Sledujte nás:

Hubneme s Novým Sebekoučinkem

Zpět
Ve skupině: Nový Sebekoučink
Počet členů: 24
Založeno: 01. 09. 2016

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

29. 01. 2018 09:44

Palačinky si zapiš jako vlastní recept, spočítej si všechny usmažené palačinky z dané dávky, počet palačinek zapiš jako počet porcí a v názvu receptu uveď Palačinky špaldové 1 porce = 1 kus. Potom už jen v jídelníčku zvýšíš počet porcí podle počtu snědených palačinek.
A příště, když přibližně dodržíš podíl jednotlivých živin a stejnou velikost pánve, můžeš recept používat pro větší i menší množství smažených palačinek.

28. 01. 2018 20:10

no a třeba když dělám palačinky, tak dělám bez cukru a ze spaldove mouky tak asi líp rozepjat že?

28. 01. 2018 12:01

annapavelkovaml: V případě čočkové polévky můžeš použít položku z databáze. Porovnala jsem ji s mým vlastním receptem a odlišuje se jen málo. Používám míň tuku k zahuštění a víc čočky.
Nebo si můžeš postupně vytvořit Vlastní recepty, třeba rámcové, u kterých potom můžeš jednotlivé položky změnit přímo v jídlokoučinku po rozkliknutí porce.

27. 01. 2018 21:41

Prosím ,když zaznamenávám třeba čočkovou polévku ,pišu každou ingredienci zvlášt na jednu porci je to tak spravně nebo mam z výběru zadat přímo čočoková polévka?

13. 11. 2017 13:35

Ivuschka11: Zapsané potraviny ti pravděpodobně zmizí, když zápis neukončíš kliknutím na "Zapsat jídlo".

12. 11. 2017 17:11

Ivuschka11.Přeji hodně úspěchů,hlavně je to o vůli,a ta mi,bohužel občas chybí.Držím palečky.

12. 11. 2017 09:34

Ahoj. Pravé začínám . Nevím jak správně zachovat zapsané potraviny do snídaně , svačiny atd. Někdy mi zmizí . Dekuji

08. 03. 2017 10:47

sifaka: Nakonec ano. Je to úryvek z jedné písničky, takže vždycky, když otevřu Sebekoučink, začnu si zpívat a blbá nálada zmizí. A hned se mi vaří mnohem líp :)

07. 03. 2017 23:29

Zatvik:...a podařilo se?

07. 03. 2017 18:28

Motto se mi líbí :) Kdybyste jen věděli, jak dlouho jsem si lámala hlavu, než mě napadlo to pravé, které by mě motivovalo...

19. 02. 2017 15:20

Mám takový dotaz, nevím jestli funkci "motto" používá i někdo jiný....nevěřila jsem, že může fungovat.Zdá se že jo, tedy asi jo.
Je možné panel kam se píše motto přesunout do mezery mezi tabulku s jídlem a semaforky?
Nějak se mi zdá, že lépe působí barva semaforků a zároveň cíl jedním pohledem, než když je třeba rolovat až nahoru.
Možná kdyby šlo použít i možnost zvýraznění písma-animace či barva....
Je jasné, že na funkci to nemá vliv :-)...myslím koučinku, ale třeba by to bylo dobrý.

03. 02. 2017 22:51

lewelyn: Porce polévky jsou 3 naběračky po 100 ml. V databázi hotových pokrmů se po výběru polévky dosadí hodnota 330 ml.
sifaka: Přesun z receptů do ingrediencí není technicky možný, rozsah této části databáze je příliš velký. Už o tom Hanka psala. Jedině by sis konkrétní recept přepsala do vlastních receptů.

03. 02. 2017 13:13

Je technicky možné použít v novém koučinku nějaké jídlo z receptů v databázi?..Který přímo není uvedený v seznamu koučinku?Přinesla jsem si dnes z jídelny Houbového kubu.Samo ho budu mít na 2x.Je toho min.400 g.Jsou to sice jen houby a kroupy, přesto si nevím rady jak s váhou, když nemám pojem jak moc se kroupy navaří.Nemám vůbec šajn jak to odhadnout a pravda je, že ho v jídelně dělají dobře.Když ho mají, vždy si ho dám :-) Díky.

03. 02. 2017 11:40

dobrý den, mám dotaz: u polévek se jako 1 porce počítá 1 sběračka?
Děkuji

02. 02. 2017 20:55

masenka1:
Opraveno, děkuji za upozornění :)

vlastovka:
Děkujeme za návrhy, snad vám alespoň v některých brzy vyhovíme. Hlavně mám na mysli mobilní aplikaci a nad tím propočtem mezi příjmem a výdejem také zapřemýšlíme. Bohužel obsah vápníku, hořčíku a fosforu není možné ke všem položkám přidat.

02. 02. 2017 17:30

Dobry den, muzu se zeptat, proc se mlada mrazena mrkev nepocita jako zelenina? Dekuji

10. 01. 2017 20:21

• Co mi velice chybí, je vzájemný propočet přijaté a vydané energie. Jde o to, že můj výdej energie není každý den stejný. Jeden den jdu do práce – z práce, odpoledne strávím doma a to je vše. Potom mi stačí řekněme 6000 KJ na den. Potom přijde den, kdy k této běžné aktivitě přidám několik hodin aktivního pohybu, který konám pouze jednou týdně, ale nelze zorganizovat jinak. Řekněme, že tento den spořádám 6785KJ, ale v daném dni vydám navíc 2741 KJ, což ale znamená, že mi tato navíc spotřebovaná energie bude chybět. To znamená, že se musím „dojíst“ ještě o 1956 KJ, abych dodržela těch plánovaných 6000 KJ, které potřebuji k udržení hmotnosti. Pro počítač úplně jednoduchý vzorec, ale počítat to z hlavy je dost nešikovné.
• moc se přimlouvám za nějakou mobilní appku, která by fungovala i bez internetového připojení s možností aktualizovat po připojení na internet
• možnost zápisu vlastní poznámky u každého jídla
• zařazení obsahu vápníku, hořčíku a fosforu
• možnost označení alergenů alespoň u vlastních potravin

10. 01. 2017 19:37

hajekrad: Původní Sebekoučink spustíte tlačítkem úplně vpravo, které má název Původní Sebekoučink. Pokud to po vás vyžaduje platbu, tak jste pravděpodobně kliknul na tlačítko Spustit Nový Sebekoučink nebo vyzkoušet na 3 dny zdarma. Bohužel se nedá přepínat mezi Novým a Původním Sebekoučinkem a data vám budou opravdu smazána.

10. 01. 2017 19:21

Dobrý den, včera jsem si spustil nový cyklus sebekoučingu. Protože jsem předtím měl nový Sebekoučing, který jsem si zaplatil (za 300Kč), chtěl jsem nyní vyzkoušet původní verzi, která by měla být pro dlouholeté členy zdarma a porovnat, jaký je rozdíl ve funkcionalitě původní a nové verze.
Přestože jsem tedy včera spustil původní sebekoučing, program pořád po mne chce zaplatit 300Kč a vyhrožuje mi, že pokud nazaplatím, tak mi celou tuto lekci vymaže.
Jat to tedy vlastně je s využitím původního sebekoučingu? Nerad bych přišel o data, která tam zatím vložím.

24. 11. 2016 21:53

Díky za rady, budu to muset asi tak dělat,že zvážím hrnec ve kterém to budu vařit a zvláštˇspočítám kj potravin. Jím většinou jídla ,které vařím. Nerada jím v restauracích,protože to stojí za .... Sebekoučink se mi líbí a opravdu je nejlepší co jsem kdy na internetu viděla. Líbí se mi to vše. Super! Pokud bych mohla poprosit o ty tabulky,tak bych byla ráda.

24. 11. 2016 19:44

Já to dělám tak, že na začátku zvážím nádobu ve které vařím (kastrol, hrnec, pekáč, pánev). Použité ingredience na celou dávku jsou jasné. Po uvaření zvážím nádobu s hotovým jídlem. V MS Excel mám tabulku, která mi hotové jídlo po odečtení pekáče přepočítá všechny hodnoty na 100g. Klidně se o ni podělím (viz můj blog tady). V jídlokoučinku si pak založím vlastní potravinu. Do tabulky jídla dne pak dávám tuto potravinu a vážím, kolik si dopřeju na talíř. Stejně tak, pokud si člověk naváží potraviny pro recept a nakonec hotový produkt, tak může k přepočtu použít i recepty v sebekoučinku. Ale já píšu do tabulky hodnoty z konkrétních potravin a jejich balení a nemusím řešit, že se třeba netrefím do databáze. Důvod proč se s tím tak "piplám" je jednoduchý. Když už se dokopu doma uvařit guláš nebo koprovku, tak hodnoty obsahu třeba bílkovin jsou diametrálně odlišné od norem RaJ, protože nepoužívám pouze špetku masa pro chuť.... Je to pořádný rozdíl. Taky doma pečeme, takže píšu, protože v mých výrobcích je cca 1/2 cukru. Na to vše je to k nezaplacení. Zní to složitě, ale není. Všechny zápisy, a to vaříme často, mi zaberou v průměru 10-15 min denně. Na databázi, pokud tedy opravdu chcete mít přehled, se pokud doma vaříte nespoléhejte. A to říkám s plným vědomím toho, že databázi Sebekoučinku chválím do nebes, protože nikde na internetu nenajdete širší ověřenou databázi. Možná bych se správců programu pro zajímavost zeptal, kolik má vlastně položek? Pro hotová jídla ale není nejvhodnější. Kupované věci, potraviny, ale pro mne nová databáze pokrývá z 99%.

24. 11. 2016 14:26

Když vaříte doma, zadejte jednotlivé ingredience na 1 porci, případně si jídlo uložte i do vlastních receptů, abyste ho mohla použít v kategorii Vlastní recepty i příště. Sůl a koření nemusíte zapisovat. Maso vyhledejte syrové, olej, cibuli, případně další ingredience. Malé rozdíly kolem 100 kJ jsou nepodstatné.

24. 11. 2016 13:41

Zdravím, mohla bych se zeptat podle čeho mám spočítat domácí jídlo? Například hovězí na štˇávě? Nebo mám vybrat toto jídlo z položky Restaurace apod.? Děkuji pěkný den

23. 11. 2016 07:09

butrflaj: V bodech vyčtete kromě snídaně i součet za snídani + dopolední svačinu + oběd. Zbývající % si rozložíte buď na odpolední svačinu + večeři, nebo jen večeři. Svačiny si jednoduše zrušíte tím, že je nevyplníte. Pozor ale, aby večeře nebyla příliš velká. Vhodná pro hubnutí je 25-30% doporučeného příjmu.

22. 11. 2016 20:11

Ahoj ráda bych se zeptala jaký má být poměr Snídaně - oběd - večeře. V přehledu kde jsou body za den jsem pouze vyčetla, že snídaně má být 20%. Ale zbytek jsem nikde nedohledala. Svačiny mi nevyhovují, dají se nějak zrušit? díky

09. 09. 2016 10:39

Helena D: Programátor se na to podívá, děkuji za upozornění.

09. 09. 2016 08:49

program zamrzl na datu 8.9. s dále nemůžu pokračovat. Mám naplánováno až do listopadu .......

07. 09. 2016 13:53

sifaka: Je to tak, jak píše Naďa, ale ještě to předám k ověření programátorovi.

07. 09. 2016 09:53

sifaka: 20 bodů je za minimálně 75% plánovaného zhubnutí, 40 bodů za 100% a víc. Jinak 0.

07. 09. 2016 08:37

Mám dotaz-možná něco dělám špatně:-(........dnes mi skončil osmitýdenní hubnoucí cyklus.Zhubla jsem jen jedno upocené kilo ale i to beru jako úspěch :-),když jsem dala "uložit body"-nikde jsem je neviděla, ani na mojí stránce.Takže za jedno kilo ze tuším čtyřech plánovaných body nejsou žádné?

02. 09. 2016 08:02

Přeji všem, aby se nám s Novým Sebekoučinkem hublo, udržovalo váhu a žilo zdravě snadněji a dál platilo heslo Když se chce, tak to jde. Přicházím s troškou do mlýna blogem http://www.stobklub.cz/blog-zapis/nada/23364/

Více příspěvků

Naši partneři