Sledujte nás:

Datum registrace: 12. 03. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

Zatvik

Sebekoučink

Zahájení: 28.10.2019
Ukončení: 20.01.2020
Cíl: Zhubnout

0 %
0 kg 10 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Váš cyklus již skončil. Před archivací si zkontrolujte vyplnění cílové váhy, zpětně doplňte chybějící data. Cyklus bude automaticky archivován dne 23.01.2020. Pokud chcete ihned pokračovat s novým cyklem, archivujte stávající cyklus tlačítkem Prodloužit.

Získané body

Tento měsíc: 245
Celkem: 8534
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Letní chutě/nechutě

31. 07. 2017

Zjistila jsem, že mým největším problémem v létě nejsou typická letní lákadla. Horké letní dny na mě působí úplně jinak. 

Zmrzlina mě nechává chladnou, na sladké nejsem.

Na grilovačkách se spokojím s kuřecím prsem a kopcem zeleniny, klobásky, špekáčky a tučnější maso mě nijak zvlášť nelákají.

Studené pivo mi bodne a příjemně zchladí, ale víc než jedno v tom horku stejně nedám, to bych asi padla. 

Mým problémem je nechuť cokoli jíst. Začala jsem si, tak jako dřív, plánovat jídelníčky třeba na dva dny dopředu. Myslela jsem, že za mou nechutí stojí neochota stát u rozpáleného sporáku a kuchtit, a tak si plánuju snadná a rychlá jídla, většinou studenou kuchyni nebo třeba polévky, které jen postavím a můžu se od plotny vzdálit. 

Zjistila jsem ale, že v tom můj problém nevězí. I když už se donutím a jídlo připravím, pořád nemám chuť ho sníst. Napadá mě tisíc věcí, které bych místo toho mohla dělat, a všechny znějí lákavěji. 

Dnes jsem si například připravila šťavnaté kuřecí prso s batátovo-hráškovou kaší a rajčaty. Jídlo, po kterém bych se běžně vrhla a klidně i vylízala talíř. Dnes jsem si ale říkala - no, tak si po sobě ještě umyju nádobí. A vyvenčím psa. A umyju sporák. A nachystám si toasty na noční. Když jsem si nakonec ke svému jídlu - jednomu ze svých nejoblíbenějších - sedla, stejně jsem se po pár soustech cítila plná a víc než půlku jsem nechala. 

Nemám chuť jíst. Dá se s tím vůbec bojovat? Jsem člověk, který se umí překonávat, ale čím víc bojuju s touhle nechutí, tím víc roste. Přitom to nechci vzdát. Nejen abych zhubla ještě pár kilo (což bych potřebovala), ale hlavně proto, že prostě nechci být člověk, který se tak snadno vzdává. 

Během minulého roku se mi podařilo zhubnout proto, že mě jídlo začalo bavit a taky mi konečně chutnalo. Teď neplatí ani jedno z toho. A jsem už unavená z toho, jak se musím pořád k něčemu dokopávat. 

Má to někdo podobně? Dá se s tím něco dělat, nebo mi nezbývá než počkat, až budou teploty zase snesitelné?

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 08. 2017 13:07
Já mám chuť k jídlu pořád - bééé
01. 08. 2017 10:15
Taky myslím, že až opadnou vedra chuť k jídlu se Ti vrátí ... myslím si, že nemá cenu lámat toto přes koleno a do jídla se nutit, tělo si samo říká, co je pro něj nejlepší ... zkus se zamyslet, na co bys měla chuť, a na tuto dobu klidně opusť tabulky, aby tě nestresovalo, že všechny semaforky nesvítí zeleně ... v současných vedrech taky nemám vždy chuť na maso, jím víc ovoce a zeleniny + mléčné výrobky ... jakmile se ochladí, je ze mě zase masožravec :-) ... tak se s tím netrap a zkus tělo poslouchat, ono ví nejlíp, co je pro něj dobré :-)
01. 08. 2017 09:24
Nedokážu si sama na sobě představit nechutenství - až to jednou nastane, bude se mnou opravdu zle..... ale dokážu si představit nechuť cokoliv dělat. Taky se mi občas stává, že chodím od ničeho k ničemu a nic mě nebaví. A úplně nejhorší u mě je nechuť k domácímu cvičení, ta je pořád, bez ohledu na počasí ....:-(
01. 08. 2017 09:23
Je to docela běžné, že ve vedru člověk nemá chuť k jídlu, ale naštěstí ta největší vedra jsou jenom pár dní v roce, takže pokud se po ochlazení chutě vrátí, tak není třeba to zas až tak řešit a trápit se tím :-) A myslím, že tělo si i samo řekne, k fungování energii potřebuje, takže nechuť snad nemůže trvat věčně, asi není dobré to lámat přes koleno a do jídla se s nechutí nutit.. Ale určitě je dobré zkoušet oblíbená jídla, klidně něco rychlého bez vaření. Co třeba zeleninové saláty? Nebo studené polévky?
01. 08. 2017 09:21
P.S. Není nutné za každou cenu jíst a dokopávat se k něčemu jen proto, že je čas jídla....
01. 08. 2017 09:19
Taky mám menší chuť na jídlo v tomto vedru. Já myslím, že s tím bojovat vůbec nemusíš. Tělo ti dává samo signály. Teď má prostě období kdy jídlo tolik nepotřebuje, tak proto ta nechuť. Řiď se prostě signály svého těla.
01. 08. 2017 09:16
Někdy je dobře poslechnout tělo, já měla takový nijaký celý červenec, lenost, nic mne netěšilo,nuda ( ale bacha chutě na jídlo byly veliké a dávala jsem si vše co jsem doma našla )Jak to přišlo, tak to odešlo !!!
.Teď se cítím zase pozitivně, dnes dopoledne něco uvařím a hurá na koupák a na pívo !!!
Já teplo a sluníčko miluji : dobíjí mne to !!!!!
01. 08. 2017 08:26
To ti teda závidím, tu nechuť k jídlu / píšu samozřejmě s nadsázkou/. Já mám v tomhle teple problém jíst masitá jídla, ale třeba na sladké mám chuť pořád, teplo, neteplo.
01. 08. 2017 00:41
Ochlazení ve sprše je dobrý nápad, snad by to mohlo pomoct. Díky.
31. 07. 2017 23:55
Já ve vedru taky nemám chuť k jídlu, ale hned jak se maličko ochladí, jako třeba teď, anebo když se ochladím já třeba ve sprše, tak se chutě a hlad ohlásí.
31. 07. 2017 23:46
Nechuť k jídlu - o tom něco vím , jako malá jsem s ní bojovala. Pak jsem ji přeprala a nakonec jsem se dopracovala až k obezitě. Poradit moc neumím, ale budu ti držet palce.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři