Kategorie receptů
- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí stehno s kůží (syrové bez kosti) | 400 |
Houska vícezrnná | 80 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Hlíva ústřičná | 200 |
Hrášek mražený | 100 |
Paprika červená | 50 |
Mléko čerstvé odstředěné (0,5 % tuku) | 20 |
Olej běžný (průměr) | 20 |
Šunka od kosti | 100 |
Dochucovadla:
sůl.pepř, muškát květ, bylinky podle chuti Pokud použijete slaninu místo šunky musíte ji vyměnit v surovinách surovinách.
Energetická hodnota celkem: 6348 kJ
Bílkoviny (g): 104,
Tuky (g): 94,
Sacharidy (g): 58,
SAFA (g): 33,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 3174 kJ
Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 47, Sacharidy (g): 29, SAFA (g): 16.5, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 9.5, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Kuřecí stehno stáhneme opatrně z kůže,osolíme a obalíme do tenkého plátku šunky (anglické slaniny), Nakrájíme celozrnnou housku, hlívu ústřičnou, červenou papriku na kostičky,přidáme mražený hrášek ,okořeněný žloutek smíchaný s lžící mléka a z bílku ušlehaný sníh. Vzniklou směsí naplníme kůži ze stehýnek, pokud nějaká zbyde zabalíme balíček do šunky či slaniny vedle. Naskládáme do pekáčku lehce potřeného olejem, vložíme do trouby zahřáté na 200°C, pak pečeme při 180°C do měkka a růžova. Během pečení podléváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.