Sledujte nás:

Datum registrace: 16. 06. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Kaitao

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 947
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Dukanova dieta-kdo ji bude držet

23. 07. 2013

Čaute,protože se Kate vrací domů i sesvým mega nádherným děťátkem,tak mě napadlo podívat se,jak vlastně dokázala vypadat i během těhotenství tak dobře.
To co drží se prý jmenuje Dukanova dieta.Pro mě neznámý pojem.Ve skutečnosti je to obdoba Atkinsona a ve zkratce- prvních 10 dní žádné sacharidy,poté udržovací fáze s dvěma krajíčky chleba denně apod.
Protože jsem toto ještě nezkoušela ( kdysi jen Margita- týden/3 kg,nic moc),tak si zkusím tak měsíc-dva takový testovací straving a to jsem teda moc zvědavá.
Reakce říkají,že se váha udrží i po ukončení.

Můj režim:

Délka první fáze závisí na hmotnosti, které se chcete zbavit: pokud je to méně než 5 kg, měla by trvat dva dny, pokud je to mezi 5 a 10 kg, tři dny. Pokud máte v úmyslu zhubnout 20 kg, trvá fáze pět dní a pokud více než 20 kg, vytrvejte alespoň sedm dní. Nikdy však nepřekračujte deset dní.

Povolené jsou pouze čisté bílkoviny: libové telecí nebo hovězí maso, libová drůbež a  ryby. Maso se nesmí smažit, ale grilovat, vařit na vodě nebo péct. Jestliže se rozhodnete pro vajíčka, máte dvě možnosti: jíte-li pouze vaječné bílky, můžete jich sníst, kolik jen chcete, ale rozhodnete-li se pro směs bílků a žloutků, jsou omezena na čtyři týdně.
Velmi důležitý je pitný režim. Je nutné vypít alespoň 2 litry vody denně. Jestliže potřebujete setrvat v první fázi více než pět dní, budete muset jíst multivitamínové tabletky kvůli nedostatku vitamínů.

Druhá fáze má dvě podfáze: již uvedenou čistě bílkovinovou a bílkovino-zeleninovou. Je potřeba je střídat a v každé setrvat pět až sedm dní. V bílkovino-zeleninové fázi jsou povolena rajčata, okurky, ředkvička, špenát, brokolice, chřest, pórek, zelí, houby, celer, fenykl, baklažán, paprika, mrkev. Stále však nesmíte rýži, brambory, luštěniny, kukuřici a avokádo. Zeleninu můžete míchat s bílkovinnými potravinami.


Fáze stabilizace nastává, jakmile dosáhnete své požadované hmotnosti. Pokud se nyní vrátíte ke svým původním stravovacím návykům, velmi rychle naberete kilogramy zpět. Proto je tato fáze velmi důležitá. Její délka závisí na tom, o kolik kilogramů jste zhubli. Za každý kilogram deset dní, tj. pokud jste zhubli 5 kilogramů, musíte v této fázi setrvat padesát dní.
Do svého jídelníčku můžete přidat jedno ovoce denně (kromě banánů, hroznového vína, třešní a oříšků), dva krajíce celozrnného chleba a 40 g sýru denně. Týdně si můžete dopřát dvě jídla obsahující škrob: těstoviny, kuskus, čočku, rýži nebo brambory - maximálně však 200 gramů.
Každý týden máte dvakrát nárok na jídlo podle chuti, přičemž tato jídla musí být oddělena minimálně jedním dnem, ve kterém dietu dodržujete.
Jeden den v týdnu musíte absolvovat čistě bílkovinný den, nejlepší je, když si stanovíte vždy ten stejný den.

Jak to vidím já? vsadím se,že
a)nezhubnu uvedené číslo-mnozí říkají týden/2-3 kg,nic moc tedy!!!!
b)budou mi trochu chybět sachoše
c)nebudu mít hlad
d)nebudu mít důvod se přežírat
e)nic nenaruší můj cvičební a pitný režim.

plusy? nebudu muset neustále vše psát,počítat a mlátit se do hlavy,jak blbě žeru!

O průběhu budu dávat vědět,to jsem tedy věru zvědavá!

( negativní ohlasy či rady prosím nepsat,toto je pouze informativní obsah)



Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 08. 2013 08:27
Vy toho asi o metabolismu mnoho nevíte, že?
27. 07. 2013 10:50
Tak to joooo. tak pak dej vědět, zda jdou kilča dolů. ;-)
vodak - jojo, to má kaitao pravdu, když se "rozežere", tak to pak nabee, ale to naberou i lidi, co zhubli se stobem a znám ujich spoustu, takže ani stob není samospasitelnej, když se člověk přestane hlídat
26. 07. 2013 13:51
Ariell zatím nijak,zatím pojímám mou "dělenku" jako dny bez příloh a mám menší akorát břuch.zadku se to vůbec nedotkne,to už vím předem.ale nejsem tak jakoby napucnutá,jako když musím jíst sklatbu všech složek. sice mám asi jen 3000kj denně,ale nemám hlad .Vodak noooo hele nesmí se zpět ROZEŽÍRAT!!! proč to lidi vždycky udělaj?? mě to taky vydrželo,jen mám prostě jinou potíž s centimetry jinak se dva roky držím...a to jím všechno! není teda taky divný že nepřibírám??
26. 07. 2013 13:04
já těmhle dietám moc nevěřím, bratr hubl s Keo diet zhubl 16kg za měsíc a půl a za půl roku má zpět 17kg a dnes začal znovu. a nenechá si to rozmluvit, povídal mi, že mne to jde pomalu a že on to umí rychleji :-) KOMU NENÍ RADY .......TOMU NENÍ
26. 07. 2013 12:27
Ono asi stačí přibrat 5 kg, další dietka, potom opět +5 kg a tak stále dokola a je to :-)))
26. 07. 2013 12:19
Jsem zvědavá... jak to jde zatím?? :-)

gabag: Za to, že přibereš 60 kilo ale určitě nemůže to, že jsi zhubla 5 kilo rychle. Možná pár kil, ale 60? To už bude problém jinde.
25. 07. 2013 10:13
jojo,takhle jsem se došplhala na tu svou 135 ...a začala jsem na 75 před 15 lety...že jsem se na těch 5 kilo,co jsem chtěla původně zhubnout,nevyflákla a nežila jsem spokojený bezproblémový nejojo život.
24. 07. 2013 13:47
Držím palec aj na noze, aby to vyšlo!! ;-)
24. 07. 2013 13:10
Držela jsem snad všechny diety, které tu byly. Dokonce jsem si nechala přeposlat i Dukanovu. Po přečtení, jsem si uvědomila, že by to byla další zbytečná snaha. Po každé dietě jsem zhubla tolik, kolik jsem potřebovala a protože se jednalo jen o diety a ne zdravý způsob stravování, tak se vše vrátilo do původních kolejí. Nikdy nebudeš držet žádnou dietu do konce života. Jen to, co tě učí STOB má význam. Tak se naučíš jíst normální porce a pokud budeš chtít, tak si hmotnost, jaká ti bude vyhovovat udržíš.
Člověk má vyzkoušet všechno, tak pokud si to chceš zkusit, tak směle do toho.
24. 07. 2013 12:57
nenašla jsem to kvůli těhotenství,ale kvůli záruce a výsledkům.jak říkám.když se všichni rozežerou zpět,je jasný že naberou. proto je snadnější si na režim navyknout a netýrat se při něm,aby to právě nesvádělo k těm žranicím.já se obejdu bez čokolád a tun soli a smažených věcí,prostě je nejím. pokud ale i tak nehubnu je něco špatně a musím teda dělat něco jinýho.
24. 07. 2013 12:37
Kate a William jsou nádherný pár a gratulujeme k malému princovi - nicméně - Kate určtě patří mezi ženy, které nenaberou v těhotenství mnoho...
Přikláním se k názoru, že každá dieta, která není přirozená našemu momoentálnímu životnímu stylu není dobrá pro udržitelný váhový úbytek. Je dobré si srovnat hodnoty a najít motivaci nebýt otroky počítání kalorií a vyžít energii, kterou hubnutí věnujeme užitečněji - kila dolů pak často jdou ruku v ruce dolů....

24. 07. 2013 12:15
Také mi plně vyhovuje hubnutí se STOBem, důležité je to, že zde jde o zdravý životní styl, který je přirozený, tomu žádná jednostranná dieta nemůže konkurovat!
24. 07. 2013 11:32
myslím že žádná dieta nemá trvale ubýtky na váze kdysi jsem taky zkoušela různé diety a nic nemělo takový učinek jako stravování se stobem .Zhubla jsem 14kg a už se držím rok na váze 65kg/170cm .
24. 07. 2013 09:48
Maxx no protože Margita je na dva týdny. a 6 kg vody míň v těle s tímto prázdným režimem nezaručí zůstatek žejo...tehdy jsem to jen zkusila,je to víc jak 6 let a ten týden-můj první pokus-mi dal zabrat víc po psychické než tělesné stránce,proto jsem zůstala jen u toho týdne...jooo tehdy stačilo nejíst dva dny a hned byly tři kila dole.nojo mládí x)..to naučení se na stav bez příloh už být trvalý může.mě se alespoň osvědčil co se i takového jakože lehkého pocitu týče.
24. 07. 2013 09:46
Tak jasněže dojde k malé úpravě-týden až 10 dní jíst jen samý kuřata? to jako ty narvaný antibiotikama? kam bych přišla jak finančně tak zdravotně?? beru to tak že toto je pouze ilustrační návod...pro mě tohle znamená,že já vyhazuju přílohy a budu o bílkovinách-což jsou hlavně mléčný výr.na který tu nějak tak zapoměli-a nějaké to maso no....jako víte jak.když se někdo zase rozežere zpět,je jasný že přibere..jenže já od prvního zhubnutí pouze přidala přílohy a víc jak rok nehubnu takže je holt budu muset vyhodit.jak víte, vzhledem k mému děravémnu břichu bych jich musela jíst hodně,abych se zaystila ( ne ke všemu obědu se dá jíst zelenina že),proto to nahradím zeleninou,teď v létě ideál,ovoce se taky zříkat nebudu a hotové.cukr ani bílou mouku nejím,2l vody denně standart,cvičení obden.znám své geny a metabolismus,nečekám nějakých 10 kilo,ale chci zkusit,jestli existuje něco,co mi pohne s těmi stehny.prostě pokus.
24. 07. 2013 09:42
A ještě otázka - proč je 2-3 kg týdně málo???
24. 07. 2013 09:40
2 kamarádky ji drží už od ledna. U jedné předcházelo doporučení nutriční terapeutky, s ní zhubla asi 10 kg, pak se váha zastavila. Po dohodě s ní (a nějakých jejích úpravách) na tom jede od toho ledna. Kg jdou dolů. Sice pomaleji, ale jdou.
Druhá najela přímo na tohle. Doma vyvařuje, peče si pečivo (z otrub, vajíček, tvarohu - mimochodem je to celkem jedlé). Ta má dole asi 15 kg od ledna.

Taky jsem na ně zvědavá. Lákaly mě, ať do toho jdu taky. Ale když já ty sachry tak miluju!!!

Jak píše Zubla - může to mít trvalý efekt v případě, že udržovací fáze bude až navěky.
24. 07. 2013 09:23
Tuhle dietu držela kolegyně ? Výsledek ? Málo jedla a po několika měsících se jí 50% váhy vrátilo zpět...
24. 07. 2013 09:16
Kolem mě ji držela spousta lidí a jen jedné se povedlo váhu po zhubnutí udržet. To je osoba nesmírně disciplinovaná a v podstatě jede ten udržovací režim teď už celoživotně.
Prostě za mě, je to hovadina. Lidi pak smrdí a jsou protivní. Ale jsem moc zvědavá na Tvé postřehy.
24. 07. 2013 09:09
Kaitao, nechci Te od toho odrazovat. Moje kamarádka jí drzela pred rokem, zhubla 13 kg. Bylo to dost nárocné vydrzet, chce to opravdu pevnou vuli. No a ted po roce má 13 kg zpátky + 3 kila navíc. Protoze se potom hrozne "rozezrala". Proste jo-jo efekt jako prase....
24. 07. 2013 06:11
zde hrozí jojo efekt protože držet tuto dietu po dlouhou dobu chce hodně silnou vůli a já jsem pro rozmanitou stravu
24. 07. 2013 00:14
Držel jsem něco hodně podobného a v kombinaci s velkým výdejem energie (běh-kolo-fitko) jsem utrpěl počáteční výrazný úspěch ve snížení váhy.... nadšení mě opustilo po ztrátě kondice (váha šla dolů převážne ve svalech-ověřeno inbody mašinkou) a pak přišel jojo efekt,kombinovaný s výraznou dietní neukázněností ;-)... ale tohle je asi příběh,který znáte mnozí z Vás

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři