Sledujte nás:

Datum registrace: 10. 07. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

Eelll

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 6.8 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 64
Celkem: 472
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Strava a souzení okolím

18. 02. 2015

Stalo se vám někdy, že jste rodině, kamarádům a okolí řekli. ,, Teď budu jíst zdravě a budu pro sebe něco dělat. ",ale v tom když před nimi jíte hned do vás šťourají aby jsem náhodou nepřibrala. A že tím stravováním akorát tak kazím žaludek? Já vím, že je to správné, to jak jím. Mám hodně ovoce, zeleniny a všeho. No a co, že se snažím každý den zapisovat do sebekoučinku a hlídat co jím. Vůbec se neomezuji. Chutná mi to! A když jedou se mě zeptají (v 9 večer) jestli nechci sušenku a já řeknu ne, tak je to mazec. Kázání o tom jak se ze mě stane anorektik. Nechápu stravování dnešní populace. Nic o tom neví a hned kritizují, že to dělám špatně. Už i doma hlídají co sním. Dám si k večeři fazole a hned kroutí očima. Jednou si koupím za odměnu hořkou čokoládu a dám si kousíček a v tom příjde to, že na mě štěkají, jak vůbec nejím a pak se cpu čokoládou, co tím jako sleduju. Jednou jsem byla na večeři u kamarádky a ptala se, jestli si nedám párek, no já že ne (párky mi už nechutnají, ale dřív bych ho asi snědla). Tak pak za mnou přišla příbuzná, že co je pravdy na tom, že někde slyšela, jak držím dietu. TO vážně??? Vážne nevím proč se všichni starají o to co jím. A navíc! Nevidím v tom problém, semaforky mi svítí dobře, mám dobrý příjem, dobrý výdej a co je hlavní! Jídlo mi chutná! Pořád mi říkají, že nevědí co mi vařit. Já bych si vařila sama, ale to by se jim zase nelíbilo. Vážne už mám pokrk každý den mít guláš s houskovým knendlíkem, plněné knendlíky, knendlo-zelo-vepřo, nějaká smažená jídla (což pro ně jsou uplně normální obědy - ano jednou si dám, ale každý den?) Kolikrát jsem jim vysvětlovala, že jím pouze zdravě, žádné diety nic! Ale je to mluvit jako do zdi prý > tím ovocem a zeleninou se nenajíš! (ale, že ovoce a zelenina je velmi důležitá už nechápou)...
Hodnocení (12 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 02. 2015 09:38
Naprosto souhlasím a soucítím. U příbuzných běžně slýchám "ježíš co to zas máš za jídlo" nebo "nechce k tomu aspoň tatarku"? Jakoby se člověk musel stydět za to že se sebou chce něco dělat a být zdravý.
Mluvíte mi z duše, u tchýně a tchána, pokud se necpu chlebíčky a knedlíky tak jsem divná a není to v pořádku.
19. 02. 2015 06:27
Taky jsem tohle poznala na vlastní kůži.Ty starší enerace nepředěláš.Oni mají zažité něco jiného. Pokud jíš zdravě,semaforky zelené,nikde si neubýráš,tak ty řeči neřeš,jedním uchem tam a druhým ven. Od blízkých osob to člověka mrzí,že ho nechápou,ale co už se dá dělat :-(.
18. 02. 2015 22:16
Já to někdy dělám tak, že třeba v práci si od jednoho kolegy vezmu buchtu a následně ji předám "žravému" kolegovi a spokojení jsme všichni tři, jinak když třeba na rodinných oslavách chci vezmu si a když nechci tak si prostě nevezmu
18. 02. 2015 21:41
Taky jsem to kolikrát slyšela, obzvlášť mě to mrzelo od nejbližších, ale přestala jsem to poslouchat. Kdo chce, vždy si na Tebe něco najde. Já to dělám pro sebe a ne pro ně. A kolegyně? Stejně mi neuvěřily, že dietu nedržím. Má cenu něco vysvětlovat? Přeju hodně štěstí!
18. 02. 2015 19:20
Taky jsem si tím prošla, ale teď už mám relativně klid..., nebo jsem to přestala vnímat. Jedu si svojí písničku a kdo chce, jede v tom se mnou, kdo ne, toho stejně nepřinutím. Obrň se trpělivostí, kdo nechce, ten si to nenechá stejně vysvětlit...,a většina těch rypáků jsou ti, kteří to zrovna potřebujou :-)... . Držim palce a přeju hodně úspěchů ;-)... .
18. 02. 2015 17:37
..blby kecy posloucham neustale, vzdycky rikam "ja jim vsechno, jenom nemam rada kraliky" :).....
18. 02. 2015 16:56
Myslím, že je to z velké části závist. Každý by chtěl být zdravý, pohledný a štíhlý, ale málokdo má tu vůli pro to něco udělat. Nedělat nic a shazovat snažení někoho jiného je jednodušší a na chvíli to zmírní pocit, že něco podobného nedokážu. Přeji mnoho zdaru a NATŘI JIM TO!!!
18. 02. 2015 15:56
psala jsem sem podobný blog :) já mám největší problém s kolegyněmi v práci, tuhle jsem odmítla zákusek a chlebíček a dozvěděla jsem se, že když budu jíst jen nízkotučné věci, tak můžu mít problém s otěhotněním :D no škoda, že jsem chvíli předtím svačila polotučný jogurt... jediná rada, neber si to tak, ono je to po čase snad přejde
18. 02. 2015 14:51
To je naprosto běžné. Před lety jsem výrazně zhubla a hlášky mého okolí jsem mohla sbírat po hrstech. "Ty jíš tohle, a to ti chutná, ty jíš jen tohle, a to ti stačí? Ty musíš mít přece hlad. Proč si nedáš? Měla by ses pořádně najíst. Pro jednou se nic nestane. A máš to pod kontrolou? Aby ses neprohubla k anorexii. Nejsi nemocná? To máš z toho, že se pořádně nenajíš...
Jestli je to možné, vař si sama, poznámky neber na vědomí a dělej především to, co vyhovuje Tobě. Čím jsem starší, tím myslím "obrazně" více na sebe - a ejhle, jde to. A nezdůvodňuji a neobhajuji se. Okolí se časem vyčerpá a Ty budeš mít klid.
18. 02. 2015 14:30
Vzpomeň si na pohádku o princezně která ráčkovala :D
Děláš to správně, tak se toho drž. Oni totiž většinou nerýpají víc, než jindy a do jiných, ale člověk to vnímá mnohem ostřeji. Znám to. To se obrousí, uvidíš :)
18. 02. 2015 13:58
Podle mne je vždy nejchytřejší ten, kdo toho nejméně ví ...chytrolíny nebrat!!!
18. 02. 2015 13:56
No jo, moc na výběr nemáš. Buďto budeš jíst jako ostatní z rodiny a nebude se ti to líbit nebo si budeš vařit sama a to nejspíš zanese zmatky do zaběhnutých kolejí doma. Jako ty nechceš pokračovat v knedlících tak oni nemají asi chut se vrhnout na "králičí stravu" plnou zeleniny a ovoce. Možná se to změní, až je skutky přesvědčíš, že to není jen tvůj chvilkový rozmar :-)).
18. 02. 2015 12:55
jo taky jsem na začátku vše musela dokola vysvětlovat.... teď už to nějak umím obkecat "aby se vlk najedl a koza zůstala celá!" na každého platí jiná odpověď, to přízpůsobuji dané osobě :))))
18. 02. 2015 12:09
Souhlasím s názorem PetryPo. Je to tvůj život a ne jejich. pokud opravdu jen zdravě jíš a nemáš žádnou poruchu nic neřeš a jez tak jak ti to vyhovuje a vař si klidně sama, však oni si ostatní zvyknou a možná i ochutnají.
18. 02. 2015 11:57
Prošla jsem si tím v první fázi, kdy začalo být vidět, že jsem zhubla. Rázem kolem mě byla starostlivá rodina s komentáři, že si ničím zdraví (teda kromě syna, ten mě podporoval a podporuje :-) ) Pak se samozřejmě našly kolegyně v práci, které s komentáři nepřestaly doteď. Na začátku jsem toho měla plné zuby a pořád vysvětlovala, pak jsem to vzdala a oni to vzdali taky. Můj táta se teď dokonce přiznal, že se o tom zmínil svému doktorovi a ten že ho hned zpražil, že on mu to už říká pěkně dlouho, že by měl zhubnout, že by tolik prášků na tlak nebral ... Už neradím, nevysvětluju, koulení očima nevidím :-) a nechávám každýho, ať si myslí co chce a dělá co chce, prostě jsem to přestala řešit. Je to mů život a ne jejich. Držím pěsti, vytrvej, nic neřš a jez tak, jak ti to vyhovuje bez ohledu na to, co si myslí oni. A když už to opravdu nejde, tak většinou pomohlo heslo, které jsem rýpalům řekla:"Přej a bud ti přáno!"
18. 02. 2015 11:29
Aaaa... taky známe - to si zase svítíš na cestu ledničkou? Jsem myslel, že hubneš, máš tu čokoládu započítanou (ano mám)? ... atd atd:) ale jaksi jsem se nad to povznesla:)
18. 02. 2015 11:10
Tak me se to stalo zrovna vcera. Ze moje kamarádky jsou skeptické a tvrdí, jak je to hrozné, ze by to nevydrzely a ze by je to nebavilo porád neco vázit a zapisovat.. Vubec nechápou podstatu, ze Stob neznamená zádnou drastickou dietu, ale vlastne zmenu zivotního stylu. Jeste me dostala moje kamarádka s tím, ze by na to nemela cas. Pritom je v duchodu a já chodím do práce. Já mám zalozený nový cyklus teprve dva týdny a opravdu musím ríct, ze uz se lépe cítím. Nejsem tak unavená a mám více energie. Semaforky mám skoro porád vsechny zelené, sem tam je jeden nekdy zlutý, ale z toho si nedelám hlavu. Dulezité je, ze mám nad sebou kontrolu a to já asi prozatím potrebuju. Moje rodina mi moc fandí, dcera je nadsená a manzel je taky rád, ze konecne ze sebou neco delám. Kamarádky mozná trochu i závidí, i kdyz nemají vlastne co, kazdý to má ve svých rukách. Nenech se nikým ovlivnovat a rid se tím, co delá dobre tobe a co vlastne ty sama chces. Drzím palce:-))

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři