Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Osvěžující svačina - čerstvý jablečný kompot

Zpět
  • Autor: 1a234
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda2000
Jablko500

Dochucovadla:

skořice,hřebíček , citron

Energetická hodnota celkem: 1150 kJ

Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 55, SAFA (g): 1, Cukry (g): 50, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 288 kJ

Bílkoviny (g): 0.5, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 13.8, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Jablka pokrájíme na menší kousky(tak , aby se dala nabírat lžičkou).Spolu s hřebíčkem, skořicí a trochou citronové šťávy vložíme do vařicí vody. Po změknutí jablek můžeme scedit a podávat zvlášť nápoj a zvlášť jablka, nebo společně jako kompot. V zimě doporučuji podávat horký, v létě vychlazený. Kdo nemusí hlídat cukr, může si přisladit medem.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

31. 01. 2017 09:08
Jednoduché a zdravé.
30. 01. 2017 22:13
Ten si delavam často na podzim když tchán doveze jablka že zahrady

Naši partneři