Kategorie receptů
- Autor: Margharetka
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Červené fazole v konzervě Lidl | 200 |
Rajčata | 160 |
Cibule | 20 |
Česnek | 4 |
Sezamová pasta Tahini | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, 2 lžíce limetkové šťávy, půl lžičky mletého římského kmínu, 2 lžíce plocholisté petržele, tahini pastu 1 a půl lžíce
Energetická hodnota celkem: 1393 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 34,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 697 kJ
Bílkoviny (g): 10.5, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Použijte propláchnuté fazole z plechovky nebo si namočte svoje fazole přes noc a uvařte si je. Mě se osvědčilo před vařením vodu z namočených fazolí slít a fazole ještě propláchnout čistou vodou. Potom, ještě teplé fazole, mixuji tyčovým mixérem, abych z fazolí "vyhnala" co nejvíce plynů : ) Nechte rozmixované fazole vychladnout. Pokud nemáte kupovanou salsu, tak si na pánvi na lžičce olivového oleje orestujte 1 malou na drobno nakrájenou cibuli a 2 rajčata. Pokud chcete, vyndejte semínka, já si je tam nechávám. Okořeňte solí a mletým zázvorem. Potom přidejte petrželku, salsu, tahini a česnek. Vše rozmixujte do hladka. Okořeňte solí a pepřem, pokud je pomazánka příliš hustá, zřeďte jí lžící vody. Pomazánku můžete vyzkoušet i z jiných druhů fazolí nebo luštěnin. Nebojte se experimentovat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.