Sledujte nás:

Datum registrace: 17. 07. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Kiiiiwa

Původní Sebekoučink

22 %
0 kg 12 kg

Již zhubnuto: 2.6 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 5718
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Kiiiiwa

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Skepse

06. 11. 2012

Ach jo. Jak jsem byla plná optimismu, tak jsem teď neuvěřitelně skeptická. Začala jsem totiž přibírat, ale důvod je mi neznámý. 
Jídlo si stále hlídám, možná ještě víc než dřív. Možná je příčina, že jsem přes týden na koleji zvyklá jíst určitý typ jídla a pak doma jím to co ostatní - tedy jen co se týče obědů, a to si vždycky ale pohlídám, abych nepřekročila semaforky. 
Další možnou příčinou by mohlo být vysazení antikoncepce. Přestala jsem ji shledávat potřebnou a ne moc levnou záležitostí. Jenže jsem se asi přepočítala. Neberu ji od srpna a od té doby mám váhu jako na houpačce. Do toho nemám absolutně přehled kdy se mám připravit na "své dny". Takže se k ní asi brzy vrátím. 

Určitě někoho z vás zajímá, jak jsem na tom se školou. Lepší se to. Začala jsem se na to dívat z pohledu asi dospělého člověka a ne dítěte. Samozřejmě se mi neuvěřitelně stýská po rodině a kamarádkách, ale ty čtyři dny co jsem tady, mám čas jen sama na sebe. Tudíž jsem konečně mohla začít číst knížky, které chci a ne ty, které jsem musela kvůli povinné četbě. Sama jsem se začala učit rusky, protože jsem se tu seznámila se sympatickým klukem, z bývalé Zakarpatské Rusi, který tedy mluví česky, ale občas se navzájem doučujeme slovíčka. A každou středu máme takovou malou tradici, že na sklenkou vína posedíme na menší chodbovce (party na chodbě). K tomu se váže další +. Od sedmi let totiž hraji na kytaru, ale začátkem střední jsem na ni nějak zapomněla. Konečně jsem se k ní po čtyřech letech vrátila (mám totiž hru na nástroj jako jeden z předmětů a taky jsem byla jmenována hlavním kytarovým doprovodem našeho chodbového pěveckého dua) a nemohla jsem uvěřit tomu, jak mi prsty po strunách skákaly úplně automaticky sami - jako bych nikdy nepřestala. Spolubydlící se mnou stále nekomunikuje, ale holky z vedlejšího pokoje mě vzaly mezi sebe. Jeden večer, když jsem se vrátila z koncertu za mnou přišly a v pohodě jsme si promluvily. Nakonec z nich vypadlo, že mou spolubydlící taky nemusí, přestože jedna z nich je její spolužačka. Vyšlo totiž najevo, že jí "nejsme dost dobré" a tak s námi radši nemluví - už i ona sama mi to tak trochu naznačila. Takže se letmo potkáváme v našem kolejním bytečku a každou středu, pořádáme chodbovky. Nicméně neustále se mě drží myšlenka, že to v červnu zkusím jinam. Včera jsem tak trochu oprášila svou ideu stát se výživovou poradkyní, tak se k ní možná ještě nakonec vrátím. Za všechny ta pozitiva jsem ale nesmírně vděčná, protože jsem tady ten rok přestala brát, jako že to prostě musím nějak vydržet. Je to prostě tak jak to je. 

Abych se ale vrátila ke svým trablům s hubnutím. Začíná mě to děsit, protože jsem najednou na celých 101kg a ani nevím, kde jsem to všechno posbírala. Jím pravidelně jen co to jde. Je sice pravda, že občas nestíhám a místo oběda si dám obloženou housku, ale dám si do ní cottage, eidam, šunku, tofu a vedle zeleninu - hlavně tak aby to bylo vyvážený a v pohodě. Svačím většinou musli tyčinku nebo jogurt, podle toho jestli jsem ve škole. Snídani každodenně sfouknu nepraženým musli se sojovým zajícem. A k večeři už mám většinou zeleninový salát s jogurtovou zálivkou (jen bílý jogurt s kořením) a pečivem nebo polévku, kterou si vozím z domova. Je sice pravda, že co jsem tady, tak nemám moc čas ani náladu na cvičení, ale přece není možné, aby mi šla váha nahoru jen kvůli tomu - protože ani předtím jsem nebyla žádný extra sportovec. Doopravdy se začínám bát, protože nevím co dělám špatně. Jediné co tedy teď moc nezvládám je pitný režim - v zimě se mi do pití tolik nechce, ale snažím se na tom zapracovat. A taky mám víc spánku. Školu mám většinou až později, tak denně naspím kolem 10 hodin. Někde jsem četla, že k hubnutí je ideální 7-8h, ale zase se mi nechce věřit, že bych kvůli dvěma hodinám spánku navíc tolik přibrala. 
Chci tedy tohle všechno hodit za hlavu a zkusit to hubnutí zase nastartovat. Rozhodla jsem se tedy, že zruším cyklus a najedu na nový. Méně optimistický v množství shozených kilogramů, ale přinejmenším reálnější. Nějaký čas si chci odpočinout od vážení jídla a vrátit se k jeho pouhému odhadování. Poslední dobou jsem z toho totiž tak vystresovaná, že všechno přepočítávám na kilojouly a vůbec si jídlo nevychutnávám. Jen myslím na to, jestli zase nepřiberu. Se svou minulostí, kdy jsem si pohrávala s bulimií, musím totiž od takovýchto myšlenek rychle utéct, protože by se z toho mohl vyklubat ještě větší problém než to je. Snad mi to vyjde a budu moct psát jen pozitivní zprávy. Mám totiž pocit, že všechny mé zápisy jsou jako na houpačce. Jednou super a pak zase úplně na h*. Věřím, že každý to tak někdy má, ale já se musím naučit, si ten elán udržet, jinak to nikdy nezvládnu. 

Přeji Vám krásný podzim!

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 11. 2012 15:46
Moc děkuju za Vaše komentáře. Nejdřív asi zkusím zařadit do týdne alespoň pár hodin aktivního pohybu. A s největší pravděpodobností se vrátím i k HA, protože přibírání bohužel není jediným negativním důsledkem jejího vysazení. To by bylo, abych tu želvu zase nedonutila jít kupředu.
07. 11. 2012 20:11
Z toho, co píšeš, jednoznačně usuzuju na HA. Já ji vysadila loni v říjnu, během týdne plus 4,4 kila, pak ještě něco (celkem plus cca 8 kilo) navíc a teď se motám v bludným kruhu, plus mínus tak tři kila, ale nikde se to trvale nezastaví. Tenhle měsíc jsem zas HA začala užívat a pokud ze zdravotních důvodů nebudu muset, tak už ji ani při nepotřebnosti nevysadím, protože dalších x kilo nahoru už by mě položilo.
Ten delší spánek, těžko říct, já v prvním cyklu hubla ukázkově a spala taky ukázkově jak mimino klidně dvanáct hodin denně (zkouškový, no stress, protože jsem měla všecko splněný a měla tudíž dva měsíce volna). Teď mám teda druhej extrém, spím taky čtyři pět hodin denně, víc času bohužel nemám a je fakt, že to dolů nejde. Ale jen na spánek to svalovat nemůžu.
07. 11. 2012 12:27
To znám, to znám. Ale zaručenou radu bohužel nemám :( Paradoxně hubnu tehdy, když na hubnutí vůbec nemyslím.
07. 11. 2012 11:33
je fajn, žes to nevzdala a bojuješ dál. A stres je potvora :-) drž se :-)
07. 11. 2012 10:39
To jsem moc ráda, že se to ve škole zlepšilo. Je fajn, že máš k sobě nějakou spřízněnou duši, hned je člověku líp. S tím přibíráním nevím. Zkus to cvičení, jak píšeš a uvidíš, třeba se to zlepší. Držím place!
07. 11. 2012 07:31
mě ještě napadl stres. Sice už píšeš, že je to mnohem lepší, ale podvědomí je potvůrka, která si s námi umí pěkně zahrávat. A podle mých zkušeností je psychická pohoda hodně důležitá.
06. 11. 2012 22:38
Večeřím tak kolem sedmý hodiny a spát chodím tak v půl jedenáctý. Pokud třeba máme nějakou akci večer tak jím teda třeba o dvě hodinky dřív, ale těsně před odchodem se snažím dát si malou druhou večeři, takže to se snažím si taky hlídat. A o dřívějším stávání jsem taky uvažovala, ale když ono je to tak těžký se z té postele vyhrabat :D Zkusím na tom ale zapracovat, ale asi zatím místo běhu zařadím pilates nebo jógu, abych se nezničila už na začátku dne :) Určitě ale děkuji za rady.
06. 11. 2012 22:10
No vida, tak se spolužáky se to lepší, to je fajn :-)
To přibírání bych viděla na kombinaci vysazení HA a dlouhého spánku. Tak si ráno přivstaň a jdi si hodinku zaběhat nebo na svižnou procházku. A nedáváš si tu večeři moc pozdě před spaním? Hlavně to pečivo k salátu :-(

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři