Sledujte nás:

Datum registrace: 25. 11. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

TerezaBenickova

Sebekoučink

Zahájení: 21.03.2019
Ukončení: 16.05.2019
Cíl: Zhubnout

0 %
0 kg 3 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Zaplacený cyklus je přístupný do 18. 5. 2019

Získané body

Tento měsíc: 53
Celkem: 1465
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

TerezaBenickova

Jak psát blog?

Desatero skutečně zdravého životního stylu 3/10

15. 01. 2019

3/10 

Cítit se dobře ve svém těle, to je oč tu běží... Problémem ale je, že řada z nás to svoje tělo nepřijímá takové, jaké je.

Často by i lidé bez jakéhokoliv problému s váhou (nebo fyzickým zdravím) vůbec nejraději vyměnili nějaké své součást(k)i za lepší, užší, menší, mladší... Jak se pak mají cítit ti, jejichž tělo je současné definici “krásy” ještě o něco vzdálenější?

Je pravdou, že tlaku na to vypadat “krásně”, být štíhlý jako proutek a ideálně ještě samý sval, čelíme všichni. Snažit se přiblížit tomuto (téměř nereálnému) ideálu nemusí být vyloženě krokem špatným směrem. Důležité je ale to slovo přiblížit, nikoli se snažit ho za každou cenu dosáhnout. A jak blízko je pak potřeba jít, abychom se cítili "krásní"?


Každé tělo je jiné. A rozhodnout se to naše v honbě za "ideálem" nerespektovat (trápit ho hlady, nesmyslnými dietami, nebo nárazově zbytečně náročným cvičením, které mu nesedí) nás může stát kousek zdraví. Nejenom fyzického, ale i (a možná především) psychického. A CÍTIT se zdravě je přece mnohem důležitější než jen zdravě VYPADAT.

Pokud tedy chcete změnu, chcete se cítit zdravě a lépe ve svém těle, navrhujeme, abyste si (místo bezhlavého snažení se přiblížit nějakému cizímu vzoru) udělali vzor ze sebe sama. Věříme, že řada z vás měla v životě období, kdy jste se cítili subjektivně krásní, zdraví a plní sil. Možná by stálo za to, se za tímhle svým já vydat (s veškerým respektem ke svému věku a možnostem), nebo se jím alespoň nechat inspirovat. Třeba zjistíte, že se můžete cítit skvěle i bez pekáče buchet na břiše. A že hodnota člověka a životní spokojenost spočívá úplně v něčem jiném, než v tom, jakou oblékáte velikost.



To je naše třetí zamyšlení a zároveň už třetí bod z našeho DESATERA SKUTEČNĚ ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU. 


Použitá fotografie je z chystaného projektu na STOBklubu. Projekt nebude jen o úspěšně dosažených cílech. Bude i o hledání vlastní cesty za zdravím a spokojeností.

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 02. 2019 19:33
Nelámu si hlavu jestli vážím o kg víc nebo míň, ale do plavek chci mít letní váhu to je 59-58 kg.
01. 02. 2019 18:58
Moc pěkný blog! Já mohu za sebe říct, že moje sebevědomí stouplo až tady se Stobem. Není až tak důležitá váha, ale to jak se člověk cítí.
31. 01. 2019 20:04
Svatá pravda. Jsem už víc než dva roky spokojená se svou váhou, ale hrozně mne trápí moje malá svalová výbava. Snažím se s ní smířit, protože i přes velkou porci pohybu každý den mám opravdu velice chabé svalstvo, ale moc mi to nejde a způsobuje mi to stres. Naštěstí si uvědomuji, že mám mnoho jiných, dobrých rysů, které jsou pro spokojený život ještě podstatnější než vypracované svaly.
18. 01. 2019 16:48
"Pro radost" z obyčejného dne bych ráda zmínila povzbudivé heslo svého manžela :-),"Víc váhy, víc lásky" :-). Je to ale bráno s humorem, s váhou "se pereme" společně :-).
18. 01. 2019 15:59
že hodnota člověka a životní spokojenost spočívá úplně v něčem jiném, než v tom, jakou oblékáte velikost - cituji už vím dávno a třebaže jsem celoživotně boubelka, tak jsem nikdy netrpěla mindrákem z nadváhy.život jsem brala s humorem a optimisticky a i jsem se cítila spokojeně. bohužel, co mě víc trápí a trápilo jsou špatné mezilidské vztahy a to se tolik prohlubuje, že začínám mít mindrák z toho.
moc se na nový projekt STOBklubu těším
17. 01. 2019 16:29
Já myslím, že tohle je problém celkového sebevědomí a osobnostní vyzrálosti člověka. Kdo si uvědomuje, že má své slabiny, ale také své přednosti, ten obvykle netrpí mindrákem z toho, že není nejlepšé, nejkrásnější...
Ovšem ne každému je dána duševní síla a vyrovnanost, někdo se tomu musí pracně učit. Myslím, že zvyšování sebevědomí STOB velmi napomáhá, a to je dobře. Svět frustrovaných lidí není příliš dobré místo pro život - ani pro ně samotné ne.
Tak se na sebe podívejte - na každém se najde něco hezkého - třeba oči, úsměv, zlaté srdce... :-)
15. 01. 2019 21:09
Taky se snažím a stále na tom pracuji. "Jednou je líp, jednou je hůř :-)".
15. 01. 2019 15:21
Souhlasím s Ajankou. Já jsem se vlastně naučila mít ráda až tady. A je to ale hodně znát. Vylezla jsem ze své šnečí ulity, žiju tak jak se mi to líbí a tím, že jsem spokojená, nebojím se vyhledávat kontakt s lidmi. Mám ve svém okolí člověka, který mne neustále kritizuje, jak jsem nemožná, jaké dělám chyby (úplně ve všem, neslyšela jsem, že bych dělala něco dobře). A tady je parta lidí, kteří nezávidí ale přejí, nekárají ale chválí nebo soucítí a to je hrozně moc. A výsledek? čas od času už slyším ....vypadáš dobře. A tak to má být
15. 01. 2019 10:30
Hluboká pravda ... jen člověku dlouho trvá, než se k ní dobere
15. 01. 2019 05:01
Je to sližitý proces, naučit se mít ráda a líbit se sama sobě. Jelikož jsem osůbka, která v dětství a hlavně v pubertě trpěla nadváhou, tento vztah k vlastnímu tělu jsem nikdy nenašla a stále s tím bojuji. Je pravda, že díky těmto stránkám se mi to i občas daří, ale prostě není to ještě stále ono.......Stále mám v tomto směru co zlepšovat.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři