Kategorie receptů
- Autor: Margharetka
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tuňák drcený ve vl. sťávě SeaSide | 120 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Cizrnová mouka | 13 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, česnekové koření, červená paprika
Energetická hodnota celkem: 943 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 7,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 472 kJ
Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 3.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Tuňáka zbavíme šťávy a pořádně ho romícháme s vejcem a 3 lžícemi mouky (celozrnná). Přidáme koření a sůl podle chuti. Těsto vylejeme do dortové formy vystlané pečícím papírem. Pečeme 10-15 min. na 180 stupňů. Hotové těsto rozkrojíme na půl, naplníme libovlnou náplní (rajče, salát, šunka sýr) a rozkrojíme napříč.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.