Sledujte nás:

Datum registrace: 10. 12. 2017

Jak si nahrát profilovou fotku?

Tessap

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 135
Celkem: 135
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Počet přátel: 0

?

Jak požádat o přátelství

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Naturhouse a já - radost i smutek

11. 12. 2017

Zdravím,

rozhodla jsem se podělit o zkušenost se společností Natuhouse. Na úvod - je mi 33 let, měřím 173 cm a většinu svého dospělého života jsem vážila 70-73 kg, což dle tabulek není ideální (ideál by měl údajně být 66 kg), ale mě to vyhovovalo a cítila jsem se dobře.

V lednu 2016 však u mě dostoupila vrcholu osobní a životní krize a s tím se neslo i ztloustnutí na 82 kg (víc mě štvalo, že nezapnu kalhoty, než tloušťka jako taková). Dokážu udržet sebekázeň, limity a dril, ale musím mít motivaci. Takže když jsem probrouzdala interent a pročetla pár příznivých recenzí na Naturehouse (vážení a měření zdarma, osobní přístup, výživové doplňky dle uvážení...). Z toho posledního jsem měla taky strach největší, že budu muset kupovat nesmyslné věci za peníze, které nemám. Operátorka mě ale ujistila, že "pomoc" není podmíněna nákupy a nemusím se bát.

Uklidněna jsem šla na konzultaci v Kolíně. Chtěla jsem zkusit zhubnout na 70 kg. Paní poradkyně byla velmi příjemná, rozebraly jsme můj zdravotní stav, léky, obtíže, alergie... Na začátku jsem dostala pestrou dietu. Ovoce i zeleninu mám moc ráda, takže mi to nedělalo problém. Nabídla mi vlákninu za cca 300,- a tu jsem si koupila. Chodila jsem po týdnu, kil i cm postupně ubývalo, doplňky jsem kupovala dle svých možností a v rozumné ceně (cca 1x3 týdny za 300-500,-).

Zhruba po měsíci přišla jiná poradkyně (původní šla na MD) a i když mi naměřila větší obvod boků (měřila na jiném místě) a mírně upravila jídelníček, vše probíhalo stejně pozitivně jako doposud.

Po třech měsících jsem měla určenou váhu (70 kg) a začala se stabilizační fází. Po týdnu jsem však měla 72 kg (tedy můj průměr) a tato váha se udržela až do září, i když jsem udržovací fázi brzy "zazdila".

Po tomto úsilí jsem otěhotněla a letos v dubnu se narodil syn. V těhotenství jsem nabrala cca 7 kg a z porodnice odcházela s váhou hluboko pod 70 kg :) Bohužel, váha nevydržela a pomalu stoupala. Při 73 kg jsem se v červenci rozhodla vrátit do Naturhouse a zbavit se dvou tří kil. Návštěva opět bez problémů, tentokrát bez nákupu doplňků (během prvního cyklu jsem objevila hodně levnějších alternativ).

V září bohužel přišly emocionální obtíže a začala jsem "prasit", takže má váha minulý týden (opětovně v Naturhouse) 81,3 kg :( Zde přichází ztráta iluzí. Opět nová poradkyně. Stejně milá a ochotná jako předchozí, ovšem po vytištění jídelníčku věta "Já Vám napíšu tady ty ampulky a ...". Když jsem se ozvala, že nic nepotřebuju, tak se na mě paní podívala a říkala, že neví, jak to dělaly předchůdkyně, ale ona MUSÍ při každé kontrole předepsat doplňky minimálně za 500,- Řekla jsem jí, že mám u sebe sedm stovek na týden, takže mi napsala kapsle "jen" za necelé 300,-

Řekla jsem jí, že v tom případě už nepřijdu, protože si nemůžu dovolit nechat jí 2.000,- měsíčně, ale řekla mi, ať se objednám a za týden se domluvíme. Dieta opět funguje, cm jdou dolů, ale v pátek se s paní rozloučím a zamáčknu slzu, protože mě osobně pomohli a fungovalo to. Ale nejsem blázen, ani Rotschild...

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

15. 12. 2017 20:35
Díky za reakce. Mě osobně asi nejvíc zklamalo to, že lžou. Nejsem hloupá a vím, že z něčeho žít musí, ale nemám ráda, když mě někdo podvádí. Pokud by rovnou napsali to, co dietologové - vstupní konzultace obsahuje to a to, stojí tolik a tolik, kontroly v ceně... Pak bych dobrovolně přistoupila na legální obchod (poptávka/nabídka). Naturhouse ale toto nedělá, naslibuje a pak člověka zatlačí do kouta. Prostě podvod :(
12. 12. 2017 11:00
Vítej na STOBu :-) ... používánim sebekoučinku se naučíš sestavit si zdravý jídelníček sama, a tak podobné služby už potřebovat nebudeš ... navíc tu najdeš velkou podporu spoluhubnoucích, a to je taky velká pomoc. Držím palce, ať se Ti daří!
12. 12. 2017 07:11
Vodak75: tady jde o jiný problém- každý přece ví, že se musí firma nějak živit. Ale pokud dala Tessap dobrovolně 300 za vlákninu- čili zcela neškodný produkt, tak bylo všechno v pořádku. Pokud ji ale nutili kupovat jakési pofiderné ampulky tajemného složení, tak už to v pořádku není. Těm lidem z Naturhouse jde jen o vlastní zisk a je jim zcela jedno, jaké účinky na zdraví to má. Takže od takových firem rychle pryč.
12. 12. 2017 06:05
Nechápu že se divíte, vy nic neplatíte tak někde si přeci na provoz vydělat musí (nájem, elektřina její výplata) ani vy nechodíte do práce zadarmo. fakt nechápu že si někdo myslí, že to budou dělat zadarmo. Oni nejsou příspěvková organizace. Pokud zajdete za výživovým poradcem tak dáte min 5 000 za 3 měsíce (napíše jídelníček, bude vás přeměřovat) jsou tací co si berou 11 000 na tři měsíce a mají plno.
11. 12. 2017 23:09
Ahoj, to je správně, že ses zaregistrovala na Stobu. Když budeš zapisovat do Sebekoučinku a vezmeš si k srdci rady z odborných článků, kterých tu je spousta, tak určitě kila shodíš. Firma Naturhouse zde byla mnohokrát probírána, závěr byl vždy takový, že jí jde hlavně o prodej předražených výrobků a je lépe se jí vyhnout. Ať se Ti daří !

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři