Sledujte nás:

Vojtěžka

Zpět
Autor: Katerina007
Ve skupině: Novinky a zlepšováky
Počet členů: 27
Založeno: 21. 10. 2014

Koupila jsem ve zdravé výživě vojtěšku. Co s ní mám dělat? Naklíčit? Uvařit? Jen zalít? Prý to mám být téměř na všechno a navíc prý má i bílkoviny :-).

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 10. 2014 07:58

S tou petkou jste mě přakvapily. Já když jsem klíčila, tak jedině v zavařovací sklenici.

22. 10. 2014 06:25

aha, takže naklíčit a sníst celé nebo jen klíčky?
V petce klíčím luštěniny před vařením (mám málo místa na misku :-) ) ty jíme celé, řeřichu mám na vatě na okně, tu seřezávám. Takže kam s vojtěškou?

22. 10. 2014 06:15

Mně se osvědčilo u klíčení propíchat pet lahev od mléka (široké hrdlo) a každý den i 2x proplachovat. Klíčky nemají kam utéct, ale chce to proplachovat skutečně poctivě, aby to nezatuchlo.

21. 10. 2014 22:43

Nejlepší je jen vmíchat klíčky do hotového pokrmu, nebo dozdobit chleba, salát, polívku, kaše...abychom teplem zbytečně nesnížili obsah kvalitních látek. Výhonky vojtěžky mají až 40% bílkovin a všech 8 esenciálních aminokyselin.

Předpokládám tedy, že je máte nechat naklíčit - vsypat na mělký talíř (pokrytý vatou) a několikrát denně kropit vodou, aby vata i semínka byly stále vlhké. Za 3 - 4 dny se můžete těšit na klíčky, které postupně stříhejte. Ostříhané vydrží až týden v lednici.

Více příspěvků

Naši partneři