Kategorie receptů
- Autor: Macatice
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 13.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tuňák v oleji (včetně oleje) | 185 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 200 |
Rajčata | 380 |
Cibule | 260 |
Dochucovadla:
bylinky, sůl, eventuelně citronová šťáva.
Energetická hodnota celkem: 6761 kJ
Bílkoviny (g): 63,
Tuky (g): 69,
Sacharidy (g): 180,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 520 kJ
Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 13.8, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 2.2, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Do osolené vody dáme vařit těstoviny (200 g v suchém stavu, do stavu al dente), nejlépe penne, vřetena, farfale. Doporučuju ne ty úplně nejlevnější, co se rozvařují, ale ty o pár korun dražší (stačí o pár korun, nemusejí být značkové a stát dvoj nebo trojnásobek). Zatímco se těstoviny vaří, otevřeme plechovku tuňáka v oleji (vhodný je drcený v řepkovém oleji), olej slijeme na pánev (proto ten řepkový nebo jiný olej vhodný na smažení, pokud je tuňák v oleji nevhodném ke smažení, raději použijte trošičku jiného oleje a ten z plechovky dejte s tuňákem až do hotového salátu). Nakrájíme dvě větší cibule a osmažíme do sklovata nebo trošičku do hněda. Přidáme bylinky (bazalka, oregano, ...) a nakrájená čtyři menší rajčata, přikryjeme pokličkou a krátce podusíme. Těstoviny slijeme a vmícháme do nich obsah pánve a tuńáka z plechovky. Důkladně promícháme. Možno případně dochutit (sůl, citronová šťáva). Nejlepší je ještě teplý. Studený doporučuju ohřát lehce v mikrovlnce. 1 porce = 100 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.