Kategorie receptů
- Autor: Svitilna
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
špenát Kaufland protlak | 450 |
Vejce celá průměr | 110 |
Mouka pšeničná hladká | 45 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, případně karí, stroužek česneku...nemusí být.
Energetická hodnota celkem: 2627 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 47,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1314 kJ
Bílkoviny (g): 16.5, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 23.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Rozmrazíme 1 balíček špenátového protlaku, zcela obyčejného, bývá to 450 g. Aby vznikly lívanečky, a ne karbanátky, použijeme protlak, nikoli špenát sekaný. Do rozmrazené hmoty vyklepneme 2 vejce a přidáme několik lžic hl. mouky - asi 45 g. Vše důkladně spojíme metličkou na hladkou hmotu - těsto. Ochutíme solí, můžeme přidat pepř, či karí, česnek, dle vlastní fantazie. Nabíráme naběračkou a smažíme na teflonové pánvi, lze téměř nasucho. Tyto 2 porce jsou opravdu vydatné, nacpete se. Obohatit můžeme jídlo tím, že přoi opékání 2.strany dáme na lívaneček plátek sýra například. Dobré jsou lehce pomazané hořčicí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.