Sledujte nás:

Datum registrace: 19. 03. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

Aja69

Původní Sebekoučink

22 %
0 kg 9 kg

Již zhubnuto: 2 kg

Získané body

Tento měsíc: 281
Celkem: 705
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Diety nefungují, nebojme se a říkejme to!

04. 04. 2016

Opět zdravím všechny se STOBu!

Musím s velkou radostí říct, že čím více se o zdravý životní styl zajímám, tím větší mám radost, že se okolo mě šíří ten - podle mě - jediný správný názor, tedy, že DIETY NEFUNGUJÍ. Rozumějte, nefungují dlouhodobě, nejsou udržitelná, zavání jo-jo efektem. 

Jedinou správnou cestou je změna životního stylu. Samozřejmě občas zhřešit je normální a třeba já hřešila teď celý víkend. laugh

A ikdyž to není nic k chlubení, vím, že to zvládnu. Dnes už mi zase semaforky svítí zeleně, já se za chvíli zbalím na 90 minut jógy a více než 2 hodiny jsem byla s dcerkou venku - s kočárkem i na hřišti. Důležité je vytrvat, ne se vrátit ke starým zvykům a nebo podlenout lákání těch, kteří tvrdí, že zhubnout se dá pomocí pilulky.

Napadlo mě, že vypíšu ty největší omyly týkající se diet. Budu ráda, pokud další absurdity připíšete i Vy. A ještě raději budu, když dál budeme všichni okolo říkat, že nedržíme dietu, že "jen" zdravě žijeme. 

Tak a pojďmě na ty zvěrstva, kterými jsme si asi většina prošli:

- nejezte přílohy

- vše si važte a počítejte kJ (toto je samozřejmě správně, ale ne celý život a ne pořád, abych si nezašla ani do restaurace. Popřípadě si v restauraci vytáhla vlastní váhu)cheeky

- Jezte ke každému jídlu zázračnou pilulku a zhubnete

- pijte místo hlavních jídel shake

- nejezte po 5 hodině večer

- pomáhá tukožroutská polévka (mě mimochodem teda chutná hodně, ale ne pořád dokola)

- nejezte ovoce. Je tam moc sacharidů

- již nikdy žádné pečivo (já tedy po porodu moc dobře nesnáším lepek, ale to neznamená, že ho nesmí jíst nikdo. Navíc je rozdíl v glykemickém indexu u klasického a např. kvalitního žitného pečiva)

 

Víc mě - zatím - nenapadá.

Krásný den Vám všem a držím palce ve Vašem snažení!

Andrea

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 04. 2016 14:18
Opravdu moc děkuji všem za reakce. Jsem moc ráda, že se diskuze rozjela. A musím říct, že se vším tady souhlasím a podepisuji se pod to. Napadla mě ještě jedna "super" dieta: paleodieta. Jíte tak, jak jedli lidé v pravěku. Idea je: oni byli fit a štíhlí, vy budete také. Podstata ale uniká. Oni neměli nadbytek, oni se nepřejídali, oni si museli ulovit/nasbírat vše, co jedli. My si můžeme vše nakliklat on-line a dodávka vše doveze až ke dveřím...takže je to tu opět: je to o nás a naší pohodlnosti...
05. 04. 2016 12:12
Já vyzkoušela snad všechny diety a kromě zničeného metabolismu, neustálého hladu, ztráty sebevědomí a přibrání 50 kg to na mě následky nenechalo ... :-) tak asi tak ... :-D. Myslím, že nefunguje nic co se musí 14 dní přetrpět a pak (se najím) budu krásnáááá navždy.
05. 04. 2016 09:27
Já jela kdysi 2 roky na dělené stravě.Bylo to fajn,hubla jsem.Pak jsem ji musela na 14 dní přerušit a pak už se to nedalo nastartovat.Krabičková dieta je co se velikosti porcí týče dobrá a funguje,ale děsně leze do peněz,tak jsem ty porce okoukala a jím menší,ale všechno.Sampoch-přesně tohle se mi už taky párkrát stalo a je to docela pěkná motivace,vědět,že už to je vidět.
05. 04. 2016 07:26
Souhlasím naprosto se vším. Tukožroutská polívka, taky jsem zkoušela, byl to celkem zajímavý týden :-) A taky si vzpomínám na klasiku - jíst jen do páté odpoledne. Před takovými deseti lety jedl každý okolo mě jen do 17:00! A nikdo moc nepohubl.. :-) Pak frčela dieta podle krevních skupin.. A ze současných ketodieta, o té toho ovšem mnoho nevím..
05. 04. 2016 07:25
Sampoch: Taky se mě jedna kamarádka, kterou jsem viděla po delší době ptala, jestli nejsem nemocná, když jsem zhubla! :-)
05. 04. 2016 07:22
Vřele s tím souhlasím! Momentálně čtu Základy klinické obezitologie (ne, nebojte se, opravdu nehodlám jít touto cestou, moje studentka píše práci o metabolickém syndromu, tak si osvěžuji znalosti a tady je to všechno tak pěkně pohromadě a ještě z lékařského hlediska). Opět je to pomyslný hřebíček do rakve mé důvěry v klasickou medicínu. I sami lékaři, i když se velice snaží znít přesvědčivě nakonec neochotně přiznávají, že nic nefunguje, pokud není silně motivovaný sám pacient, úspěch je dát dolů 10% váhy a udržet ho 2 roky s přispěním drastických farmakologických zásahů do metabolismu! Všichni, kdo tu jste a svépomocí jste dokázali zhubnout nebo si držet váhu jste borci! A kam se hrabou na Stob lékaři se svým přístupem. Je pravda, že oni "dostanou" ty nejtěžší případy, pacienty, které již obezita ohrožuje s mnoha komplikacemi, ale znamená to, že existuje nějaký zlom, předěl, daný například určitým BMI, za který když se člověk dostane, tak už to jde těžko? Ne! Je to přístupem! Lékaři při léčbě všech nemocí i při léčbě obezity nikdy nezainteresují pacienta. Jste kus masa, který je potřeba léčit. ONI vás léčí, vy se to toho nepleťte. Nic vám neřeknou, nevysvětlí, nedej bůh, abyste chtěli do své léčby taky mluvit! Ale to je úplně špatně, pacient by se měl léčit sám, lékař by měl pouze asistovat, vést a pomáhat! Pokud budeme brát obezitu jako nemoc, vy všichni jste toho příkladem. Nemusíte nic vědět o desítkách působků, které vylučuje tuková tkáň, o změnách, které se dějí s lipidovým metabolismem, o hyperinsulinemii a zánětlivých cytokinech a stejně vám to jde všem líp, než doktorům medicíny. Já se fakt snažím na každém cvičení a na každém semináři vtloukat do hlavy medikům, že je důležité brát každého pacienta individuálně, personalizovat medicínu, dívat se na pacienta jako na člověka a zainteresovat ho do vlastní léčby. Ale jsem asi kapka v moři. Medicína bohužel takhle nefunguje.
05. 04. 2016 07:03
Lidé co mě znali dříve, tedy s velkým pupkem, mě dnes zastavují a vyptávají se. A já odovídám.
Otázka: Poslyš, ty jsi zhubnul?
Odpovídám: Nó, trošku.
Otázka: Držíš nějakou dietu?
Odpovídám: Ne, žádnou. Diety jsou na nic. To nefunguje.
Otázka: Proboha nejsi nemocný?
Odpovídám: Ne, naopak. Cítím se skvěle.
Otázka: No ale něco jsi teda změnit musel?
Odpovídám: Úplně všechno.
Otázka: Co všechno?
Odpovídám: Přístup. K jídlu, k pohybu, k životu, prostě ke všemu.
Otázka: A to jako něco nejíš?
Odpovídám: Jím úplně všechno.
Otázka: A jak jsi to teda dokázal?
Odpovídám: Znáš STOBKLUB? ......
04. 04. 2016 22:59
http://www.stobklub.cz/blog-zapis/afrais/22610/ Nedávný blog na stejné téma :-)
04. 04. 2016 21:00
A moje poslední doporučení, pokud dochází nápady na rychlé, zdravé a vyvážené vaření jsou kuchařky Břicháče Toma. Máme je již rok a musím říct, že i manžel nemá problém jíst podle nich a zhubl za 2 týdny, co byl se mnou doma 6kg...a já tu už skoro měsíc dřu na usmrkané 3kg :-D
04. 04. 2016 20:58
Děkuji všem za odezvu! Na dělenou stravu jsem úplně zapomněla. Já ji totiž nikdy nedržela. Nějak si to ani nedokážu představit...
Ještě mě napadá dieta krabičková. Tu bych ale nedala rozhodně do těch nefungujících. Je to princip, malé porce, pravidelně a ve většině případů se nic striktně nezakazuje. Je to logika, která mě osobně vyhovuje. Máte někdo zkušenost???
04. 04. 2016 20:19
Ja nemůžu ani držet dietu, ja jak se nenajim tak mě pobolívá hlava ale od mládí, tak jsem nedržela vůbec.
04. 04. 2016 20:12
Tukožroutská polévka je zprofanovaná jako dieta. Já si ji občas taky uvařím, protože mi chutná různým obsahem zeleniny, ale jako polévku před hlavním jídlem. Doporučuji.
04. 04. 2016 19:28
Každá dieta zavání neúspěchem a vede k jojo efektu. Proto, když se má teď lidi ptají, jak se mi daří hubnout a jakou držím dietu, tak všem vysvětluji, že nedržím dietu, jen jsem změnila životní styl, který vedl k úbytku na váze. Dva roky zpátky jsem asi tři měsíce držela dělenou stravu a byl to ukázkový jojo efekt.
04. 04. 2016 19:07
Přesně tak, ještě taky dělěná strava.
Mě osobně se nelíbí výraz "držet dietu", tento rok jsem moje snažení nazvala fitění, a tak si tak někdy více, někdy méně úspěšně fitím.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři