Sledujte nás:

Datum registrace: 05. 01. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

Rennes

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 29
Celkem: 561
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak najít sílu

30. 05. 2017

Kdo jsem? Kam směřuji? Proč nic nedělám?

Přiznat si některé odpovědi není problém. Problém je, jak s tím naložit. Za dlouhé roky jsem se naučila pohodlnosti, hraničící s leností. Obrněla jsem se před všemi. Protože když nic neděláte, nic nezkazíte, nikdo se vám nebude vysmívat, nikdo vas nebude odsuzuvat, nikdo nebude mít svoje přechytralé rady ... Protože, když jste sám, nikdo vás nemuže zklamat, zlomit vám srdce, vysmát se do obličeje, šeptat za zády ... Tak jsem sama, skoro bez přátel, vše co potřebuji si zařídím sama, nechci obtěžovat ... Ale to asi není dobře. hlavně, když bych chtěla být šťastná, zdravá, užívající si života ... ne jen zalezlá myš. Jenže se stydím ... i jen o tom sem psát mě stojí hodně přemáhání ... ale chtěla bych to změnit, jen nevím jak. Jen nevím, jestli už nejsem ztracená, jestli mě první neúspěchy nesrazí na kolena, jestli někdo nepronese blbou poznámku, která mě zase zatáhne do mého světa ... nejhorší věc jaké se děsím je v práci, když přijdu s krabičkou uvařeneho jídla, jak kolegyně hned: "Jé ty držíš dietu ... "  asi nejhorší, nejdebilnější věta pro člověka s obezitou ...

Jak se jen přestat schovávat před světem a vlastními démony a vykvést .... ? 

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 06. 2017 10:15
Už jsi se přestala schovávat před světem tím, že jsi se veřejně svěřila ze svých pocitů, už v tom nejsi sama. Jen tak dál, piš a svěřuj se častěji, tady tě vždycky podpoříme. Raduj se z maličkostí - je momentálně nádherné počasí, pokud můžeš, projdi se v přírodě a podívej, jak je krásný svět.
A té kolegyni řekni: " Ne, dietu nedržím, jen nechci jíst blafy z jídelny, z hospody, ze supermarketu apod..... protože jím zdravě ! "
31. 05. 2017 21:20
Přeji ať se daří, krabička nemusí být o dietě, jako o zdravém stravování, první krok máš za sebou a určitě to bude stát za to.
31. 05. 2017 09:39
Naše babička říkávala "když se ti nelíbím jak tu stojím,tak mi polib šos až se přistrojím", tady rozhodně nemusíš mít strach z posměchu, tady se scházíme pro rady a pochopení. Udělalas první krok , tak ať se daří. A ještě k těm krabičkám - dej jim ochutnat co máš ráda a třeba jim tím zavřeš pusu.
31. 05. 2017 09:08
Máš první krok za sebou, tady jsi správně, tady se ti nebude nikdo vysmívat, naopak, když budeš na dně, najdeš zde pochopení a nakopnutí, když se budeš flákat a fňukat, dostaneš pomyslný . ale upřímný " nářez "!!!!Až tě lépe poznáme, tak ti budeme lépe i pomoct aspoň radou a poro piš, piš,piš
Zapoj se do projektu, prožij rok zdravě, je skvělý a učí nás správně se stravovat a i pohybovat. Nevadí, že jsi nezačala v lednu, to neni důležity, zapoj se ted a makaj s námi až do konce.
A na záver : komu se nelíbím ,ať se na mne nekouká !!!!!! K tomuto rčení jsem se léta probojovávala, neměla jsem žádné sebevědomí, ale tedky podle něj žiju a je fajn se cítit svobodná, volná, šťastná !!!!!
31. 05. 2017 08:12
Ahoj. Moc bych chtěla ocenit tvou odvahu, že ses nám svěřila, věřím, že to je těžké a mnoho z tvých pocitů znám. Sama jsem také spíš samotářka a myslím si, že jsem si to vybrala, ale někdy taky pochybuji. Jsem ráda, že jsi to napsala i z toho důvodu, že věřím, že více lidí se tak cítí a neodváží se to dát světu vědět. A to jsi právě udělala - ten první krok. Protože až dáme světu vědět, že o něj stojíme, taky se třeba ozve zpět. To jsou jen mé fantazie, určitě ne rady :-) Zkrátka - i když jsou tvé řádky trošku o smutku, mám radost, že už jsi se začala rozkvétat. Noa a k lidem a krabičkám - pracuji v kolektivu žen, kde jedna polovina stále drží diety a opovrhuje těmi, co si něco dopřejí, no a druhá polovina zase opovrhuje těmi, co stále drží diety a hubnou. Ať to dělám jakkoliv, vždycky je to špatně :-( Nezbývá mi, než to dělat podle sebe :-) Navíc - ty přece nedržíš dietu, ale přinesla sis do práce něco, na čem si chceš pochutnat ;-) Moc držím pěsti.
31. 05. 2017 07:57
Hrozně ráda bych poradila, ale mám strach, že by to všechno vyznělo jen jako řeči - i když bych to myslela vážně. Jenže je mi jasné, že pro člověka, který má takový problém, by to tak znělo. Je to všechno v tobě a pokud se má něco změnit, tu sílu v sobě prostě musíš najít. Řečí si nevšímej a nepouštěj je k sobě. Děláš to přece pro sebe! Založ si deníček - ať už veřejný nebo jen pro sebe a ze všech strachů se vypiš a zaznamenávej si třeba i ty sebemenší pokroky. Veřím, že to pomůže. Když to pak uvidíš černé na bílém. Rozhodně nejsi ztracená, jak píšeš! Takže hlavu vzhůru a kdyby cokoli, piš! Je tu spousta lidí, kteří tě v tom nenechají a potýkají se třeba s něčím podobným. I já jsem ti kdykoli k dispozici :-) Je mi líto, když něco takového čtu, protože každý jsme jedinečný a každý jsme schopný velkých věcí. Jen se nepodceňovat!!!
31. 05. 2017 07:48
Přesně jak píše Sifaka, nevíme proč jsi sama. Ale schovávat se před světem není řešení, stejně mu neutečeš. Taky jsem v podstatě těžký introvert, co můžu se snažím udělat a vyřešit sama. Mám štěstí, že mám velkou rodinu a koníček, který mi nedovolí být jen sám se sebou. Tady určitě najdeš spoustu rad a inspirací, ze kterých si každý vybere. Tak hlavu vzhůru a hurá na to! Žít jde i s nějakým tím kilem navíc.
31. 05. 2017 00:34
Co ti k tomu napsat?....ráda bych tě nějak podpořila, jen nevím jaký jsi člověk, jakou máš povahu.Já jsem totiž taky samotář ale z vlastní vůle, netoužím po společnosti.Není nic špatného na tom, když člověk umí být sám, nevylučuje to užívání života, špatné je, když je sám z donucení.Neboj se, je tu spousta lidí, kteří ti napíšou ty správné věci a podpoří tě, pokud toužíš po společnosti.Hlavně využij projekt Prožij rok zdravě, tam se zapojíš a zapomeneš na splíny a hloupé řečí bezchybného okolí.
Držím pěsti.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři