Sledujte nás:

Datum registrace: 11. 08. 2015

Jak si nahrát profilovou fotku?

Gabriela64

Získané body

Tento měsíc: 2
Celkem: 4744
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Gabriela64

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Tak jak si vedu?

24. 04. 2016

Tak jsem ve čtvrtém týdnu vyrovnávání váhy. Zapisuju poctivě, jen to na zelené váze Držím nějak není vidět. Jak si tedy vedu? Řekla bych, že s otazníkem. Už během posledního týdne hubnutí jsem začala přidávat jídlo zhruba na skoro současnou úroveň. Během posledních tří týdnů mám ale zhruba kilo dole, čili jsem cca na 56 kilech při 160 cm a když odhlédnu od té poněkud vytahané kůže, vypadá to v hezkém prádle docela excelentně. Takhle jsem vypadala někdy před 20 lety. Zatím je to v tedy ještě moc a moc prima, jenže teď už fakt potřebuju zůstat na současné váze. Přidat kila se mi nechce (stejně to takto do konce života asi neudržím), cítím se takto báječně, navíc si vážím toho, čeho jsem dosáhla.  Ale problémek tu je.

To, že tak nějak poztrácím své horní přednosti, to jsem celkem čekala, ale splasknutí z poctivých čtyřek nejméně o dvě čísla spolu s gravitací udělaly své. A dofouknout jaxi není jak kromě opětovného ztloustnutí. Tudíž fakt stačí.

Sebekoučink mi na počátku navrhl 6000 kJ, přišlo mi to málo, ale chvíli jsem to nechala a stejně trochu přidávala. Problém je, že jsem si tak hezky navykla na hubnoucí jídelníček, že nějak ani necítím extrémní touhu něco příliš přidávat. V posledním týdnu jsem si do sebekoučinku přidala 300 kJ a uvidím, půjdu na limit přibližně mezi 6300-6500 kJ. Potřebuji se stabilizovat a vypadá to, že to opravdu není úplná legrace.  Takže práce mě čeká ještě dost.

26.3. 2016

Mám další měsíc udržovacího cyklu za sebou. Váha cca 55 kg, snažím se o cca 6500 kJ denně. Většinou to vyšlo dobře i včetně jednoho výtečného tataráku s topinkami, který jsem holt zohlednila před i  nádledných dnech. Během uplynulého týdne váha ani nešla nahoru, což právě po tomto uplynulém týdnu vůbec nechápu. Byla jsem na služebce na Balkáně. Má předsevzetí o střídmém vychutnání místní kuchyně vzala díky štědrým hostitelům totálně zasvé. Měli jsme se jako králové a královny. Jižní pohostinnost mi brala dech a totálně přeplnila žaludek i chuťové buňky. Jídla bylo ne hodně, ale neskutečná kvanta. U obědů i večeří bylo tak odhadem 6-8 chodů - každý z nich by stačil na samostatné jídlo.Jíst se to všechno prostě muselo - jednak to bylo vynikající, jednak jeden nechtěl urazit. Každý oběd nebo večeře vydaly tak za možná až dva dny mé běžné celodenní stravy. Vlastně ani netuším, kolik jsem vlastně snědla. A ani pohybu moc nebylo - jednání nebo sezení v autobuse, jen občas trochu popocházení. Zpětně se pokouším zapsat ty lukulské hody do kilojoulů a moc mi to nejde, protože se to strašně těžko odhaduje. Možná tak dva dny zůstanou poprvé nevyplněny.

I přes velikonoce se snažím najet na výrazně střízlivější stravovací režim a návrat do reality. Ale užila jsem si to všechno náramně. Od úterka budu opět moc a moc hodná.

24.4. 2016

Rekapitulace udržovacího cyklu:

Ukončila jsem první udržovací cyklus. Za 12 týdnů se váha pohla asi o 3 kg směrem dolů. BMI mám nicméně v naprostém pořádku mezi 21-22, snad jen pocvičit jako HelenaHej bych měla, aby a figura dobře vypadala. Naďa mi tu poradila, abych přestala zapisovat, že se váha stabilizuje, zčásti jsem tak činila - a od té doby to šlo přece jen mnohem pomaleji. Snad jen teď byl malý skok na konci, když jsem pracovala v terénu.  I tak jsem ale ledacos zapisovala - spíše proto, abych viděla, co vede k nárůstu nebo ztrátě váhy. Už jsem se při oslavách a té balkánské služebce už vůbec nežinýrovala, ledacos jsem si dovolila (respektive na té služebce bych i urazila, kdybych nejedla) a pak jsem byla pár dní hodná. Tak snad to půjde i nadále. Nicméně váhu nechci ani nabírat, ale ani ztrácet. Tato váha je více než luxusní a mnohem více než v co jsem na počátku doufala. Určitě není mým cílem ze sebe udělat kostru. To je důvod, proč to nadále chvíli zkusím dle Nadiny rady důsledně bez zapisování, i když původně jsem měla na programu další udržovací cyklus. Budu teď mít mnohem více pohybu po polích, tak i můžu více jíst. Pokud zjistím, že to nejde, vrátím se k zápiskům a ještě lépe vypiluji jídelníček.

Mám velkou rezervu v budování svalové hmoty, tam bych měla pokorně přijmout rady HelenyHej a koneckonců toto by mělo být jedním z mých velkých příštích cílů. Ale pole ledacos zachrání, i když to není zrovna všestranný tělocvik.

Je celkem pravděpodobné, že se s cykly sebekoučinku budu vracet, respektive pokaždé, když budu mít pocit, že se mi váha vymyká z kontroly. Případně podle potřeby nasadím buď udržovací nebo kratší hubnoucí cyklus.  Lépe regulovat pár kilo než těch možná až 20 kg, které jsem od loňské zimy dala dolů. Je mi fajn, mému nemocnému kolenu je lépe a po polích mohu doslova létat. Tak doufám, že to vydrží.

Budu zde nadále sledovat snažení ostatních a povzbuzovat a když se budu potřebovatt vrátit, tak vím, že tady se STOBem to má smysl.

Zatím zdravím a držím všem palce.

 

 

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

28. 09. 2016 13:56
Zajímalo by mne kolik teď přibližně jíš při tvé poměrně nízké váze a jestli se stále držíš. Sama mám strach, že když dosáhnu váhy cca 55 kilo, budu muset být doživotně na 6500. A to se zblázním hlady, a nebudu myslet na nic jiného než jídlo. Pro mě cokoli pod 7000 pociťuji jako hlad. I když je v tom kilo zeleniny, bohužel
01. 07. 2016 21:43
Není to kočka Amálka?
26. 03. 2016 17:27
gratuluji k váze. Super, ono se to trošku zhoupne nahoru a pokud budeš pravidelně posilovat, tak určitě, ale jsou to jen jednotky kil, která budou mít hezký tvar a nebude to tuk, ale svalovina. Taky na mě kůže "visela", nejvíc mi to vadilo na pažích a tam už žádný jídelníček nepomůže bez cvičení. Ale v tom máš jasno. Jak píše Hanka98 pak ještě i péče o pokožku a nadále dbát na hydrataci vně i zevnitř. Zevnitř by to neměl být problém, pitný režim máš zažitý. Existuje řada tělových mlíček určených pro hydrataci pokožky s přidáním koenzymu Q10, které pokožku "promastí" a zvláční. chce to vyzkoušet a opět zase pravidelně používat. A co se týká prsou ? Gravitace působí s přibývajícím věkem, tomu neunikne žádná z nás. Vzhledem k tomu, ale že se nechystáme fotit akty, vhodně zvolená podprsenka udělá divy a když přidáš pravidelné posilování hrudníku a paží, lze docílit pěkného dekoltu a ani samotná prsa nebudou až tak visací, ale zase to jde. Já jsem byla v tomto ohledu docela skeptik, dá se to cvičením uvést do docela dobrých tvarů, ostatně důkazem toho jsou moje poslední fotky. je to sice náročnější, ale zvládnout se to dá. Držím palce, ať se dále daří a hlavně spokojenost a slunce v duši.
22. 02. 2016 04:56
:-) To je právě to, co patří k hubnutí - pěkně tuk ze všech oblastí a nejen jak bychom si přáli. Ale když přidáš pravidelné cvičení a péči o pokožku, tak budou "kozenky" opět pěkné, i když trochu menší. :-)))) Tak hodně štěstí při udržování moc pěkné váhy, :-)
21. 02. 2016 20:50
Při zapisování se v udržovacím setrvačností ještě trochu hubne. Až přestaneš zapisovat, minimálně se to ustálí, postupně možná trochu zvýší. Přednosti obvykle hubnou souměrně s ostatními částmi těla, někdy bohužel i víc. Ale stálo to za to. Přednosti spraví "pušapka".

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři