Kategorie receptů
- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hera | 150 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 120 |
Mouka pšeničná polohrubá | 500 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Rum | 40 |
Kypřící prášek do pečiva | 20 |
Cukr vanilkový | 15 |
Citronová kůra | 10 |
Mandle (nesolené) | 100 |
Rozinky sultánky | 50 |
Brusinky sušené | 50 |
Dochucovadla:
špetka soli
Energetická hodnota celkem: 18956 kJ
Bílkoviny (g): 98,
Tuky (g): 183,
Sacharidy (g): 608,
SAFA (g): 61,
Cukry (g): 205,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 948 kJ
Bílkoviny (g): 4.9, Tuky (g): 9.2, Sacharidy (g): 30.4, SAFA (g): 3.1, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Smícháme suché a mokré suroviny a vypracujeme těsto, máme-li menší vejce, můžeme přidat půl dcl mléka. Přidáme mandle a rozinky podle chuti, rozdělíme na čtyři díly,vytvarujeme do polokoulí , pomažeme vajíčkem, ozdobíme mandlovými lupínky a pečeme při 180°C asi 30 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.