Sledujte nás:

Datum registrace: 25. 11. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

TerezaBenickova

Sebekoučink

Zahájení: 21.03.2019
Ukončení: 16.05.2019
Cíl: Zhubnout

0 %
0 kg 3 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Zaplacený cyklus je přístupný do 18. 5. 2019

Získané body

Tento měsíc: 53
Celkem: 1465
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

TerezaBenickova

Jak psát blog?

Desatero skutečně zdravého životního stylu 4/10

31. 01. 2019

4/10 

Ach ta lákadla... Také si někdy říkáte, že kdyby na světě neexistovala čokoláda, chipsy, zmrzlina, pizza, cupcakes nebo **doplňte si svou vlastní sladkou nebo slanou “neřest”**, problémy s kily navíc by jednoduše zmizely? Jenomže co kdyby čokoládu nahradila nějaká jiná neodolatelná sladkost? Co potom?

Ta správná otázka tedy zní: Jak lákadlům v nespočetných podobách odolat?

Na tuto otázku neexistuje jedna jednoduchá odpověď... Odpovědí je totiž hned několik! A věříme, že každý si mezi nimi vyberu tu, která mu bude vyhovovat nejlépe. Pro někoho bude možná nejsnazší přihodit si každý den do kabelky či batůžku nějakou malou zdravou svačinku, kterou vytáhne ve chvíli, kdy už na něj čokoládová tyčinka pomrkává z vedlejšího automatu. Někdo jiný se zase naučí používat jednoduché pravidlo - chodit nakupovat spokojený a dosyta najezený. A někomu zase nejvíce “bodne” pár lekcí asertivního odmítání dobrot nabízených kolegy či hostiteli.

Všemi těmito radami a “triky” ale jako nit prochází jedno zlaté pravidlo. Abychom nějakému lákadlu mohli vůbec odolávat a rozhodnout se, zda ho skutečně chceme nebo ne, musíme si ho nejprve všimnout! Pak už je totiž na místě jen jedna jediná otázka: Proč si chci zrovna tohle teď dát? A pokud vás odpověď na ni uspokojí (a nevyvolá ve vás pochyby, stud nebo třeba výčitky svědomí), pak zjistíte, že možná zrovna tomuhle lákadlu odolávat vůbec nemusíte. A můžete si ho naopak v rozumném množství vychutnat tady a teď. Anebo zjistíte a sami sebe utvrdíte v tom, že vlastně tuhle “dobrotu” ani vůbec jíst nechcete a že vám bude lépe bez ní.



To je naše čtvrté zamyšlení a zároveň čtvrtý bod z našeho DESATERA SKUTEČNĚ ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU.

A protože jsme ho začali otázkou, otázkou (na vás) ho také ukončíme. Jak to máte s lákadly vy? Odolá(vá)te, neodolá(vá)te nebo jste v jídelníčku našli svou vlastní rovnováhu a lákadla vás netrápí? Podělte se s námi v komentářích!

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 02. 2019 07:42
Něčemu odolám, něčemu ne. To ož to tak v životě bývá. Snažím se držet svojí osvědčené cesty a nenechám se zblbnout reklamními taháky.
01. 02. 2019 19:09
Já za sebe mohu říct, že většinou odolávám. Sama nic nekoupím, ale když v práci nebo návštěvě je nějaká dobrůtka tak většinou ochutnám. Celkově se držím a nic nepřeháním. Všeho s mírou ( a můžu říct i s Mírou, tak se jmenuje manžel :-))
01. 02. 2019 06:00
Mohu říct, že většinou odolávám. Jen jednou sem si dala sladké, ale to bylo správné. Pekla dcerka. Tak snad to bude i nadále
01. 02. 2019 01:01
Jirina55: Jiřinko, ten pytlík mi tu ještě leží, vedle papírů k Prohlášení k dani z příjmů, léčivé esence z jánevímkolika bylin, čisticího prostředku, dvou lékařských zpráv, desek se sovami (včak je dobře znáš) a několika dalších věcí. Párty bude teprve někdy v únoru :-)

Můj největší problém je nebílit ledničku při svém ponocování, když mě popadne žravost. Sladké zpravidla jím v míře přiměřené (teď se dva měsíce "postím" kvůli plánovanému testu na "dlouhé cukry", tak nechci mít žádné excesy), jak vidno, i ty brambůrky jsou u mě celkem v bezpečí (a to se mi tu ještě někde povaluje nenačatý kyblík sýrových koulí koupený na Silvestra, které mám ráda, ale na jeho konzumaci zatím nedošlo a bůhvíkdy dojde). Mně dělají problémy sýry a uzené maso a uzeniny vůbec. Takže na to mám metodu - co není doma, to sníst nemůžu. Na Vánoce už jsem nekupovala ani uzený ocásek, ani uzené jazyky, jen jazyky neuzené, na ovar. Uzené maso dokážu nahradit uzenými mandlemi - chuťově ho připomínají, a když je cucám a nekoušu, vydrží dlouho. Taky sušená zelenina je na žvejkání dobrá. A při chuti na sladké je zase dobrý sušený natural neslazený ananas.
A na tu noční žravost mi pomáhá i to, když si večer připravím nějaký zeleninový salát se sýrem nebo jogurtovou zálivkou. Místo samotného sýra nebo uzené krkovičky se pustím do připravené misky.
31. 01. 2019 21:05
A jejda-na tohle téma jsem se nevěda rozepsala v chválírně:-))
31. 01. 2019 20:57
sáček brambůrků jsem dala Macatici na nějakou párty a když mne chuť honí, upeču si na sucho brambory na plechu v troubě. Jsou křupavé a neškodí a protože moc dobře vím, kde v samožce bydlí, místu se vyhýbám. A pokud se nedostanou domů jsme já i ony v bezpečí. Na sladkém na štěstí neujíždím
31. 01. 2019 20:47
Sladké nakupuji pro muže, je hubený a miluje sladkosti ke kávičce. Nechám se zdolat a sem tam si dám také.
31. 01. 2019 20:09
Na nákup potravin vyrážím najezená, se seznamem věcí, které chci nakoupit, a proto obvykle nepodlehnu reklamě ani konkrétním nabídkám v obchodě. Zakopaný pes je ale v tom: OBVYKLE. Občas koupím nějaké sladosti pro vnoučata - a pak se také někdy stane, že ty dobroty skončí u babičky dřív, než je stihnu dětem předat.
31. 01. 2019 20:03
Stále neodolávám sladkému. Musím se hoooodně zamyslet.
31. 01. 2019 19:56
Střídavě oblačno. Tedy dlouho jasno, s žádnou touhou a nutkáním. Jak ale vyhraje stres, ujíždím. Pozitivní je, že vyhrává už jen zřídkakdy. I když zrovna dnes to není s náladou žádná sláva :-I.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři