Sledujte nás:

Datum registrace: 12. 03. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Josephina

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 9 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 251
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Josephina

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Zklamání

08. 04. 2013

 A je to tady...věděla jsem, že se to stane (jen jsem to nechtěla přiznat) :( Jsem zklamaná sama ze sebe. Během Velikonoc jsem to nevydržela, kromě toho měli jsme doma oslavu a já jedla a jedla (i když trošičku jsem to i hlídala, ale strašně málo)...Teď mě to mrzí.
 Přibrala jsem zpátky asi půl kila, možná i víc, nemám odvahu stopnout na váhu. Do toho mám ještě stres ze školy, už mi začíná zkouškové období (studují dálkově), a já se nedokážu soustředit na jídlo, na vážení a všechno kolem. Řekla bych, že jsem úplně mimo, ale je to asi dost silné přirovnání. Nevím jak dal, nějak ztrácím sily a mám strach, že to nezvládnu až do cíle. Přešel si tím už někdo z Vás? Umíte poradit? Moc bych to v těchto chvílích potřebovala :(
 I přítel se mně ptal jestli jsem už toho nechala, že si to už nevážím a nedržím se toho. Je pravda, moc mně v tom podporuje, ale když někdy vidím, jako si rodina pochutnává na něčem dobrým a já to "nesmím", tak mi je moc krát do breku. Tiše závidím těm, kteří můžu sníst cokoliv a jsou pořád stejný (jako tyčinka). Závidím i těm, kteří měli tak silnou vůli a dokázali to se Stobem, ale moc jim to přeji a obdivuji je. Já se asi mé vysněné váhy nikdy nedočkám...ne v tomhle tempu...
 Poraďte, co dělat dál... :(

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

11. 04. 2013 15:24
Děkuji vám všem ještě jednou, moc mě pomáhá vaše podpora. Vzala jsem odvahu a stoupla na váhu a hádejte co? Mám stejnou váhu jako před Velikonocemi, tak už jsem se trochu uklidnila, snad už to půjde v pořádku a bude všechno dobré ;)
10. 04. 2013 17:14
Jednou neni vžycky ,léto je ještě v nedohlednu tak zase do toho.
09. 04. 2013 09:23
Hladovět se dá chvíli, po pár týdnech holt tělu dojde šťáva a Tobě odhodlání. Už Ti to tu psaly ostatní, nesnižuj si příjem pod to, co Ti vypočítal kouč! Neboj se, ono to půjde:-) Nebude Tě to pak tolik svádět k hřešení a tělo taky nebude v úsporném režimu: "rychle všechno důkladně uložit, pak zas bude hlad"
A nemáte tam u vás nějaký park, když se Ti nechce běhat mezi auty?
09. 04. 2013 07:15
Z toho jde na mě depka :-(
To že si člověk občas zahřeší, to vůbec nevadí. Důležité je, jak jíš 80% času. Jestli zdravě, tak se nic neděje. Já si občas schválně zařadím tzv. hřešící jídlo. To znamená, že celý den jím zdravě, ale povolím si jedno jídlo, které je vydatnější. Nedávno jsem k večeři snědla celou pizzu. Vůbec nic se nestalo, až na to, že se mi šlo líp na záchod. :-) Takové jídlo si plánuju předem, s rozmyslem. Užiju si to, na co bych měla jinav velkou chuť a nutilo by mě to hřešit.
Držím palce, ať vydržíš!
08. 04. 2013 22:20
Vysněné váhy se nedočkáš, vysněnou váhu si musíš vycvičit a vyjíst. Pokud se ti sbíhají sliny na dobroty, co má rodina, tím, že si řekneš , že je nesmíš, jak by sis řekla, že musíš. Jak na to?
1. obrň se pevnou vůlí
2. vezmi si to, co jí ostatní, ale jen polovinu
3. to, co jíš,jez velmi pomalu, vychutnej si to.
4. další porci si už nepřidávej.
Pak se semaforky nebudou červenat studem a ty nebudeš závidět a budeš spokojená a časem i se svou postavou.
Jsi moc krásná, chytrá a budeš i štíhlá. Věřím ti. Držím palce.
08. 04. 2013 22:15
Také se mi stane, že ujedu, vždyť jsme človíčkové a ne stroje, které lze přeprogramovat. Je pravda, že se i ty úlety snažím minimalizovat, neboť nakonec zjistím, že mi to za to nestálo. No a pokud mám vyšší příjem, snažím se ten den nebo následující příjem snížit a přidat pohyb. A že Ti jdou kila dolů pomalu? On je někdy ten pomalejší pokles lepší - vzhledem k udržení dosaženého úbytku. Hlavně neházej "flintu do žita", hlavu vzhůru a jdeme na to - moc držím pěsti, ať se daří :-)
08. 04. 2013 20:09
Víš stává se že ti to "ujede" :-)) Vždyť jsme jenom lidi :-)) Důležité je najet hned zase na správnou kolej a popřemýšlet,jestli ti to "ujetí" stojí za výčitky,které potom máš :-) I v pomalém tempu se můžeš dočkat úspěchu.Vždyť si ty kilča nenabrala za pár týdnů :-)) Takže hlavu vzhůru,přestaň se litovat,to nepomáhá a plnou parou vpřed !!!!! Moc držím palce !!!
08. 04. 2013 19:14
držím palce tobě a i sobě, přece se nám to podaří, ta změna životního stylu.
08. 04. 2013 18:39
Můžu tě říct z vlastní zkušenosti, že bez pohybu to nejde. A to i proto, že pohyb, alespoň u mě má za následek 1) snížení hladu a 2) zvětšení motivace, říkám si přece teď se nenacpu, když jsem hodinu plavala nebo chodila
Tak asi takhle, zkus přidat pohyb a uvidíš
08. 04. 2013 18:22
Josephino, jestli máš od koučinku nastavených 7000kJ, tak bys to měla dodržovat. Je možné že sis nastavila sama laťku na 6000kJ nízko a proto neodoláš zákusku a tak.... ty sama nejlíp víš, jak semaforky dodržuješ, ale než jsem přišla tady na stob tak jsem držela dietku na 5000kJ, hubla jsem, ale byla jsem ve stressu a bojovala jsem sama se sebou. Tady mi tabulky nařídily 6800kJ! To je téměř o 2 tisíce víc. Nejdřív jsem z toho byla vedle a měla jsem hrozný strach, že to přiberu zpět. Ale nestalo se - hubla jsem stejně rychle a jsem rozhodně víc najezená, spokojená, cítím se i méně stresovaná dietou... prostě zkus chvíli dodržovat co ti koučink doporučil.
08. 04. 2013 17:35
Josephina
I ty maminky ... ;-) Taky jsem si v neděli vyslechla odpověď na otázku, proč se tak přejídaj, prý nediv se nemáš tak dobře vařit :-))) Hoď velikonoce za hlavu, stalo se, každému se to stane a začni hezky znova hlídat jídlo, trochu se hýbat a uvidíš, že to půjde. Držím ti palce, určitě to zvládneš :-)
08. 04. 2013 17:32
snaž se co nejvíc dodržet ty stanovené cifry na semaforech a určitě přidej pohyb ať už máš s kým nebo ne. Já taky chodím kolem vesnice sám. Bez pohybu to moc nejde. Maximálně pár prvních dnů, možná pár týdnů ale potom už ne.
08. 04. 2013 16:45
aantonin: Děkuji moc! Je to taky pravda, že vůbec necvičím a ani neběham, proto to asi i jde hůř, ale procházku ven si ráda udělám, i když přiznávám, že je to tak jednou týdně, protože samou mě nebaví chodit po městě jen tak a jinak nemám s kým :( Ale slibuji, že se budu víc snažit, vždyť to dělám přece kvůli sobě samé :)
08. 04. 2013 16:43
Medvedice3, uhuru, akraj, Banaska, Kveta Silna děkuji moc za podporu, je hezký vidět, že i když já klesám, někdo stojí při mně a podporuje mně a věří mi víc než já sama sobě. Moc vám všem ještě jednou děkuji! A omlouvám se za chyby, nejsem přece české národnosti (jak jsem to tady už jednou psala).
08. 04. 2013 16:37
Tanein: Cítím se dost připravená, teda byla jsem, dělala jsem pro to vše možný, asi tak 3 týdny, pak přišla návštěva, vařilo se dobře, dělali jsme zákusky, měli jsme oslavu, myslím, že by se tady našla spousta lidí, kteří by možná taky neodolali :( Já vím, že jsem sebedůvěry kopu ztratila, sama to na sobě cítím, ale chtěla bych si dokázat, že to můžu zvládnout :(
08. 04. 2013 16:34
PerditaX: kJ mi to vypočetlo přes 7000, ale já se denně snažím nepřekročit 6000, teda jsem se snažila a teď s tím začnu znova! Hezký
jsem to vydržela skoro tři týdny, tak si myslím, že zase bych to zvládla, teda doufám :(
08. 04. 2013 16:32
HankaCh: Mamina dělá výborné zákusky a teď o Velikonocích jich byla kopa a normálně jsem slintala, musela jsem si dát, takže maminčiným zákuskům se nemůžu vyhnout :( A to asi nějak dietně upravit nejde ;(



08. 04. 2013 15:58
Jo, chodit a hlídat si jídlo. A jde to dolů. A vždy se dá začít znova. Přeji Ti hodně radosti !
08. 04. 2013 15:55
Krize je jev naprosto normální. Zase to přejde.
Na kolik kJ jíš? Nejíš pod svůj bazální metabolismus? Pokud si pamatuji, vypočetlo ti to něco přes 7000 kJ - do toho se dá zapracovat i "normální" jídlo, které jí rodina. Pokud chceš hubnout rychle a kvůli tomu jíš málo - nikam se nedostaneš. Jen ztrácíš čas a motivaci. Důvěřuj semaforkům - půjde to.
A nemusíš běhat po ulicích. Cvičut se dá i doma a vůbec nejlepší je chůze.
08. 04. 2013 15:49
zažil jsem to několikrát. Chce to pohyb pohyb a zase pohyb. Když ne cvičení, alespoň procházky. Jídlo se dá uhlídat a když ne tak se to dožene pohybem. Neztrácej naději, nezoufej, děláš to pro sebe.
08. 04. 2013 15:38
Krize přijde na každého, udělej za tím čáru a pokračuje ve zdravém jídelníčku. A zakázaná jídla? Zkus je udělat v dietnější úpravě, vychutnej si je a přidej kopec zeleniny... Držím Ti palce!
08. 04. 2013 15:34
ano teď se možná budeš na chvíli vzdát pár jídel ale není to napořád pak až budeš zaběhnutá si prostě můžeš dát cokoliv jen to budeš muset umět vyvážit. Jde o to naučit si to vyrovnat .Mám pocit že na to ještě nejsi pořádně připravená a rozhodnutá možná to odlož nevaž teď jez jen střídmě a zdravě 5 x denně a až budeš mít po zkouškovém tak se do toho pustíš.Jí s tímhle zkušenost nemám ale dcera má taky zkoužkové a taky jede podle stobu a díky tomu že už schodila nějaých 16kg tak si jídlo nacystá na celý den a pak ví že když se učí neujede na jídle protože se nenechá vyhladověd a jí 5x denně a mylsná ji taky nehodí když nemá hlad a hlavně nechce dopustit že by opět musela řešit kila navíc.My jsme obě stejné když se do něčeho zakousnem tak nepustíme.Věřím,že to dáš ale věřit si musíš hlavně ty.
08. 04. 2013 15:14
Nic si z toho nedělej a vrať se zase k zaběhnutému. Byla by přece škoda to vzdát, když už se nějakou dobu snažíš! Taky se mi zdá, žes chtěla hubnout moc radikálně a teď se nenůžeš dojíst... Když neshodíš tolik, kolik sis přála, nevadí. Hlavně že je dole aspoň něco málo ;) Občas hřešit nevadí, jen to do toho nesmí sklouznout úplně ;)
08. 04. 2013 15:02
Krize je naprosto normální, nemine nikoho. Nic nevzdávej a pokračuj dál.
08. 04. 2013 15:01
Určitě to nevzdávej, začni si zas jídlo odvažovat a uvidíš, že za chvilku najedeš do správných kolejí, je moc dobře, že máš přítelovu podporu. Držím ti palce, určitě to zvládneš :-)
Mě se takhle podařilo ujet mnohokrát, ale vždy se pokorně vracím k odvažování porcí. U jakých jídel tě trápí, že si rodinka dává a ty to nespíš? Nenašla by se od těchto jídel nějaká dietní uprava nebo si dát malý kousek a vydatně to doplnit zeleninou. Na mě slovo "nesmím" funguje jak červený hadr na býka, takže se snažím zákazům vyhýbat, vím, že bych je nedodržela a o to víc si to vyčítala.
Přeji ti hodně síly k adlšímu boji s nechtěnými kg :-)
08. 04. 2013 14:57
Já jsem tady hodně dlouho a prošla jsem spoustu krizí ale nejdůležitější je to nevzdat úplně, občas můžeš polevit, ale jistě už sama cítíš, když to děláš špatně. Nemusíš pořád vše vážit, někdy stačí odhad, mnohem důležitější je než pár gramů rýže navíc se prostě nepřejídat.
A pokud závidíš ostatním jinou stravu, tak možná ještě nejsi připravená... ale někdy si stačí uvědomit, že můžeš jíst vlastně úplně všechno, ale prostě toho všeho snís méně a dojíst se velkou porcí zeleniny. Nejdůležitější je jíst pravidelně - jak se dá, a nepřejídat se na noc a zbytečně sladkým nebo slaným a mastným jídlem.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři