Kategorie receptů
- Autor: Jitrenka72
- Doba přípravy (min.): 45
- Porce: 4.00
500g kuřecích jater, 70g cibule, 10g oleje, 200g bílé papriky -masox, pepř nové koření, 5g polohrubé mouky na zahuštění 50g suché rýže na porci
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra kuřecí | 500 |
Cibule | 70 |
Paprika bílá | 200 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Voda | 1000 |
Natur bujón kuřecí - suchý stav | 15 |
Mouka pšeničná polohrubá | 5 |
Rýže vařená natural | 480 |
Energetická hodnota celkem: 6402 kJ
Bílkoviny (g): 129,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 154,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1601 kJ
Bílkoviny (g): 32.3, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 38.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
na oleji zpěnit cibuli, přidat očištěná a pokrájená játra trošku opéct, přidal papriku pokrájenou na kousky zalít litrem vody, přidat masox, 3 kuličky pepře a 3 kol. nového koření. dusit do změknutí..v tlakovém hrnci cca 20 min. uvařit rýži dle návodu 50g suché rýže je cca 120 g již vařené
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.