Sledujte nás:

Datum registrace: 26. 02. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

HelenaHej

Původní Sebekoučink

50% Držím!
- +

Získané body

Tento měsíc: 2
Celkem: 1776
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

HelenaHej

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Mé první dojmy z práce v hotelové kuchyni

15. 05. 2016

Už jsem tady psala, že si musím přivydělávat, jinak bych z důchodu "nevyšla". Makám v obchodě jako skladník a doplňovač zboží, teď ale konečně došlo na práci, která mě baví a souvisí s mým dalším koníčkem pečení a vaření.V pátek a sobotu jsem si to zkusila v hotelové kuchyni jako pomocná kuchařka. K mému nadšení to ale nebyly jen pomocé práce a mytí veškerého nádobí a udržování čistoty v kuchyni, ale hned jsem byla "prověřena"  co umím. Dostala jsem na starost studenou kuchyň, což obnášelo udělat sto chlebíčků a 3 obložené mísy pro svatebčany, servírování zákusků a koláčků. Hlavně jsem, ale koukala, jak kuchaři vaří a připbrali mě i při výdeji jídel. Práce to sice není až tek lehká ( oba dny jsem tam byla 14 hodin), ale mají to tam dobře zorganizované, stres tam nebyl, příjemní lidičkové. největší nápor  byla sobotní večeře, kdy jedlo asi 100 lidiček, navíc víc jak polovina měla i polévku. No talířů byla pěkná hromada, myčka jela na plné obrátky a kuchaři makali se mnou. Navíc se naskýtá možnost, že budu dělat pekařskou a cukrářskou práci, protože jsem přinesla vzorečky svého pečení a ty měly u provozních úspěch. Po dvou dnech práce  mi místo bylo nabídnuto, takže sbohem obchode, ale byl jsi dobrý v situaci, ve které jsem byla. Od června budu "zařezávat" pravidelně, v týdnu to bude především pečení a víkendy asi tak, jak jsem si vyzkoušela. Pro mě to bude hlavně, ale pravidelný finanční příjem,  kdy nejen, že to bude doplění financí do mého skrommného rozpočtu, ale nasyslím konečně obnos na kurz pro trenéra fitness. A nakonec budu nejspíš už protivná tím, jak píšu o nutnosti pravidelného pohybu a posilování, ale opět musím konstatovat, že je to deviza k nezaplacení, žádná únava, žádné bolesti, rychlá regenerace organismu na druhý den. Těším se na tuto práci i když vím, že ne vše bude růžové. Razím heslo : každá práce je chleba o dvou kůrkách, jde ale o to, aby ta horší byla aspoň trošku k jídlu a pak jde všechno.  A hlavně je třeba, aby ten "chléb" byl a záleží jen na nás, zda bude a jaký.

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

17. 05. 2016 11:49
Moc přeju, ať se ti tam líbí a jsi spokojená :-)
17. 05. 2016 11:36
Helco, preju ti at se ti v nové práci líbí. Jsi dobrá, obdivuji te:-)
17. 05. 2016 11:30
No prostě obdiv!
17. 05. 2016 08:43
Držím pěstičky, ať se ti splní sen v podobě trenérky fitness a přeji, ať se ti v práci líbí a daří. :-)
17. 05. 2016 08:33
Ať se v nové práci daří! :-)
16. 05. 2016 21:08
Přeju, ať se Ti v práci líbí!
16. 05. 2016 18:30
Přeju jen samé pěkné dny v nové práci!
16. 05. 2016 18:30
Přeju jen samé pěkné dny v nové práci!
16. 05. 2016 18:21
Wauuuu, jsi dobrá, máš můj obdiv.
16. 05. 2016 09:49
Obdivujem ťa, že toto zvládaš. Klobúk dole pred všetkými kuchármi a pomocnými kuchtíkmi, je to ťažká práca.
15. 05. 2016 21:49
Gratuluji. Velký respekt.
15. 05. 2016 19:43
moc přeju,at se Vám v práci líbí a ať jsou lidičky,jak říkáte hodní!

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři