Sledujte nás:

Datum registrace: 12. 03. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

Zatvik

Sebekoučink

Zahájení: 28.10.2019
Ukončení: 20.01.2020
Cíl: Zhubnout

0 %
0 kg 10 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Váš cyklus již skončil. Před archivací si zkontrolujte vyplnění cílové váhy, zpětně doplňte chybějící data. Cyklus bude automaticky archivován dne 23.01.2020. Pokud chcete ihned pokračovat s novým cyklem, archivujte stávající cyklus tlačítkem Prodloužit.

Získané body

Tento měsíc: 245
Celkem: 8534
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Krabičky a já: IV + V + shrnutí

11. 09. 2017

Snídaně - Libečková pomazánka, pečivo

Tři půlkrajíčky tmavého chleba a dostatečné množství pomazánky. Chutnala moc dobře, jemně bylinkově. Znovu mi ale chyběla nějaká zelenina, tak jsem přidala pár rajčátek.

Svačina dopolední - Borůvkové smoothie

Bála jsem se, že mě smoothie moc nezasytí, a měla jsem pravdu. Kromě toho, víc než po borůvkách chutnalo po pomerančovém džusu. Jelikož jsem ale tohle dopoledne trávila ve městě, ocenila jsem, že mám na sváču pití v malé lahvi a ne nějakou krabičku, takové jídlo by se mi asi za běhu konzumovalo dost nepohodlně. 

Oběd - Kuřecí s žampiony a sójovou omáčkou, těstoviny

Rozhodně to nebyl chuťový propadák, ale ani superhit. Bylo to takové to jídlo, které sníte a nemáte k němu moc co říct. Ale najedla jsem se pořádně, to zase jo.

Svačina odpolední - Žervé se sušenými rajčaty, tyčinky

Sušená rajčata byla další surovinou, které jsem se bála. Přitom jsou výborná, zvlášť v kombinaci s žervé a bazalkou. A dočkala jsem se i zeleniny, tentokrát cherry rajčátek v ideálním množství. Na pohled to nevypadalo jako moc syté jídlo, nedostala bych do sebe ale ani o tyčinku víc, bylo toho tak akorát. Mňamka!

Večeře - Zelný nákyp s uzeným sýrem

Jedno z jídel, na která jsem se opravdu těšila. Miluju zelné nákypy! A zklamaná jsem rozhodně nebyla. Doma bych trochu šetřila se sýrem, na večer to bylo na žaludek trochu těžké, ale chuť byla luxusní. 

Ráno jsem v klidu posnídala, dopoledne jsem strávila ve městě a domů jsem se vrátila pěkně hladová. Smoothie na sváču je dobrý nápad, zvlášť když člověk nemá kam sednout a v klidu se najíst, ale asi si budu dělávat spíš nějaké sytější. Zelný nákyp byl rozhodně nejlepší jídlo z celého dne, a skoro i z celého týdne - zdatně šlapal na paty těstovinám se špenátem z úterý.

 

Snídaně - Pórková pomazánka, pečivo

Upřímně, k tomuhle jídlu jsem si neudělala žádnou poznámku, nevyfotila jsem si ho ani si ho nepamatuju. To je tak, když vstávám do práce ve čtyři - prostě mi to nemyslí. Jsem ostuda :) 

Svačina dopolední - Bylinkový dip se zeleninovými špalíčky

Moc dobrá svačina - špalíčky z mrkve a ředkve a svěží dip. Ten byl jen trochu moc hutný a na zeleninové hranolky se špatně nabíral. Jsem to ale hnidopišská mrcha, co? Výhoda byla, že jsem mohla pomalu přikusovat v práci a nemusela jsem kontrolovat, jestli nejsem od drobků :)

Oběd - Česnekové paličky, barevná rýže

Lámala jsem si hlavu s tím, co mají znamenat ty česnekové paličky. Nakonec to bylo kuřecí na česneku. Pod názvem ´barevná rýže´ se ukrýval pořádný kopec rýže (nečekaně :) ) s hráškem a kukuřicí. Samotná byla planá, po smíchání s omáčkou chutnala dobře. Dohromady to bylo výborné jídlo, i když se mi - hlavně kvůli kosti - špatně jedlo v práci. Kromě toho, všeobecně nejsem příznivcem okusování kostí, takže spousta masa určitě skončila v koši. Já to prostě neumím. 

Svačina odpolední - Jogurtový dezert s malinami

Skoro to samé, jako úplně první snídaně, jen místo višní to bylo s malinami. I mně, nemilovníkovi sladkých svačin, to ale chutnalo - mám moc ráda maliny. 

Večeře - Čočka s vejcem

Co se dá zkazit na takové klasice? Možná že něco ano, na téhle ale vůbec nic nezkazili. Bylo mi trochu líto, že jsem týden krabičkového stravování nemohla zakončit něčím zajímavějším, ale k čertu s tím, hlavně že to bylo dobré. 

Poslední den na krabičkách mi připadal takový nezajímavý, ale jen jídlo za to nemůže. Byla jsem v práci od šesti do šesti a nebylo moc co dělat, tak jsem se spíše nudila. 

Můj krabičkový týden byl zajímavý a obohacující. Většinou si totiž vařím sama, a i když mi jídlo chutná, můj jídelníček není z nejpestřejších. Ráda bych to změnila, ale bylo by to snazší, kdybych nevařila jen pro sebe. Myslím, že pro někoho jiného bych se mnohem víc snažila, sama sebe tak trochu odbývám. 

Proto jsem moc ráda zkusila nová jídla a ochutnala potraviny, které běžně nepoužívám (sušená rajčata, kroupy, niva, bílkoun...). Taky jsem celý týden nemusela uvařit ani blbé vajíčko, což jsem si opravdu užívala... i když mi už po dvou dnech vaření docela chybělo. Přece jen po kuchyni tancuju ráda, u ničeho jiného mozek zjevně vypnout neumím.

Jídla mi všeobecně chutnala. Když jsem po sobě četla svá hodnocení, místy jsem byla možná moc kritická. Nic nebylo doopravdy špatné, o čemž svědčí i to, že jsem pokaždé všechno snědla. A některá jídla byla opravdu výborná. Především bych ráda pochválila snídaňové/svačinové pomazánky, z těch mi chutnaly opravdu všechny a žervé s bazalkou a sušenými rajčaty jsem si musela hned udělat taky. 

Každopádně jsem během týdne dost postrádala zeleninu. V teplých jídlech jí bylo určitě dost, ale pár rajčátek či ředkviček mi k pečivu s pomazánkou připadá jako samozřejmost. Jasně, mohla jsem si dodat nějakou vlastní (a taky jsem to párkrát udělala), ale když jsem trávila dny v práci, nemyslela jsem na to, že si s sebou mám vzít extra zeleninu. A pak mi to trochu chybělo.

Taky jsem trochu postrádala údaje, na které jsem si zvykla díky Sebekoučinku - příjem vlákniny a (už zmiňované) zeleniny. 

Bylo skvělé si na týden krabičky vyzkoušet. A ano, moc ráda bych si to někdy zopakovala, třeba jen jednou za čas, když bude míň času na vaření. Vím ale, že už si to nevyzkouším - jednoduše bych si to nemohla dovolit. Snad jen, kdybych zase někdy vyhrála :)

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 09. 2017 11:11
Díky za blog, je zajímavý :-) ... sama krabičky asi taky nikdy zkoušet nebudu, ale je fajn, že jídlo je jedlé :-)
12. 09. 2017 09:00
Máš podobné postřehy a zkušenosti jako já, taky jsem ráda vyzkoušela nové potraviny a kombinace, které by mne nenapadly a taky jsem byla z některých jídel nadšená. Zeleniny jsem měla docela dost, ať už čerstvé nebo uvařené, ale já zas postrádala čerstvé ovoce. Borůvkový tvaroh nebo jahelník se švestkami na mne bylo málo.
Libečková pomazánka by mne tedy nenapadla, přitom libeček mám, a na ten zelný nákyp mám vyloženě chuť.
12. 09. 2017 00:18
Moc pěkně popsané krabičkování a máš pravdu, finančně poněkud náročné.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři