Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Velikonoční bochánek celozrnný

Zpět
  • Autor: Evusja
  • Doba přípravy (min.): 240
  • Uživatelský recept
  • Porce: 20.00

Ingredience

Dochucovadla:

špetka soli do těsta, případně rum na namočení rozinek, citronová kůra

Energetická hodnota celkem: 14813 kJ

Bílkoviny (g): 91, Tuky (g): 134, Sacharidy (g): 479, SAFA (g): 52, Cukry (g): 136, Vláknina (g): 48, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 741 kJ

Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 6.7, Sacharidy (g): 24, SAFA (g): 2.6, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Vyrobíme kvásek z droždí, lžíce cukru, lžíce vlažného mléka a lžíce mouky. Smícháme vše dohromady a řádně prohněteme. Kvůli celozrnné mouce těsto kyne pomaleji - necháme kynout 2 hodiny v nádobě a 1/2 hodiny po vytvoření 2 bochánků na plechu. Pomažeme vajíčkem, uprostřed nařízneme. Pečeme na pečicím papíru. 200 C - asi 30 minut.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

31. 03. 2018 09:13
Moc dobrý, zkusila sem ho upect bez cukru,jen trochu do kvasku a fakt mnam

Naši partneři