Zkusíme špejlí, zda se těsto nelepí. Dáme vychladnout. Mezitím si uděláme polevu: smícháme žloutek, moučkový cukr, rum, rozpuštěné máslo a rozetřeme na vychladlou buchtu. Můžeme posypat kokosem.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři