Kategorie receptů
- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 80
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rum hnědý | 10 |
Švestková povidla | 200 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Sádlo vepřové škvařené | 10 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 50 |
Žloutek | 40 |
Droždí | 30 |
Mouka pšeničná hladká | 300 |
Mléko čerstvé odstředěné (0,5 % tuku) | 200 |
Dochucovadla:
rum,skořice,vanilka
Energetická hodnota celkem: 10471 kJ
Bílkoviny (g): 51,
Tuky (g): 75,
Sacharidy (g): 398,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 165,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 524 kJ
Bílkoviny (g): 2.6, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 19.9, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Ze surovin zpracujeme klasické kynuté těsto, po 30minutách znovu promícháme a ještě necháme kynout dalších deset minut. Pak nakrájíme těsto na dvacet kousků, na každý kousek dáme náplň podle chutě (tvaroh,povidla, mák), naskládáme do pekáče vymazaného tukem a pomastíme i buchty. necháme ješte nakynout,pak pečeme do růžova při 180°C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.