Sledujte nás:

Březen Měsíc správných tuků

Zpět
Počet členů: 94
Založeno: 05. 03. 2017

Podělte se o své zkušenosti, rady a tipy, jak se vám daří omezovat příjem nevhodných tuků a naopak zařazovat do jídelníčku ty správné. Na oplátku se můžete inspirovat zkušenostmi ostatních uživatelů.

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 01. 2018 00:10

Macatice.... Řekla jsem si"vydrz prťka" a ono to vyšlo :-))

04. 01. 2018 23:10

Macatice : to víš, že zvykla , ale tenhle překlep byl obzvlášť hezký, tak mně to nedalo :-))

04. 01. 2018 22:48

Yogii: Na můj "těsnopis" s vynecháváním samohlásek sis už mohla zvyknout :-)))

sifaka? Já jsem ajťák a ty potvory (macatý) vlezou všude...
Ale jak ses sem dostala ty? Přiznej se - podplatilas admina kefírem a kaviárem!

04. 01. 2018 15:48

Macatice,jak ses sem dostala?Tukova diskuze už je taky fest zadrena:=(
Ano, mám noční ,trénovat posuny v čase nemusím,díky směnnemu provozu to zvládam v pohodě.Jen ten jídelníček kulha na obě nohy.

04. 01. 2018 15:45

Kdeže to? U prtinožců? :-)))

04. 01. 2018 15:27

bessi: Jaký zase? Já jsem obvykle nejaktivnější v noci. A Sifaka zřejmě trénuje aklimatizaci na časové pásmo u prtinožců.

03. 01. 2018 10:08

Teda holky vy jste zase měly noční?

03. 01. 2018 03:22

Přátelé, blbosti jo, to by vám šlo, ale myslet na hubnutí to ne! :-).....A Máša až přijde -ta se bude řezat nadrobno :-)))

03. 01. 2018 01:11

01. 01. 2018 14:00 sifaka: Já si nemůžu pomoct...
Dáma v čínské restauraci se ptá úslužné obsluhy: "Co byse mi doporučil za nějakou specialitu?"
"Měl bych tu plo vás, madam, vynikající pejsčí tlapičky, smažené kočičkové ouška nebo želé losol z ploutev žlaloka..."
"Ježkovy voči!"
"Doblá volba, madam, doblá volba!"

02. 01. 2018 17:59

Krásný termín " jednotlamky" :-)

02. 01. 2018 11:28

...jednotlamky!!............to je mazec :-)))

02. 01. 2018 10:56

Sifi: dopadla jsem obdobně...a to jsem za celý večer měla osm jednotlamek s humusem, pět slabých plátků eidamu a tři panáčky vaječňáku..... asi jsem se moc nadechla :-)

01. 01. 2018 15:05

limoncello je dobré :-)

01. 01. 2018 14:48

...hmm, jsem perfekcionista, a potřebuju to, kdyby se ozvali Klokani...za pár dnů...tak ať mám origoš startovní váhu.Jasně že je něco voda ze slaných chipsů a cukr z limoncella :-))

01. 01. 2018 14:27

To nic, Sifi. Tos toho opravdu moc neměla, z toho plyne ponaučení, nevážit se hned dva dny za sebou :-).

01. 01. 2018 14:00

...ježkovy voči,,,,kdo mi obrátil klávesnici?! :-))...sorry Yogii

01. 01. 2018 13:49

Zogiišku,...právě proto nepoužívám slovo "ochutnat"...ochutnávat můžu něco co neznám...abych zjistila, že mi to chutná či ne, nebo ochutnávám když nějaké jídlo vytvářím :-), protože nevím, zda tomu něco nechybí....Ale ochutnávat všechno svoje cukroví...to ne, tomu já říkám...neovládám se a jím co mi šmakuje:-)
Jinak pro zajímavost jsem se vážila do Klokanů 31.12.ráno a měla jsem 84,7 kg, a 1.1. o podobném čase jsem měla 85,9.A to nebylo žádné silvestrovské šílenství jen 3 koktejly 3/4 sáčku chipsů a 2 chlebíčky bez majonézy.

31. 12. 2017 22:32

Já dnes vrazila zbytek cukroví do mrazáku. Do nového roku s čistým jídelákem

31. 12. 2017 12:11

Sifaka: hořké lanýžové figurky mi visí na stromečku, ale ještě jsem je nechutnala, schovávám si je až dojde vánočka i cukroví, protože jak je ochutnám , budu chtít další a další, znáš to.

31. 12. 2017 08:46

U nás je po cukroví, protože jsem nabalila děti, které odjížděly po Vánocích, to je výhoda...spokojenost na všech stranách.

31. 12. 2017 08:45

U nás je po cukroví, protože jsem nabalila děti, které odjížděly po Vánocích, to je výhoda...spokojenost na všech stranách.

31. 12. 2017 06:42

Moji povanoční favorité byly zase hořké lanýžové figurky.Tož jsem na ně po novém roce zvědav:-)....čert ví kolik v nich těch lanýžů je:-))

31. 12. 2017 03:28

martashi: Myslíš na Velikonoce, jako letos? To asi ne... Minulé vánoce měli želé arabesek plné regály ještě v lednu. Letos jich zřejmě objednali dost míň, a tak je yprodali už v půlce prosince. Těsně před svátky měli už jen polomáčené, koupiula jsem jednu malou krabici a rozdělila se o ni s bráchou. Teď už tam nemají ani ty.

31. 12. 2017 00:36

Macatice neboj slevy na arabesky teprve přijdou :-)

31. 12. 2017 00:34

I my pečeme na velikonoce mazance a beránky, ale přihodilo se, že se ještě o velikonocích našlo v mrazáku linecké a tak jsem ho vyndala a zmizelo raz dva. Vosí hnízda a rohlíčky nezbývaj :-)) U nás toho letos moc nezbylo, tak to vydrží do ledna na nejbližší narozeniny, když se to ještě do té doby nesní.

30. 12. 2017 12:02

Cukroví nezbude,neboť jsem pekla pouze slané tyčinky a dělala kuličky z ovesných vloček,těch je tam už jen na malý talířek.

29. 12. 2017 23:26

U nás taky opět dojde na zmražení cukroví. A během roku přijde vhod.

29. 12. 2017 21:58

Hele, na mě nemáte! Schválně, jestli někdo v nějakém lednovém novinovém archivu vyhledá mou údernickou agitku o likvudaci želé arabesek. Kdy to bylo, v srpnu? Myslím, že tehdy jsem si dala "závazek", že je dojím do nástupu své dovolené u moře.
Dneska jsem koukala, želé arabesky ve výprodeji nejsou. Čím budu celý rok doplňovat deficit sacharidů? Asi budu muset jíst víc ovoce:-)

Ale s tím zamražením vánočního cukroví - to není špatný nápad. Co zbude po Novém roce, to rozdělím do pytlíčků do malých dávek a budu to například nosit na různé sleziny... Díky za tip.
Na pravidelné mlsání to pro mě moc není - nevešla bych se do tuků, i když cukry moc problém pro mě běžně nejsou.

29. 12. 2017 16:49

Na Velikonoce pečeme mazanec a připravujeme nádivku, rohlíčky ani vosí hnízda ne :-)

29. 12. 2017 16:47

Sifaka: Tak jste toho asi pekli víc, nebo jedli méně :-)), u nás bychom ještě mohli pokračovat, ale už nebylo co :-)

29. 12. 2017 16:24

Yogii, aby to nevypadalo divně, ale to bylo u nás účelové....s vynálezem velkomražáků se přebytky nedojídaly až do úplného seschnutí cukroví a bezvědomí konzumentů ale rovnou se zaparkovaly na mráz a o Velikonocích jako by se našly :-))...ale neboj, dárečky nebyly :-))

29. 12. 2017 15:28

Tedy, to se mi nikdy nestalo, že bychom vánoční cukroví nesnědli a schovávali ho do Velikonoc. Do začátku ledna je pryč, jen se po něm zapráší.

29. 12. 2017 12:18

Taky přidávám zkušenost-vánoční cukroví vydrželo do velikonočních svátků a bylo prima :-)

29. 12. 2017 11:49

Linecké jsem zkusila mrazit jen upečené, vydrželo do velikonoc a bylo dobré.

28. 12. 2017 23:18

bessi: Do příštích Vánoc? Já obvykle nepeču, jak je rok dlouhý... Ale možná ho zpracuju na květnovo-červnové oslavy.
Díky za info.

28. 12. 2017 18:41

Lineckému by se v mrazáku nemělo nic zlého. Nevím, jak dlouho ho tam chceš mrazit, ale u mě vydržel půl roku bez změny

27. 12. 2017 19:23

sifaka: Není světlo bez tmy. Nějaké odstrašující příklady tady také být musejí, ne? :-)

No , ale udělám z nouze ctnost. Letos jsem domácí čokoládišky z časových důvodů nezvládla. A už je dodělávat nebudu. Kostku tuku jsem dala synátorovi do mrazáku, ztužený 100% tam určitě rok vydrží. Čokolády jsem nechala u sebe - ty by čistě teoreticky měly vydržet rok i bez mrazáku, nicméně můj praktický rozum mi napovídá, že na příští Vánoce budu muset stejně koupit nové. A nemáte někdo zkušenost se zamražením lineckého těsta? To jsem taky dala do mrazáku.

27. 12. 2017 14:58

Vždycky jsme doma prokládali polévané pečivo pergamenem, dneska prokládám pečicím papírem. A domácí čokoládu jsme balívali do staniolu, prodával se barevný v aršících v papírnictví.

27. 12. 2017 11:04

Macatice...jj, přesně tak si to pamatuju...jenže tvůj příspěvek vůbec nevypadá, jako že jsme na hubnoucích stránkách :-)

26. 12. 2017 23:06

macatice, Teda ty mi děláš chutě, takhle v noci:-)

26. 12. 2017 22:26

Já do čokolády na vaření (na polevu) dávám kousek bílého ztuženého tuku (na jednu čokoládu asi centimetr tuku z klasické kostky. Tím a) zahřátá čokoláda je tekutější a b) ztuhlá není tak tvrdá/lámavá/křehká.
Když se dá víc tuku, dá se přidat kakao, cukr, mleté oříšky, mleté mandle, strouhaný kokos (posůlední tři inmgredience výborné v kombinaci s bílou čokoládou), ba i nescafé (instantní káva v suchém stavu) - vzniknou tak různé příchutě a já pak do formiček dělám kombinace světlo-tmavých chutí, například oříšek + káva nebo kokos+kakao.
Když je čokoláda nastavovaná ztuženým tukem, je měkčí, dobře se kouše - či spíš cucá a rozpouští na jazyku. Nevýhodou ale je, že se hůř z formiček vyndavá - chce to mrazivé počasí na balkoně, a když jsou Vánoce spíš na blátě, tak pomůže mrazák.

26. 12. 2017 13:52

Pamatuji se ještě z dětství,že maminka ělávala na vánoce domácí čokoládu do papírových košíčků.A my jsme s bratrem vždycky byli nedočkaví a tajně jsme otevírali okno a ochutnávali.

26. 12. 2017 11:59

Yogii...přesně...někdy až moc....takže se řešilo jak na to, aby ne moc a taky aby to nebylo moc drahé :-))...co si budeme vykládat, cukrovíčko z nenáhražek přijde do peněz:-)

25. 12. 2017 22:33

Mně tedy rozehřátá čokoláda z čokolády na vaření vždycky ztuhla (někdy až moc brzy) a nikdy nelepila.

25. 12. 2017 22:22

Já dělám domácí čokoládu ze ztuž.tuku, mouč.cukru a kakaa. Je krásně lesklá a nelepí :-)

25. 12. 2017 17:40

Martashi...tady spíš jde o to jak zajistit aby poleva byla tmavá, lesklá a na cukroví pěkně ztuhla.Asi není nic moc horšího, co se týče vánočního pečení, když si nemůžete cukroví naštosovat do krabic neb se lepí ke všemu a na vše a pamatuju jak se babička s mamkou čertily, když měl každý jeden kousek na sobě přilepený žďobíček papírového ubrousku:-))...to se řešily recepty!

25. 12. 2017 16:35

Podle mě neovlivní, ale já nejsem čokoládový typ :-). Vždycky jsem dávku hned spotřebovala, takže ani nevím jestli se dá po ztuhnutí znovu rozpustit.

24. 12. 2017 12:30

Tak to zas někdy vyzkouším dát do čokolády mléko nebo smetanu. Já vím, že se mi to před lety párkrát zdrclo a od té doby to nedělám. Možná dřív byly výrobky nazývané "čokoláda", ale byla to - jak říká tchán "pačokoáda" s bůhvíjakžm složením.

23. 12. 2017 09:56

A neovlivní ta kyselá smetana chuť polevy? Já rozpouštím jen čokoládu nebo trochu nastavím mlékem, toť vše. Kalorické je i tak dost.

23. 12. 2017 00:22

Používám klasickou čokolodádu Figaro na vaření, rozpouštím ve vodní lázni a vmíchám do ní dvě lžíce zakysané smetany 15% , pečivo buď natírám silikonovým štětečkem (perníky) nebo polévám (linecké) nebo cukrářskou stěrkou (na dorty)

Více příspěvků

Naši partneři