Sledujte nás:

Datum registrace: 09. 10. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

Daranea

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 12 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 5361
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Daranea

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak se želva pohnula a proč mě to vůbec netěší

13. 11. 2012

Ano, moje želva dělá téměř sedmimílové kroky. Po euforii prvního týdne už jede standartně asi půlkilo týdně, dost to záleží na tom, jak se vyspí moje stařičká rozhrkaná váha, takže pokud to není o 2 kila víc, tak to nějak extra neřeším. Dnes ráno jsem se asi postavila správným způsobem a číslo 103 bylo na světě.
Nějak se z toho ale nedokážu naplno radovat. Včera večer mě opět navštívila zákeřná nemoc, přes noc se zabydlela nejen v mé posteli, ale i v celém těle. Bleskový zánět nosohltanu, pálení nosu a nepříjemná bolest v krku nejsou věci, které by chtěl každý prožívat dvakrát do měsíce. Ano je to teprve 14 dní, co jsem se definitivně zbavila minulé, 14 dní trvající nemoci.
Můžu si za to ale sama, podcenila jsem prevenci. A přitom moc dobře vím, že s tímhle divným podzimním počasím vždycky přijde i nějaké to nachlazení.
Takže výčet mé viny:
Ještě jsem nezačala pravidelně chodit do sauny. Mám permanentku, trošku zastaralou, ale snad mi ji uznají, ještě jsem to nezkusila. To samé s bazénem.
Nosím příliš teplou bundu, zpotím se  a pak prochladnu. Nedokážu v tomhle počasí odhadnout, jaké potřebuji oblečení.
Ještě jsem nezačala brát Oscillo. Možná je to jen Věř a víra tvá tě uzdraví, ale mě to pomáhá.
Možná jím málo ovoce, ale potřebné vitamíny beru ze zeleniny, takže v tom tak velký broblém nebude. Paprika má stejně víc vitamínu C než citron.
Už mě nic nenapadá, pravidelně cvičím, chodím ven, udržuju si celkem slušnou fyzičku...
A už vím! Chodím pozdě spát. Když nespím aspoň 8 hodin, oslabuje to mou celkovou kondici.
Takže dneska si zajdu do lékárny pro Tantum Verde, půjdu brzo spát, dám si oscillo, až půjdu ven, vezmu si radši ještě svetřík a slabší kabátek a hned jak mi bude zase dobře, zajdu do sauny a budu chodit pravidelně, koupím si další permanentku a budu chodit až do jara.

A co vy? Zajímá mě, jak posilujete svou imunitu a bráníte se podzimnímu nachlazení. Čekám nějaké zajímavé a hlavně levné tipy.
Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 11. 2012 15:05
Právě jsem dopila zázvorový čaj s citronem, med už došel, čekám, až mi máma přiveze od dědy další, ale asi ho piju moc a přestal fungovat, jinak si to neumím vysvětlit :) První rok po porodu mi taky nic nebylo, ale letošní podzim je to už druhé nachlazení a druhé těhotenství plánuju až na příští rok :)
13. 11. 2012 14:45
já jsem ji posílila druhým těhotenstvím. od porodu na mě neleze prostě nic.
13. 11. 2012 12:30
Ahojky, kdysi jsem zkoušel homeopatika (někdy možná účinkovala, někdy ne...), ale v posledních letech to řeším dostupnou přírodou. Ovoce a zelenina průběžně. Jinak, v okamžiku, kdy cítím, že to není úplně ono, piju čaj z čerstvě nastrouhaného zázvoru s medem a citronem. Někdy malý kousek syrového zázvoru požvýkám. Zatím to, musím zaklepat na dřevo, funguje. No a když mám volno začnu den malým panáčkem čisté slívy ;-)
13. 11. 2012 11:34
no já betu super vitamíny pro sportovce bylo mi to doporučeno už loni a fakt jsem byla v pohodě.Beru jen 2x týdnš jsou pry hodně silné.Firma aminostar.Jinak já mám věčný problém s tím že mi je pořád zima mám pořád studené nohy a to je ten problém.Už jsem přemýšlela o nějakých vyhřívaných vložkách do bot nemáte s tím někdo zkušenost?
13. 11. 2012 10:56
mám stejný pocit jako Varda, co se stravuji se Stobem, tak jsem neměla ani rýmu. a děti taky ne - servíruju jim víc zeleniny a ovoce. potravinovým doplňkům moc nevěřím - z mého pohledu spíš placebo efekt. - Libu - holky končí každou sprchu a koupání studenou vodou už od malinka, a jak jsou otužilé :o)
13. 11. 2012 10:39
Pracovala jsem jako učitelka a v podzimním a zimním období nebylo dne, aby některé z dětí nekašlalo. Děti kašlaly doslova a do písmene namně. Za dobu své paxe jsem nebyla ani jednou na nemocenské. Teď v důchodu mně chřipky dosud míjela a doufám, že to tak bude stále. Co proto dělám? Já ani nevím. jím dost vitamínů ) ovoce a syrová zelenina) a denní Brr. dieta, o které jsem psala ve svém blogu. Dvakrát denně se sprchuji studenou vodou. Také dlouhé procházky za každého počasí. Jen pokud je vzduch prosycen smogem z komínů , kde se topí pevnými palivy. V létě hodně hodin na sluníčku, to asi také posílí imunitu.Přeji ti brzké uzdravení a to, co pro svou imunitu děláš je správné.
13. 11. 2012 10:39
My si s manželem děláme každý podzim laktobacilovou kůru - aspoň měsíc to chce. Imunita sídlí ve střevech, takže je dobré posílit "hodné" bakterie, aby měly sílu bojovat. K tomu 1xtýdně sauna. Zatím (už cca 3.rok) se to vyplácí, nic horšího než "rýmečka" nás nepřepadlo :)
13. 11. 2012 10:37
Takže Sterimar mám pro dítě, asi mu ho zabavím, je pravda, že cítím to sucho z topení a snažím se přes den netopit a větrat sem vlhko z venku. Solná lampa mi někde zahálí, hned ji půjdu hledat a už jsem si dala tabletu Celaskonu-pro jistotu.
13. 11. 2012 10:27
Tak já to mám trochu jinak - vzhledem k tomu, že rýmu mám tak 350 dní v roce, tak ji nepovažuji za nemoc, ale jen otravnou věc. :-))
Jinak když cítím, že na mě něco leze, udělám si pár dní velký ovocný salát, který uzobávám po celý den, popř. saláty tpu kysané zelí s pomerančem apod.
Oscilo mě nijak nenadchlo, mám trochu skepsi k homeopatikům, ale někdy je k vyléčení potřeba asi právě ta víra, tak pokud ti pomáhá, nevidím v otm problém. Sama uživám různé vitamínové doplňky (i když ne kvůli chřipce), tak mám asi nejmín co kecat. ;-)
Ale co se mi poslední dobou fakt osvědčilo je solná lampa. Přítel ji dostal ke "kolaudaci" bytu a už jsem si na ni docela zvykla. Pokud nemáš byt zrovna o velikosti vlakového nádraží, tak i jedna solná lampa dokáže vzduch docela dost provonět (obvykle když třeba po hodince odejdu a vrátím se pak zpět do pokoje, je tam sůl už cítit). A uznávám, že co si pravidelně pálíme solnou lampu, rýma je o poznání menší. Jinak ještě používám do odpařovačů na radiátoru bylinky - pěkně byt provoní. :-)
13. 11. 2012 10:20
Ahoj, musím to zaklepat, ale opravdu nastydlá nebývám:-) vitamíny mám asi z ovoce a zeleniny, neberu už ani doplňky ani Céčko jako dříve.. pravdou je, že saunu si dávám alespoň 2x někdy 3x týdně a je mi fajn! Oblečení nějak neřeším, dokud nemrzne, zimní bundu ani kabát nevytahuju..Jinak to céčko mi jeden čas fakt pomáhalo, zkus šokovou terapii:-)
13. 11. 2012 10:18
Uvažuji o koupi Kolostra... ( http://www.cs.queen-eunike.cz/eunike/eshop/0/0/5/7-Powerful-worker-kolostrum-regenerace-organismu-imunoglobuliny )
Hodně známých si to chválí... já taky chytnu každého bacila, kterého potkám....
13. 11. 2012 10:18
Já co jsem na STOBu problémy s nachlazením nemívám. Předešlá léta, kdy strašili s různými chřipkovými pandemiemi a jelikož pracuji s lidma, tak jsem hledala nějakou levnou radu. Až jsem našla článeček o tom, že sliznicím velmi vadí vysoušení v době, když se začíná topit. A také to, že chřipkový bacil nesnáší slané prostředí. Takže si kupiji sprej Sterimar a ráno a večer si stříknu do nosu a když kolem mne projde frkající občan, tak si stříknu i během dne. Sterimar není nejlevnější, ale je to obyčejná slaná mořská voda, kterou hravě nahradí i česká Vincentka - stačí k ní jen dokoupit rozprašovač. Asi na tom něco bude, neboť chřipku ani virozu jsem neměla už 3 roky a rýmu tak maximálně jednou do roka a ještě jen slabou. Toliko moje metoda.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři