Kategorie receptů
- Autor: Margharetka
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer bulva | 70 |
Mrkev | 35 |
Jablko | 35 |
Klasik bílý jogurt (Olma) | 150 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, citron, hořčice - dle chuti
Energetická hodnota celkem: 618 kJ
Bílkoviny (g): 9,
Tuky (g): 4,
Sacharidy (g): 18,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Celer, jablko a mrkev si očistěte, opláchněte a nastrouhejte na hrubém struhadle, vše zalijte šťávou z citrónu a lehce osolte, dobře promíchejte a ručně pomačkejte, aby se uvolnily šťávy, salát díky tomu bude jemnější a křehčí. Ideálně misku zavřete a dejte odpočinout na 30 minut do lednice. Salát vyndejte z lednice, přidejte k němu bílý jogurt a hořčici, vše dobře promíchejte a podle potřeby dosolte a opepřete.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.