Sledujte nás:

Datum registrace: 16. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Petra71

Původní Sebekoučink

9 %
0 kg 10 kg

Již zhubnuto: 0.9 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 12107
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Petra71

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Máte to někdo taky tak. Jak na to?

18. 01. 2014

Už když jsem začínala nový cyklus, věděla jsem, že budu mít problém. Já, která mohla jíst zeleninu od rána do večera a chroupala, co kde vyrostlo, najednou zeleninu nemusím. Teda ne všechnu, hlavně tu syrovou a trvá to už od podzimu. Vařená mi nevadí. Když už si vezmu syrovou, tak jí musím vyndat z ledničky a nechat ohřát. Myslíte,že to může být ročním obdobím? Musím se poohlídnout, po nějakých receptech a doufat, že to brzy přejde :-)
Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

02. 02. 2014 21:28
Díky za komentáře. Budu se těšit na jaro, na čerstvou zeleninu ze zahrádky a zatím papkat dušenou mrkvičku, špenátek, růžičkové kapustičky, červenou řepu a zelí a nepřeberné množství mražené zeleniny.. Jo a co mi kupodivu pořád šmakuje, je domáci kysané zelí. To baštím, když mě honí mlsná :-)
02. 02. 2014 20:22
Já to tak mám taky. mám pocit, že studená zelenina ochlazuje, proto si ji přes zimu musím více upravovat tepelně. Myslím, že to s ročním obdobím souvisí :-)
02. 02. 2014 19:52
Holka taky to ted mám nejede mi už od podzimu zelenina,snažím se ji jíst ,ale není to ono,dušenou nebo v polévce ještě,ale jinak nic moc.
02. 02. 2014 19:10
U mě stejné, na jaře chroustám zeleninu jako králík, v zimě se měním na opici a jím citrusy a banány .-)
02. 02. 2014 19:01
Já jsem v tomhle jako moji psi. Zeleninu uchovávám v ledničce ale jíst ji mohu v pokojové teplotě. A jako plnohodnotné jídlo si dávám saláty s jogurtem
02. 02. 2014 18:42
Mam to uplne stejne :-) At ziji zeleninove polevky a kremy! ;-)
02. 02. 2014 18:14
Peti, mám to úplně stejně.
Prostě v zimním období jím zeleniny méně ( a to ji normálně miluji!), navíc ji mám raději tepelně opracovanou třeba dušenou. Mám totiž pocit, že mě syrová zelenina ochlazuje a je mi pak víc zima. Možná je to pouze můj pocit, ale přes léto sním kila okurek a nyní na ni prostě nemám chuť.
02. 02. 2014 17:14
Ahoj Petro, mohla bys mi napsat, kolik máš doporučený příjem? Mně program STOBU spočítal 5500kJ, příjem dodržuji, ale začínám se cítit unaveně, proto jsem si dnes zvýšila příjem na 6150kJ. Díky
19. 01. 2014 14:04
Ze zeleninou taky bojuju, v každé formě :-( Ale snažím se ;)
19. 01. 2014 12:32
Nedávno jsem dočetla knížku Zdraví je největší bohatství (MUDr.Alex Witasek) ... ten nedoporučuje jíst syrovou zeleninu na noc, protože je hůř stravitelná než tepelně upravená. A při nedokonalém strávení pak v těle vznikají jedovaté látky, které zbytečně přetěžují játra.
Jinak osobně se studenou zeleninou z lednice problém nemám, ale jako ostatní v zimě více preferuji teplou zeleninu, v létě syrovou, nejlépe čerstvě utrženou .-)
19. 01. 2014 10:55
tepelně upravená zelenina = mrtvá strava, nic to krom vlákniny tělu nedá
19. 01. 2014 09:27
V zimním, ale né jen v zimním období by se zelenina měla jíst tepelně upravená. Vysvětlila mi to kamarádka, která praktikuje čínskou medicínu. Já sama to vysvětlit neumím, ale mám stejný problém, zelenina syrová mi nechutná, jen okurek a ledový salát, ale jakkoliv tepelně upravenou miluju. Nedělám si s tím hlavu a nemám výčitky, je to vpořádku. Má to souvislost s vyrovnáváním tepla a chladu.
19. 01. 2014 09:02
Taky jsem někde četla že přes zimu tepelně upravenou a přes léto syrové saláty.. ale každý jsme jiný. Mám období, kdy se na jogurt nemůžu ani podívat a za půl roku bych se jich přejedla.. se zeleninou jsem na tom naprosto stejně:-) takže asi na tom něco bude:-)
18. 01. 2014 22:17
Peťko, někde jsem četla, že se v zimě má jíst vařená nebo dušená zelenina a v létě naopak syrová :-)))
18. 01. 2014 21:32
Tak koukám, že to je normální. Aby byla nějaká změna, zkusím zařadit i nějaké netradiční druhy. V supermarketech se dneska sežene leccos.Tak uvidím :-)
18. 01. 2014 21:13
Já to mám taky přesně tak, nejen se zeleninou, ale i s pitím, jogurty a pod.
18. 01. 2014 20:59
Přes zimu to mám se zeleninou podobně :o)))
18. 01. 2014 20:58
Peti mám to podobné. Nemůžu ji jíst rovnou z lednice. Nechávám "ohřát" na lince na pokojovou teplotu a pak baštím. ;-) takže jsi úplně normální.. :D
18. 01. 2014 20:52
Myslím, že je důležité ji hlavně jíst. V zimě jím i tu syrovou, ale tak max. cca 40% z celkového množství.
18. 01. 2014 20:41
Někde jsem četla, že v zimě by se měla jíst zelenina tepelně upravená. Třeba nad párou nebo nějak udušená. Prý ochlazuje organismus. :o)
18. 01. 2014 20:36
ještě bych doplnila, že to tak nemám v zimě jen se zeleninou, ale i s jogurtem a někdy i s pomazánkami...prostě musí to mít pokojovou teplotu v zimě :-D
18. 01. 2014 20:35
To je ročním obdobím, syrová zelenina ochlazuje a tak se jí tělo podvědomě brání, také teď jím víc zeleninu tepelně upravenou a nebo jak říkáš, musí být pokojové teploty :-)
18. 01. 2014 20:34
tak já to mám úplně stejně!! ale mám to takto vždy v zimě..jednak mi syová a studená z lednice nechutná, takže když už, nechávám ji odstát aby chytla pokojovou teplotu..a taky hlavně ta zelenina nemá v zimě hold chuť-teda myslím rajčata, papriky, okurky, salát...takže ja moc zeleninovej semaforek neplním..občas mám zelí nebo červenou řepu..jinak mám zeleninu moc ráda ale v zimě prostě ne..
18. 01. 2014 20:33
Já mám tedy ráda věci studený z lednice, ale kolegyně by něco, co se čerstvě vyndalo z chladničky taky nesnědla. Nedělej si násilí a jez zeleninu v takovým stavu, jak ti chutná :-)
18. 01. 2014 20:32
U mě je to asi tou zimou. Přes léto jsem převlečený králík, pořád něco chroupu, semaforky se radují a zelenají, ale přes zimu si vařím zeleninové polévky, nebo si nějakou zeleninu přidám k masu. Ale půl kila denně dám vždycky!
18. 01. 2014 20:24
já ted také jím více tepelně zpracovanou zeleninu a už se těším na tu čerstvou přímo ze zahrádky :-)
18. 01. 2014 20:23
Mně je to jedno, můžu syrovou i vychlazenou z lednice, dušenou, vařenou, restovanou - ale taky mám období, kdy mi některý druh nebo úprava dočasně nechutná. Nepřemáhej se, jez zeleninu tak, jak na ni máš chuť.
18. 01. 2014 20:19
Tak syrovou mnohdy i dvě kilča za den spořádám, tepelně upravenou prakticky vůbec.
18. 01. 2014 20:18
To bude tou zimou. Asi potřebuješ něco teplého. Určitě to přejde a na jaře bude lépe :-)))) Vydrž!!!
18. 01. 2014 20:12
Ahoj, až donedávna jsem to měla také tak, teď už to pominulo! Taky od podzimu.Loni to bylo to samé.
Asi to bude ročním obdobím, tělo si asi jede hezky podle přírody a na nás nedá.
18. 01. 2014 20:10
Obcas ano. Ne vzdy mam chut si ji dat a tak si ji obcas upravim do salatu, pyre, zapecu etc.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři