Sledujte nás:

Datum registrace: 09. 10. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

Daranea

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 12 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 5361
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Daranea

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Detoxikace - otevřený

12. 02. 2013

Narazila jsem na knihu Antonie Mačingové Zhubněte jednou provždy aneb Najezte se do štíhlosti.

Hledala jsem duševní stravu o stravě vhodné pro detoxikaci organismu.
Pročetla jsem si její 28 denní plán, recepty a povídání o krevních skupinách. Zaujalo mě to, připadá mi to takové racionální na rozdíl od některých rozšířenějších doporučení.

V následujících týdnech mě čeká detoxikace s mými klienty, budou muset dodržovat nějaký jídelníček, který nesestavuju já, takže jsem ho ještě neviděla a tak jsem přemýšlela, že bych měla být o krok před nimi, abych mohla říct, že to jde a funguje.

Půjčila jsem si v knihovně i jiné knihy na téma ovoce, zelenina a detoxikace, ale tuhle jsem otevřela jako první.

Vyzkouším to, porovnám to s jídelníčkem, který dostanou mí klienti a uvidím, který se mi bude líbit víc.

A tak se chci zeptat, máte vy osobní zkušenosti s detoxikací pomocí ovoce, zeleniny a bylin, bez doplňků stravy a speciálních koktejlů?

Zajímá mě jakýkoli názor, já se zatím připravím a pustím se do toho. Jen až půjdu nakupovat, budu muset vzít kočárek a dítě nechat doma, abych ty tuny zeleniny uvezla :)
Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 02. 2013 10:03
Já jsem zkoušela detox paní Mačingové na doporučení mé praktické lékařky. Potřebovala jsem "nakopnout". Stravuji se cca od 07/2012 dle semaforků na Stobu, ale úbytek byl mizerný cca 3 kg a neustále mi váha kolísala (jsem v pásmu obezity a úpravou jídelníčku a přidáním pohybu jsem myslela, že výsledky budou znát). Bála jsem se, že detox nezvládnu. Představa jídel bez pečiva, salámů a masa mě odrazoval, ale sestavený jídelníček mě bavil, jídla jsem se mi nepřejedla a testovala je se mnou celá rodina. A nějaký úbytek se také dostavil :-)
12. 02. 2013 14:43
Moje teta tenhle detox držela několikrát a byla spokojená :) stejně ale časem ta kila nabrala aspoň z půlky zpátky, ale vždycky si to pochvalovala :) já jsem zkoušela nějakou 7 denní detoxikační dietu... :) taky jsem se cítila lépe :) ale první dn byly krušné :) pokud chceš, vyzkoušej a uvidíš :)
12. 02. 2013 13:28
Nejvíc mi na tom vadilo, že tam není 14 dnů maso! Já masožravec jsem trpěla, zvlášť když jsem "normální" stravu vařila dceři a muži :-D
12. 02. 2013 11:27
Nevím, nemám osobní zkušenost, ale přikláněla bych se k tomu, že je to metoda podpůrná, nikoliv samospasitelná.

iv.uh: Hezká glosa, Ty mě vždycky pobavíš!
12. 02. 2013 10:55
jednou jsem při zdravotních problémech držela 1,5 měsíční detox program. ale bylo v něm teda i libové maso, tak nevím :-D pomohlo mi to ohromně. 7 kilo dole a hlavně - zdravotní problém se začal sám řešit - tělo pro to našlo sílu.
12. 02. 2013 10:33
To je přesně to, o čem mluvím, člověk to nesmí brát jako nárazovku, ale jako součást delšího procesu.
Díky za zkušenost, takže to funguje, já to zkusím, při pročítání receptů jsem na to měla chuť, takže to nebude žádné přemáhání.
12. 02. 2013 10:02
Mačingovou znám, taky jsem ji 2x držela. Je to super, šla bych do toho zase, ale vždycky, když jsem skončila, tak jsem přibrala zpátky. Ale přešly mě bolesti žlučníku, "nesmrdím při stolici a prdění" :-D a za 28 dní jsem zhubla 6 kg a hoodně přes cm!
12. 02. 2013 09:53
Předně chci říct, že neberu detoxikaci jako nějakou samospásnou metodu. Je to jen součást celkového programu na cestě ke zdravějšímu stravování. Někteří mí klienti si možná pořád myslí, že s nimi budu dělat zázraky po telefonu a já zatím stále nejsem schopná je přesvědčit, že zázrak se nekoná, ale detoxikace není o pití zeleninových šťáv a hladovění. Celé hubnutí je cesta, na začátku je pravidelnost a na konci je výsledek a nové trvalé návyky, někde mezi začátkem a koncem může být pročištění, zbavení zbytků původního stravování a příprava na úplně nové.
Pokud někdo čeká, že bude žrát dál jako prase a já ho zázračně vyčistím, bude zklamaný :)
12. 02. 2013 08:08
Kdysi jsem taky měla úchylku, že jsem při úplňku jen pila. Někdy jsem to vydržela, někdy ne. Myslím, že je to pitomost. Nejhorší bylo, když jsem celý den pila a zjistila jsem, že úplněk byl den před tím (překoukla jsem se v kalendáři), tak jsem večer vybílila ledničku :-)
12. 02. 2013 08:05
Taky souhlasím s Keksi, když jsem koukala na ,, jste to co jíte,, tak to tak Kateřina taky říkala, smysl detoxikace je nulový a přirovnala to k bordelu v obýváku, pokud je tam nepořádek stále a člověk není čistotný, tak jeden uklízení nic nezpraví, protože udělá binčus hned nový.
Jediný k čemu se přikláním, udělat si odlehčenější den, kdy se použijí lépe stravitelná jídla, více ovoce a zeleniny, ale pít jen ovocné štávy mi příjde děsný.. zkoušela jsem kdysi a za úplňulku a bylo to pro mě jen mučení :)
12. 02. 2013 07:21
mám podobný názor jako Keksi, už tu něco podobného bylo s dotazem na půst.. ale samozřejmě jsou to klienti a tvoje práce, takže by asi bylo dobré vědět o čem mluvíš:-)
12. 02. 2013 06:32
Já ti nevím, na tohle moc nevěřím. Podle mě by člověk měl jíst zeleninu a ovoce pořád a ne dělat nějakou detoxikaci. Myslíš že tělu pomůže, když se člověk cpe celý život hamburgerama a bagetama, tak že najednou týden jí jen ovoce a zeleninu nebo pije "detoxikační" čaje apod.? To musí být slušný šok.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři