Sledujte nás:

Datum registrace: 06. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Aurinath

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 11 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 5454
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Aurinath

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Nový začátek a způsob stravování - naposled

17. 11. 2014

Vážení čtenáři, 
 dnes jsem od svého muže dostala ten správný impuls ke konečné trvalé změně. To, že mi říkal, že se u mých rodičů a v přítomnosti mé maminky cpu jako prase bylo ještě slabé. Ráno, hned po probuzení jsem se šla zvážit a má digitální váha bohužel pípne, když Vás změří a to pípnutí je nezaměnitelné, takže následovala i otázka z jeho strany: "Tak co jsi zjistila?" Na váze Tanita mám 68,3 kg a na té doma mám 70,5 kg. Já "blbec" mu řekla to vyšší číslo, ale pak jsem se začala hájit, že na měření mi ta spešl váha ale naměřila i s oblečením méně a on mi na to řekl: " To už je jedno jestli 68 nebo 70, ale je to moc.
 Brečela jsem. Sprchovala jsem se a brečela. Omlouval se mi několikrát, že to tak nemyslel, ale buďme k sobě upřímní = MYSLEL. Nechtěl mi asi ublížit, ale stalo se. Bohužel to má zatím dost špatný efekt. Nemám hlad a ani chuť nic jíst. Snažím se, ale i přes to, do sebe rvát jídlo a dodržet tak sebekoučink. Vyškolilo mě to. Asi je to ta poslední kapka, kterou jsem potřebovala. Do toho teď starosti se stěhováním, s hypotékou v práci a tak nějak je toho moc...:(
 Jsem tlustá.Samý tuk a žádné svaly.Jsem jak rosol. Když běžím, všechno se třese. Nikdy jsem to nevnímala tak moc, jako dnes. Stydím se, kam jsem se dopracovala. Stydím se, že jsem neměla dost síly, abych vytrvala ve cvičení. Stydím se, že jsem potajmu v noci jedla chipsy a stydím se za to, že ve skříni mám ještě teď železné zásoby sladkostí.

Nastoluji však nový režim. Nebudu si nic zakazovat stylem, kterým jsem to dělala dost pravidelně a nikam to nevedlo(nesmíš), ale 5 x denně malé porce - zelené semaforky, v obchodech se záměrně vyhýbám regálům, u kterých mi dělá největší problém vytrvat a nezhřešit. Začnu se hýbat - schody, chození, časem i běh a posilování. Nebudu se snažit změnit vše naráz, ale půjdu postupně a hlavně budu dodržovat pitný režim. Přestanu sladit a přesolovat jídla.

Kvůli čemu to dělám? Kvůli tomu, abych nebyla rosol, kvůli tomu, abych se cítila dobře a byla na sebe hrdá a hlavně, abych MU dokázala, že na to mám! 

Máte někdo podobnou zkušenost?
Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 01. 2015 11:47
promiň, ale beru motivaci "abych nebyla rosol....abych se cítila dobře a byla na sebe hrdá". Ale motivace "abych MU dokázala..." je blbost. A to říkám jako chlap. Chlap, který TĚ má rád, který ti TĚ váží, kterému je s TEBOU dobře tohle všechno dělá bez ohledu jestli máš 50 nebo 150. Bez ohledu na pošťuchování...Hmm, ale fajn nápad na nový blog;-)
10. 01. 2015 10:38
Z mých zkušeností je důležité cítit se dobře. Aby sis nový režim užívala a netrápila se. Věřím že to zvládneš! A nezapomínej na všechny dobré vlastnosti které máš!
24. 11. 2014 15:48
Já myslím, že spíš vadí jak to který chlap řekne - než že to řekne....Mně kdysi řekl můj kluk , že jsem tlustá / bylo mi šestnáct / a já díky tomu málem sklouzla k anorexii.....Dnes když mi můj muž řekne, že pár kilo dolů by nám ani jednomu neuškodilo - beru to v pohodě, protože to prostě říká s láskou a miluje mně i takhle / a i já jeho :-D
Držím ti moc palce, zásobárnu ve skříni jsem mívala taky, to se ,i ale už podařilo úspěšně zvládnout :-D
24. 11. 2014 12:08
Ahoj Aurinath, já si teda myslím, že špatně vypadat nemůžeš :) Podle obrázků jsi opravdu moc pěkná kočka a váha ať 68 nebo 70 je dobrá. Určitě vypadáš hezky žensky. Pohybuju se také kolem téhle váhy a také bych chtěla pár kilo dolů, ale jen kvůli sobě, protože vím, že se líbím i takhle. Nesmutni, dobrůtky vyřaď hlavně kvůli sobě a ne manželovi, nezdravé mlsání vyměň za ovoce a zeleninu případně trochu oříšků.. Hlavně se netrápit, vypilovat jídelníček tak, aby se to dalo napořád a bylo to příjemné. Váha se určitě sama usadí někde níž. Držím ti pěsti! :)
24. 11. 2014 10:09
Myslím, že to je ještě v klidu, můj tatínek mi ve slabší chvilce řekl, ať se nedivím, že nemůžu najít práci, když jsem tlustá jako prase a každý zaměstnavatel hned vidí, že ode mě nemůže nic čekat, když nedokážu dělat nic ani sama se sebou... ne že bych si to sama neříkala mockrát, když jsem seděla na pracáku, ale tohle bylo, myslím, trochu moc...
24. 11. 2014 09:36
Terminatorka: ono to chce, to já vím, ale mrzí to..:)
24. 11. 2014 09:23
Držím palce, určitě to zvládneš!
...a jinak, já se pro to, aby mi můj muž říkal co si doopravdy myslí, prostě pravda za každou cenu... tak mi to vyhovuje.... ale tím neříkám, že mě jeho "pravdy" občas nemrzí... jsme prostě k sobě vzájemně upřímní a tím omezujeme nesmyslné třenice...
24. 11. 2014 09:11
Děkuju Vám holky, ono je těžký, když je na to člověk sám a nejbližší ho ještě podrážejí čokoládkama apod. Stěhuji se za prací a tento týden finišujeme. Nové bydlení je 200km daleko, takže to je dosti záhul, řekla bych. Takže jsou na pořadech dnů jen nervy, jídlo večer a žádný sport. Už jen týden, říkám si, a pak to přejde a já se vrátím do svého hubnutí - 100%.
20. 11. 2014 19:25
Držím palce, máme tu samou váhu. Nejlepší je skutečně vše pomalu a prostě zkoušet to, co tě láká za sport... mě kupříkladu nebaví hopsání typu 30days jillian, ale zase mě baví její yoga meltdown, takže něco se určitě najde i u tebe.-)
20. 11. 2014 10:59
Jojo, mám to stejně - úplně...taky 68-69 ...a bohužel se zatím nedaří...cvičit v kuse vydržím tak dva měsíce, pak povolím...stravu držím vždy tak dva týdny, pak si řeknu, že přeci takhle žít celej život nemůžu a vykašlu se na to...přitom jsem koukala na staré fotky a vím, že by mi stačilo shodit blbých 5 kilo abych vypadala dobře...ale je to nadlidský úkol:)
18. 11. 2014 20:25
V srpnu jsem začala ze 109 nyní držím 99. Ano znám to. Máš velkou výhodu, žejsi si to uvědomila včas. Máš před sebou celý krásný život. To dáš, děláš to pro sebe. A tady je tak bezva podporující parta, která snad jinde není. Držím palce.
18. 11. 2014 16:42
Jsem na tom úplně stejně myslím rosol a ujíždění na sladkém i brambůrkách ,ale poslední dobou mi nedělají brambůrky ani sladké dobře jako by mi i tělo říkalo už dost už jsi se hodně let přežírala uber nebo to špatně dopadne.Jenže můj problém je že to zvládnu klidně i měsíc něco dám dolů pak se mi manžel vrátí z práce a já jsem schopna za týden mít opět ty 4-5 kg zpátky.Mě manžel niky neřekl zhubni nebo nežer říká že ještě vypadám dobře ,ale nedávno prohlásil ,že si už zvykl na to jak teď vypadám.Jenže já mu nevěřím no co na to proboha mohl říct jen aby mne neurazil on sám má o 10kg míň než já a to je větší a možná mi tak chtěl taktně dát najevo ,že už přeci jen bych měla se sebou něco dělat.Tak jdeme do boje!
18. 11. 2014 13:31
Ja Vam vsem moc dekuju za podporu, ohrome si toho vazim. Bojuji a bojovat neprestanu. Diky Vam
18. 11. 2014 10:33
Nejlepší je chlap, kterej věčně kritizuje a sám vypadá, jako by potřeboval pár (desítek) kilo shodit- jako ten můj. O tom, co všechno mi říká ten můj bych mohla napsat knihu a ne jen jeden článek na blogu :-D Šmahem- neustále musím vysvětlovat, že nedržím dietu (dodržuji zdravý životní styl), že tělo taky potřebuje tuky (proč jíš tu makrelu, vždyť je tučná; na začátku jsem měla strašný problém snížit tuky, měla jsem na semaforkách i přes 150% a teď mám opačný problém- mám za den třeba ani ne 60%), proč u toho cvičení pořád lemtáš (protože mám asi žízeň a potím se jak vrata od chlíva)....Prostě spoustu chytrých rad a sám má těžkou nadváhu, se kterou nic nedělá....
18. 11. 2014 10:33
Já si nemyslím, že by to od manžela bylo tak strašné. Ten mů mi taky občas řekl, že mi třeba trochu narost zadek, apod.- a já mu občas taky říkám, že vypadá jako těhotný. Kde jinde než ve vztahu s partnerem by člověk měl být upřímný? Když nám to sluší, také to od něj chceme slyšet. A pokud je to pro Vás impuls,o to je to lepší. Každý potřebujeme nakopnout jinak- někdo od okolí, někdo na to musí přijít sám. Mě například nakoplo to, když se mě i cizí lidé ptali, kdy "to" čekáme...
18. 11. 2014 10:18
Moc Ti držím palce,abys svůj boj vyhrála. Smutné, že manžel takto mluví, někdy chlapi špatně váží slova. Já u svého zlatíčka taky nemám - co se týče hubnutí -moc podporu a už to neřeším. Hubnu pro sebe, když to jde, mám hroznou radost. Když se nedaří, mrzí mě to, ale poznáš, že jsou v životě důležitější věci, než nějaké to kilečko navíc. Hlavně, ať jsi zdravá a v dobré náladě, ostatní se podá!
18. 11. 2014 10:15
Jak píší ostatní, dělej to hlavně pro sebe. Určitě to zvládneš. Držím palce!!!!
18. 11. 2014 07:58
Držím palečky, vždyt už jsi toho hodně dokázala. Oni ty chlapi jsou někdy neomalení a ani to tak nemyslí. Dělej hlavně tak, jak to cítíš ty.
18. 11. 2014 07:16
Manžel to na jednu stranu mohl vyjádřit "jemněji", na druhou stranu by to asi bylo bez efektu... Ale všechny komentáře přede mnou mají pravdu, že změny musíš dělat pro sebe...abys někomu něco dokázala/ukázala...tak to nefunguje (jak už mi "dokázal" můj manžel....asi 3x "z trucu" zhubnul....a přibral...)
Držím palce, ať jde jedna malá změna za druhou...a ať se ti všechny líbí a daří :-)
17. 11. 2014 19:43
No právě, když je toho na člověka moc, nemá už kapacitu, věnovat se sobě.
Ale želva ti leze, snažíš se, tak ať si říká, kdo chce, co chce. A tečka!
17. 11. 2014 19:20
Moc ti držím palečky,abys to pěkně postupně zvládla. To, co ti řekl manžel, to od něho moc pěkné nebylo a mně by to teda asi moc nenakoplo,ba naopak. Ale každá jsme jiná a vlastně důležitý je výsledek. Dopracovat se k zdravějšímu způsobu života a k tomu ,abychom byly se sebou spokojený. A to určitě dokážeš, když ses pro to rozhodla!
17. 11. 2014 18:26
Souhlasím se Sanyz,vyjádřila vše.Dělej to hlavně pro sebe a za každý pokrok se odměň nějakou maličostí.Neber to jako dietu,ale jako nový životní styl :-)!
Budu držet palečky a vím,že to dokážeš.Najdi v sobě tu vnitřní sílu,která tě nakopla,když jsi viděla výsledky z Tanity a obuj se dotoho a tentokrát jdi správným směrem a bez velkých obchůzek brzy dojdeš k cíli :-)!
17. 11. 2014 18:20
Moc hezky napsané. Je jasné, že motivaci máš pořádnou, tak ti moc a moc držím palce abys vytrvala a ukázala, že na to máš. :-)
17. 11. 2014 18:18
Moc ti držím palce! Malinko smutné je to, co ti řekl manžel:-( Ale.....hubni hlavně pro sebe, ten pocit, že jsi to zvládla, ten je úžasný, vydrž a dopřej si ho zažít. Řekni si - dokážu to a dokážeš to!!!!!

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři