Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Klíčky mungo

Zpět
  • Autor: ABULA
  • Doba přípravy (min.): 5
  • Uživatelský recept
  • Porce: 0.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Fazole mungo klíčky100

Energetická hodnota celkem: 150 kJ

Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 6, SAFA (g): 0, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 150 kJ

Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 0, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Hrst fazolek Mungo propláchnu, zaliji vodou a nechám bobtnat asi 12 hodin. Nabobtnalé fazolky přeliji do cca půllitrového plastového kelímku (od smetany či jogurtu), kterému jsem do dna vystřihla několik otvorů. Přikryji nějakým víčkem a nechám stát na misce na teplém místě. Nejméně třikrát denně dobře propláchnu pod tekoucí vodou. Vyrostlé klíčky dávám na chleba s tvarohem, do salátů, nebo chroupám jen tak. Krátkodobě je možné je uchovat v chladničce, ale raději opakovaně nakličuji menší množství.

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 02. 2017 21:44
Dvolena: miska je bez vody, je tam jenom proto, aby zbytek vody z kelímku nevykapal na stůl. Fazolkám úplně stačí vlhkost, která na nich při proplachování ulpí. Mohou být na sobě, krásně klíčí i když jsou ve vrstvě cca 4 cm vysoké. Při proplachování se promíchají.
08. 02. 2017 09:31
Děkuji za postup. Vždy jsem se toho bála, ale podle Vašeho postupu to zkusím :-)
07. 02. 2017 12:31
Paráda, děkuji za postup. Naklíčené luštěniny jsem zatím zkusila jen v restauraci, moc mi chutnaly a tak už delší dobu koketuji s myšlenkou vyzkoušet je i doma. Jen mi není moc jasné - ta miska má být s vodou, nebo jen stačí vlhkost, kterou si fazolky natáhly? V kelímku mohou být fazolky na sobě nebo v jedné vrstvě?
06. 02. 2017 22:58
Takhle je nakličuji taky. Fazole mungo nakličují krásně.

Naši partneři