Sledujte nás:

Datum registrace: 18. 07. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

Ritterqa

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 445
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Ritterqa

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak si tvoříte jídelníčky předem?

01. 01. 2013

Chtěla bych se vás zkušenějších zeptat, jak si vytváříte jídelníčky?
Připadá mi to totiž nemožné. Nastavuji si přibližnou hmotnost, ale tu málokdy trefím a pak mi třeba lítají sacharidy. A nechat malý zbytek něčeho jen kvůli gramům mi přijde plýtvání.
Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 01. 2013 15:52
Já jsem si spočítala jídelníček na 14 dní točím ho rok a půl pořád dokola. I když se mění počet kJ, základ mám a jen přidávám nebo ubírám bílkoviny nebo sacharidy. Jedla jsem 5000 i 7200 a vycházela jsem pořád ze stejného rozpisu. Jde o to si dát práci spočítat základní schema a pak je to otázka 5 minut. Píši si jídelák večer na další den, podle toho, co je v lednici a na co mám chuť. A pak už jen vařím a nic nepřidávám ani neubírám. Jen tak se semaforky zelenají a nemusím počítat. A o pestrost se postará různá zelenina, takže je jídelníček pokaždé jiný.
06. 01. 2013 12:21
Večer otevřu ledničku,a podle zásob si naplánuju jídelníček na den-dva dopředu...nikdy nevymýšlím jídelníček až přes den,protože pak bych doslova ,,sežrala,,cokoliv....semaforky nehrotím,hlídám si kj a bílkoviny a zbytek tak aby byl přibližně-na barvy si nehraju :-) vše vážím!... bez vážení si dávám pouze ,,udržováky,, ......
06. 01. 2013 12:16
a tiež mi napadlo, že som zo začiatku predvažovala potraviny, aby som približne vedela koľko gramov má plátok chleba ktorý kupujeme, väčší banán, mandarinka, plátok šunky atd...tým som si ako tak urobila obraz o tom, ako to približne bude na tanieri vyzerať rpedtý, než to navážim...
06. 01. 2013 12:14
myslela som 2 roky dozadu, nie že 2 roky som mala problém vymýšľať jedlá, no to by bolo :-D
06. 01. 2013 12:12
ja si zatiaľ pripravujem jedálniček dopredu a všetko si vážim, nesnažím sa zatiaľ moc odhadovať, aj keď isté potraviny mám v oku... viac menej si vyberám veci tak, aby som obsiahla v jedle BTS...takže ak si napíšem 30g 30% eidamu, tak viem že sú to približne 2 plátky a pokiaľ sú tie 2 plátky viac, tak si ich tam dám a prihodím to do kouču. prípadne ak viem že bude losos a približne viem koľko má jeden plátok a ten má nakoniec o 20 g viac, tak uberiem zas v prílohe, prípadne v dressingu, alebo niekedy aj kúsok z večere. Zo začiaku, /cca 2 roky/ mi robilo problém vymýšľať si jedlá a trávila som pri kouči strašne moc času, ale vďaka jednak radám tu na stobe, jednak svojou skúsenosťou už je to pohoda. našla som si rýchle, jednoduché a zdravé jedlá :-) vychytala som čo mi chutí v akom množstve. viem ale, že bez váženia klamem samú seba a viem, že akonáhle prestanem vážiť, je všetko v pr.. :-D takže ti prajem mnoho šťastia aby si našla ten svoj spôsob a aby ťa to hlavne bavilo :-))
03. 01. 2013 20:28
Tak si uber něco jiného, třeba přílohu - i když zrovna u zeleniny by to byla škoda. Udělala bych to, že bych si dala o trošku míň brambor nebo housky ve svačině. Semaforky jsou jen motivační, já jsem je taky nejdřív vylaďovala a pak mě to přestalo bavit, protože to právě dá moc práce a otráví tě to časem - viz můj včerejší komentář.
02. 01. 2013 15:22
IrenaM: To chápu :), mě jde spíš o to, že si třeba nastavím na zítra, že si dám 100g ryby a 200g zeleniny. Ale ryba bude mít třeba 120g a přece nebudu těch 20g odkrajovat a některý semaforek mi už nemusí třeba vycházet.
02. 01. 2013 14:42
Já jsem si nejprve celý jídelníček na druhý den plánovala večer předchozího dne a hlídala jsem i semaforky. První cyklus jsem tak měla moc úspěšný, ale bohužel manželovi docházela trpělivost s mými hodinovými večerními jídelníčky u počítače... a nakonec to přestalo bavit i mě. Takže ve druhém cyklu už jsem více odhadovala a trošku podváděla - vlastně sama sebe - ubírala jsem si a přidávala, aby mi vycházely semaforky. Pak mi došlo, že je to blbost, že šidím jen sebe. Tak teď už to nehrotím, když mám čas, jídelníček si naplánuji a když ne, dokážu už leccos odhadnout a zapíšu si jídelníček třeba i více dnů jen na papír a do sebekoučinku si to "doházím" až později. Raději se více soustřeďuji na pohyb, který dokáže leckterý prohřešek zredukovat.
02. 01. 2013 14:22
ano,já si je chystám den předem alespoň do oběda
02. 01. 2013 12:28
Spíš jde o zvyk - já už to dělám víc jak rok většinou v předvečer a s tím že vařím zároveň pro rodinu - ta třeba u příloh není problém si odvážit kolik potřebuji na vlastní porci. Ale zároveň už mám taky odhad a trochu v oku co kolik váží a co si čeho můžu dát. Vím kolik váží plátek mého oblíbeného chleba, kolik plátek sýru atd.
02. 01. 2013 12:01
Ahoj a vítám tě. Zpočátku jsem si tvořila jídelníčky den předem, později jsem si psala jídelníčky až odpoledne, když jsem si zapsala dopolední jídlo a svačinu a večeři jsem pak doladila podle semaforků. Je fakt, že občas mi to vyšlo všelijak, ale snažila jsem se. Zpočátku jsem vše vážila přesně a poctivě, teprve později, když jsem dostala potraviny do oka, jsem už dovolila hmotnost odhadnout. Mám to štěstí, že pokud mi něco zbude, zbytek rodiny nebo pejsek o to postarají!
01. 01. 2013 23:22
Já jsem si rozdělila jídla na procenta Snídaně 20 % svačiny 15 % oběd 30% a večeře 20 %. Snídám často to samé tedy obměňuji asi 4 jídla svačím většinou jogurty a hodně zeleniny nebo nějaké ovoce a oběd - to se přiznávám , že B/T/S nehlídám a odpoledne a večeři dolazuji ,tak aby mi to pěkně zeleně svítilo.A zatím mi to vychází-, ale nevím zda to dělám správně - v prvním cyklu jsem takhle zhubla 6 kg.Teď začínám druhý cyklus. A plánuji to dělat zase takto.
01. 01. 2013 18:16
Není to až takový problém (popravdě do dneška mi nenapadlo nad tím přemýšlet). Přílohy jsou ve vařeném stavu, takže si nandám kolik potřebuju, vařím pro celou rodinu (= ve velkém). Pečivo řeším tak, že si kupuju celozrnou bagetu (většinou půlku na snídani, půlku na odpol. svačinu). Znám celkovou hmotnost a jestli má půlka ráno o 5g víc než odpoledne zase moc neřeším. Do zeleninového salátu dávám kuskus, ten vážím syrový. A zeleninu neřeším skoro vůbec, jestli jí je o trochu víc, jenom dobře :-) .

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři