Kategorie receptů
- Autor: TerezaBenickova
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka červená (v suchém stavu) | 150 |
Cibule | 150 |
Mrkev | 250 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Zázvor | 10 |
Česnek | 10 |
Olej řepkový | 6 |
Zeleninový vývar (čistý) | 750 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bylinky dle chuti
Energetická hodnota celkem: 3443 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 134,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 39,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 861 kJ
Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 33.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 9.8, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Mrkev překrojíme napůl a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme do hrnce s rozehřátým olejem a krátce restujeme na mírném plamenu. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Společně dále restujeme, cibuli dosklovata. Posléze přidáme plechovku konzervovaných pokrájených rajčat (použít ale můžeme i rajčatový protlak), krátce společně provaříme a do hrnce přidáme hrnek červené čočky. Zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou. Dochutíme solí a pepřem, podle síly vývaru. Vaříme. V průběhu přidáme nastrouhaný zázvor (podle chuti ho může být víc, nebo naopak méně) a také česnek. Vaříme pod pokličkou na mírném plamenu asi 25 až 30 minut, dokud čočka zcela nezměkne. Podávat můžeme ozdobené čerstvými bylinkami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.