Sledujte nás:

Datum registrace: 03. 11. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

ANCINKA

Získané body

Tento měsíc: 3
Celkem: 452
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

ANCINKA

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

něco dobrého - z kurzu STOB

23. 02. 2012

V pondělí to bylo v kurzu super - báječná atmosféra :-))
Shrnuji - ať jdou k čertu Ty "kamarádky" co mi říkají  ( a přitom nabízejí medovník):
- vždyť jsi vlastně akorát-proč vůbec hubneš?
- ten jeden kousek Ti přece neublíží
- tak si přece vezmi alespoň kousek- když jsem se s tím pekla
A TO MÍSTO TOHO, ABY MĚ PODPOŘILY:-((

K tomu byla ochutnávka ze šmakouna- předávám výborný recept:
 
Kapustové placičky se ŠMAKOUNEM







´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´
















Suroviny : 1/2 hlávky kapusty ( cca 500g) – nakrájet a uvařit







200 g ŠMAKOUN mexico – nastrouhat najemno







3 vejce







2 lžíce škrobu, nebo trochu strouhanky







grilovací koření -dle chuti







2 lžíce oleje - nemusí být
















Kapustu nakrájíme , uvaříme v mírně osolené vodě a scedíme. Smackera







nastrouháme na jemném struhadle.







Promícháme s kapustou a přidáme vejce, škrob a koření dle chuti.







Tvoříme placičky ve velikosti menších karbanátků a klademe







na plech vyložený pečícím papírem.















Hotové placičky potřeme olejem a dáme péci do vyhřáté trouby







na 170 st.C a pečeme až na povrchu zrůžoví – asi 30 min .( dle trouby)
















Takže upeču kapustové placičky a vezmu je těm "můrám" do práce, aby viděly, že o nic nepřicházím - ba právě naopak.

Pěkný den a dobrou chuť:-))












































-
Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

24. 02. 2012 10:40
Štíhlé nudle jsou fajn - vynikající s cuketou a sušenými rajčaty. Také mám dobrý recept na tousty se šmakounem-smackerem, až budu mít chvilku, napíšu.
Slupne je i návštěva, která neholduje zdravé výživě:-))
23. 02. 2012 14:22
Tak je to správně. Nejlepší obrana je útok. Ale to, cos popsala bude asi moc dobré, děkuji za receptík.
23. 02. 2012 14:02
miluji smakouna už jsem zkoušela i jako smažený sýr rozkrojila jsem na pů vložila plátek eidamu a plátek šunky obalila v trojbale a usmažila no fakt pochoutka a nebo okořenit zase rozpulit dam na gril griluji po obou stranách a pak dám zase doprostřed šunku sýr a k tomu zeleninový salát mám ráda i smaky nudle jsou drahší ale když mám chuť na špagety tak je tím nahradím
23. 02. 2012 12:47
recept vypadá velmi jedle!
23. 02. 2012 12:44
Šmakoun je vaječný bílek , tepelně opracovaný a vytvarovaný do obdélníku. Prodává se v různých variantách. Má skoro nic kalorií, nebo Joulů, jen bílkovinu a žádné sacharidy. Já ho mám ráda na chleba, posolit bylinkovou solí a jíst. Chléb samozřejmě celozrný.
23. 02. 2012 12:04
Určitě budou placičky výborné i z květáku, nebo brokolice a určitě stojí za zkoušku ze šmakouna-smackera s hlívou a trochou houbového koření ....:-)
23. 02. 2012 11:56
Paráda, mám doma šmakouna, tak to vyzkouším, jen místo kapusty (tu doma zrovna nemám) zkusím mějakou jinou zeleninu - mňam už se těším. Díky za inspiraci.
23. 02. 2012 11:48
Uvádím na pravou míru - to čemu říkáš šmakoun ( bílé obdélníčky) se správně jmenuje Shmaky. Smacker teď postupně přechází na název Šmakoun a jsou to ty kulaté plátky s příchutí ( přírodní aroma, hlíva, mexico, sladká meruňka) a potom štíhlé nudle. V řetězcích je mají málo, ale v prodejnách zdravé výživy je mají a i levnější než třeba v Tescu.
Navíc v Praze v Dianě již mají i párky se šmakounem a první saláty se šmakounem - jsou jiné než saláty se Shmaky.
23. 02. 2012 11:40
On existuje šmakoun a Smacker, každé chutná jinak. Mi třeba Smacker moc nechutná, šmakou je mnohem lepší. Šmakouna mají u nás normálně v Globuse nebo v Alebertovi. A zrovna tento recept je se Smackerem - ten má příchuť mexico. šmakou je jen uzený nebo obyčejný a prodavají s ním i hotové saláty.
23. 02. 2012 11:39
To vypadá dobře taky brzo vyzkouším:)
23. 02. 2012 11:37
to určitě zkusím :-)
23. 02. 2012 11:35
Hmm,to zní lákavě...mám doma zbytek kapusty a nevím co s ní,takže dobrý nápad! Díky
23. 02. 2012 11:34
Budu muset zvednout zadek od PC, najít nejbližší prodejnu Zdravé výživy a nenápadně zjistit, co je to ten šmakoun, co tu o něm všichni tak zamilovaně mluví :-D

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři