Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Těstoviny s tuňákem v oleji

Zpět
  • Autor: Macatice
  • Doba přípravy (min.): 25
  • Uživatelský recept
  • Porce: 13.00

Ingredience

Dochucovadla:

bylinky, sůl, eventuelně citronová šťáva.

Energetická hodnota celkem: 6761 kJ

Bílkoviny (g): 63, Tuky (g): 69, Sacharidy (g): 180, SAFA (g): 19, Cukry (g): 28, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 520 kJ

Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 13.8, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 2.2, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Do osolené vody dáme vařit těstoviny (200 g v suchém stavu, do stavu al dente), nejlépe penne, vřetena, farfale. Doporučuju ne ty úplně nejlevnější, co se rozvařují, ale ty o pár korun dražší (stačí o pár korun, nemusejí být značkové a stát dvoj nebo trojnásobek). Zatímco se těstoviny vaří, otevřeme plechovku tuňáka v oleji (vhodný je drcený v řepkovém oleji), olej slijeme na pánev (proto ten řepkový nebo jiný olej vhodný na smažení, pokud je tuňák v oleji nevhodném ke smažení, raději použijte trošičku jiného oleje a ten z plechovky dejte s tuňákem až do hotového salátu). Nakrájíme dvě větší cibule a osmažíme do sklovata nebo trošičku do hněda. Přidáme bylinky (bazalka, oregano, ...) a nakrájená čtyři menší rajčata, přikryjeme pokličkou a krátce podusíme. Těstoviny slijeme a vmícháme do nich obsah pánve a tuńáka z plechovky. Důkladně promícháme. Možno případně dochutit (sůl, citronová šťáva). Nejlepší je ještě teplý. Studený doporučuju ohřát lehce v mikrovlnce. 1 porce = 100 g

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři