Sledujte nás:

Datum registrace: 25. 11. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

TerezaBenickova

Sebekoučink

Zahájení: 21.03.2019
Ukončení: 16.05.2019
Cíl: Zhubnout

0 %
0 kg 3 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Zaplacený cyklus je přístupný do 18. 5. 2019

Získané body

Tento měsíc: 53
Celkem: 1465
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

TerezaBenickova

Jak psát blog?

Měsíc plný barev zdraví

12. 07. 2017

Jak si většina z vás již bezpochyby všimla, hvězdou nového měsíce projektu Prožij rok zdravě je zelenina.

A bylo tomu tak i během posledního focení, při kterém jsme se zaměřili právě na zeleninová jídla. Ačkoliv nám tentokrát jejich příprava na místě a především jejich počet (na konci focení byla naše bilance 400 fotek, což je dle slov našeho fotografa rekord) dal pořádně zabrat, z výsledku jsme nadšení. A jsem si stoprocentně jistá, že tentokrát za krásné fotky nemohly jen naše šikovné ručičky a dobré oko fotografa. Zeleninová jídla jsou prostě a jednoduše krásná na pohled. A i zcela obyčejně vypadající talíř dokážou proměnit (s trochou fantazie) v téměř umělecké dílo. A jídlo by přeci mělo být potěšením pro všechny naše smysly.smiley

Když ale zcela opustíme estetickou stránku věci, přináší zelenina daleko víc než jen barvy na náš stůl. Jejími neoddiskutovatelnými přednostmi jsme se již zabývali v několika článcích tohoto měsíce. Je tedy zcela jasné, že zelenina je hvězdou i na poli čistě výživovém.

A musím říct, že zelenina je i mojí hvězdou. Ráda vařím, ale upřímně řečeno, ne vždy je čas a nálada na to vymýšlet a zkoušet něco nového. A tak mě často právě zelenina zachraňuje před studenou večeří. V poslední době si zvlášť potrpím na různé zeleninové polévky a krémy. Přijde mi, že je úplně jedno, z jaké zeleniny polévku uděláte, nebo jak mezi sebou jednotlivé druhy nakombinujete, vždycky si pochutnáte. A možnosti jsou téměř nekonečné aneb když nemáte květák, tak tam dejte brokolici, když nemáte brokolici, dejte tam cuketu. Polévku ani nemusíte zahušťovat, bohatě k tomu postačí samotná rozmixovaná zelenina, případně do polévky nastrouhám bramboru. Smetanu kvůli své alergii nepřidávám, a upřímně řečeno myslím, že vůbec není potřeba. Daleko větší šmrnc dá polévce domácí vývar a čerstvé bylinky. A dobrota s minimem kalorií je na světě!

Zelenina vás také může vytrhnout z večerního stereotypu, kterým je často pečivo se šunkou či sýrem. A ačkoliv celozrnnou variantu pečiva s kvalitním sýrem či šunkou není potřeba jako večeři zcela zatracovat, přidáním pokaždé trochu jiného salátu získá váš jídelníček rázem na pestrosti. A rozhodně i na „zdravosti“.smiley

Pokud však zrovna nejste zastánci hesla „polévka je grunt“ a salátům také příliš nedáte, snad naleznete potřebnou inspiraci pro ozelenění svého jídelníčku i v článcích a receptech, které jsme pro vás v rámci Měsíce zeleniny připravili.

Podělte se s námi v komentářích, jak jste na tom se zeleninou vy? A jste spíše polévkoví nebo salátoví?  

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 07. 2017 10:57
Já jsem spíš salátová, polévky jím jen v zimě
13. 07. 2017 12:31
Já také miluji polévky, které denně vařím. Rajská, rýžová ,vločková, zeleninový vývar,mrkvová aj.
12. 07. 2017 11:26
Zelenina je také hvězdou mého jídelníčku.Kromě zelených fazolek jím všechno. Mám ráda saláty i polévky, dokonce i rodina si na nich pochutnává.
Ale nejraději mám zeleninu jen tak bez ničeho, třeba nakrájenou na kostičky, a chroupu si ji jako králík.
12. 07. 2017 10:56
Miluji polévky všeho druhu a bez zeleniny by mi každé jídlo přišlo neúplné a fádní.
12. 07. 2017 10:52
Zeleninu mám ráda ve všech podobách, ale jsem víc salátová. Polévky vařím jen občas, hlavně v zimě jako lehkou teplou večeři. Fotky v blogu jsou moc pěkné :-)
12. 07. 2017 06:58
Já jsem taky spíš salátová, a to hlavně v létě, ale již loni jsem si zamilovala i krémové polévky - hráškový krém, dýňový, květákový, brokolicový, z červené řepy a další.
11. 07. 2017 21:44
Já jsem spíše salátová. Manžel polévku mít musí skoro denně. Dříve u nás bývaly zeleninové saláty spíše jako doplněk hlavního jídla. Dnes často jako samostatný pokrm.
11. 07. 2017 20:01
Krásný blog! Tak u nás polévka musí být skoro denně. Tak zeleninové a luštěninové vedou. Saláty jsem dříve moc nejedli, ale teď je hodně zařazujeme do jídelníčku. Rukolu, polníček, ledový salát, okurky, rajčata červená řepa, celer, mrkev, křen - míchám pokaždé jinak.... a vše možné k tomu bylinky, koření, zakápnout olejem - olivový, dýňový.. a pokaždé je salát jiný.
11. 07. 2017 17:20
Vkládáte do článků krásné fotečky které jsou velice vnadné a i nspirující :-). Já jem salátožravec i když zelenonové polévky také vařím, ale raději sáhnu právě po tom zeleninovém salátku a tak se většinou inspiruji kde se dá. A fakt je ten, že jakýkoliv salát z vícero druhů zeleniny vypadá krásně už hned na 1. pohled :-).
11. 07. 2017 17:19
Zelenina je rozhodně velmi kvalitním pomocníkem ve vymýšlení variabilního jídelníčku.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři