Kategorie receptů
- Autor: Margharetka
- Doba přípravy (min.): 75
- Uživatelský recept
- Porce: 36.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná celozrnná | 192 |
Mouka pšeničná hladká | 126 |
Mouka rýžová | 72 |
Cukr třtinový hnědý | 10 |
Olej olivový | 18 |
Pilos kysané podmáslí | 250 |
Dochucovadla:
sůl, různá semínka , lžička prášku do pečiva
Energetická hodnota celkem: 6972 kJ
Bílkoviny (g): 53,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 297,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 194 kJ
Bílkoviny (g): 1.5, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 8.3, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 0.7, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Síchejte všechny mouky s cukrem, práškem do pečiva a solí. Udělejte uprostřed důlek a vlijte olivový olej a pomáslí. Vypracujte těsto, Mělo by být měké, nelepivé. Pokud by bylo přílisš suché, můžete přidat více podmáslí. Těsto zabalte do fólie a dejte do lednice na 1 hodinu, nebo přes noc. Předehřejte si troubu na 175 °C. Plech si vyložte pečícím papírem. Těsto si rozdělte na třetiny. Vál si lehce poprašte rýžovou moukou, pomocí válečku vyválejte těsto cca 2 mm tlusté. Těsto pokapejte olivovým olejem a posypte směsí semínek a solí. Pomocí válečku semínka zapracujte do povrchu těsta. Vykrajujte stejně velké trojúhelníčky, nebo čtverečky, nebo cokoliv podle své fantazie. Přeneste je na plech. Pečte 18–23 minut do zlatova. Nechte vychladnout a skladujte v uzavřené nádobě. Krekry jsou výborné s lučinou s čerstvou pažitkou a ředkvičkami. Nebojte se je použít na jakoukoliv jinou vaší oblíbenou pomazánku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.