Kategorie receptů
- Autor: Taboracka
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00

Ingredience
Dochucovadla:
špetka soli
Energetická hodnota celkem: 7567 kJ
Bílkoviny (g): 161,
Tuky (g): 71,
Sacharidy (g): 127,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 87,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 946 kJ
Bílkoviny (g): 20.1, Tuky (g): 8.9, Sacharidy (g): 15.9, SAFA (g): 3.9, Cukry (g): 10.9, Vláknina (g): 1.1, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Ingredience: 1000g nízkotučného tvarohu ve vaničce (4ks) 5 vajec 50 g agávového sirupu (medu, příp. jiné sladidlo) 50g pšeničné krupice 50g másla (rozpuštěného) 5g kakaového prášku Vše smíchat, polovinu směsi obarvit kakaem. Nalít do menšího pekáče nebo dortové formy (vymazané a vysypané, nebo vyložené pečícím papírem, já jsem měla 25 cm) - na střídačku světlé a tmavé těsto, aby vzniklo mramorování. Péct na 160, dokud povrch nezezlátne a špejle po vytažení zůstane suchá. Prostředek koláče není úplně tvrdý - třese se jako želé (po vychladnutí ztuhne). Lze udělat i ze 2 tvarohů a 4 vajec, kdo chce více proteinů a méně sacharidů - musí se dělat do malé formy (do 18cm), jinak je z toho placka. 8 porcí po 120g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.