Sledujte nás:

Datum registrace: 25. 11. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

TerezaBenickova

Sebekoučink

Zahájení: 21.03.2019
Ukončení: 16.05.2019
Cíl: Zhubnout

0 %
0 kg 3 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Zaplacený cyklus je přístupný do 18. 5. 2019

Získané body

Tento měsíc: 53
Celkem: 1465
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

TerezaBenickova

Jak psát blog?

Desatero skutečně zdravého životního stylu 7/10

19. 02. 2019

7/10

Na tento týden připadá svátek všech zamilovaných. A ať už s radostí plánujete nějakou tu romantickou večeři, procházku či překvapení pro svého partnera, nebo se vám při pomyšlení na všudypřítomnou růžovou výzdobu a fronty v květinářstvích dělá mdlo, myslíme si, že byste si stejně ve čtvrtek měli s láskou vzpomenout na jednoho nesmírně důležitého člověka. Na sebe!

Pro mnoho lidí je mít rád sám sebe nesmírně těžké. Pokud se pak takový člověk pustí do změny životního stylu, vnímá to často spíše jako trest. Trest za to, že není dost dobrý, dost štíhlý, nebo že nemá dostatečně pevnou vůli. Takový člověk se dokáže trápit hodiny v posilovně, ačkoliv mu to nepřináší ani kousíček radosti. Dokáže jíst celé dny tak málo, aby se sotva udržel na nohou. A nakonec je pro něj jakékoliv selhání zdrojem velkých výčitek svědomí a nových pochybností o sobě sama.

Jenomže zdravý skutečně zdravý životní styl by neměl být trestem. Měl by být spíše odměnou. Odměnou pro naše tělo, které máme rádi, a kterému za mnohé vděčíme. Protože pokud se máme rádi, chceme pro sebe jen to nejlepší. Pokud se máme rádi, dokážeme si odpustit i drobné přešlapy.

Naučit se mít se rád je možná tou vůbec největší výzvou na cestě k opravdu zdravějšímu a spokojenějšímu já. A můj osobní názor je, že pokud tohoto cíle dosáhnete, máte z poloviny vyhráno.


To je naše již sedmé poselství z DESATERA SKUTEČNĚ ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU.

Použitá fotografie je z nového projektu, který pro vás od března chystáme na našem komunitním webu STOBklub. Tento projekt přinese příběhy lidí, kteří na cestě za štíhlejší postavou poznali lépe sami sebe. A naučili se mít se o pořádný kus raději!

Hodnocení (13 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 02. 2019 11:04
S tímhle já problém nemám. Nepovažuju sice svúj vzhled za ideál krásy, ale nemám kvůli tomu komplexy, protože vím, že mám jiné přednosti.
Tohle je možná hodně komplexní problém - tákající se nejen vlastního těla, ale i celé duše a celkového "zdravého" sebevědomí.
Na druhou stranu, pokud existují muži jako můj manžel, kteří své ženě skládají komplimenty způsobem "potvora macatá, vůbec ne placatá", nemusí mít nikdo obavy, že by VŠICHNI na něj pohlíželi s despektem.
Takže - mějme se rádí! :-)
13. 02. 2019 09:17
Sifaka.. za 1 s hvězdičkou... napsala bych to stejně.... Jen dodám, že se prostě občas kouknu do zrcadla a té ženské v něm řeknu.... Hele na to, že máš pře 50 jsi pěkná baba... a je mi fajn :)
13. 02. 2019 08:58
Sifaka to napsala moc hezky, nemám co k tomu dodat, jen souhlasit !!
13. 02. 2019 08:22
Na to jsem přišla až se Stobem a funguje to :-)
13. 02. 2019 07:32
Stále se učím mít se ráda. Poznamenaná komplexem z dětství, kdy jsem patřila k silnějším dětem a v dospívání to vyvrcholilo tím že jsem své tělo neměla vůbec ráda :-(. Stále v sobě vidím toho zakomplexovaného tlouštíka :-(.....Lepší se to, ale jde to strašně pomalu. Stále se musím přesvědčovat, že jsem ušla veliký kus cesty a tvrdě pracuji na tom, aby jsem se sama sobě líbila.
13. 02. 2019 06:38
Pracuji na tom. Pravdou je že svátek valentýn nemusím. Asi to bude tím že už sem starší generace
12. 02. 2019 21:48
Je to hezky napsáno....tady na STOBu jsem si uvědomila, jak je to vzácné, když můžu jít, jen obyčejně jít venku a nic mě nebolí, větřík mi čechrá vlasy...nelapám po dechu....Když tady čtu o trápeních které tady spousta lidí má a přitom by chtěli třeba jen obyčejně chodit.:-(....to je asi to, jak má mít člověk svoje tělo rád, jak si ho má vážit a záměrně ho neničit.Je to tak snadné a přitom tak těžké.
12. 02. 2019 20:08
Tady mám stále ještě značné rezervy, ale makám na tom :-D.
12. 02. 2019 17:26
Pravdu tvrzení, že je třeba se mít rád, aby člověk postupně dosáhl opravdu zdravého životního stylu, jsem si uvědomila před 3 roky pod tlakem nepříznivého působení vnejšího okolí. Řekla jsem si, že okolí změnit nemohu, ale mohu svůj život žít tak, aby mne okolí co nejméně zraňovalo. Funguje to!!! Ty poslední tři roky jsou důkazem. Mám se ráda, opečovávám se (jídlem, pohybem, společenskými styky,...) a je mi fajn.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři