Sledujte nás:

Datum registrace: 12. 03. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

Zatvik

Sebekoučink

Zahájení: 28.10.2019
Ukončení: 20.01.2020
Cíl: Zhubnout

0 %
0 kg 10 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Váš cyklus již skončil. Před archivací si zkontrolujte vyplnění cílové váhy, zpětně doplňte chybějící data. Cyklus bude automaticky archivován dne 23.01.2020. Pokud chcete ihned pokračovat s novým cyklem, archivujte stávající cyklus tlačítkem Prodloužit.

Získané body

Tento měsíc: 245
Celkem: 8534
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Óda na netrpělivost

06. 03. 2018

Tohle je jen takový malý okamžik z běžného života, ale názorně ukazuje, že na mě platí metoda dílčích cílů. 

Dnes ráno jsem odešla z práce neobvykle brzy, neboť mě kolega přišel vystřídat dřív. S nadšením jsem se tedy vydala svižným krokem k autobusovému nádraží, kde jsem zjistila, že můj autobus odjíždí až za deset minut. Jsem sice trpělivá v různých aspektech života, ale čekání na autobus jednoduše nenávidím, a tak jsem se ani nezastavila a zamířila přes řeku k další zastávce, vzdálené - jak příhodné - právě těch deset minut.

K zastávce jsem ale ani nedošla. Hned za řekou mě napadlo, že když kolem ní vede pěkná cyklostezka, kterou teď v zimě nikdo nevyužívá, mohla bych se projít do další dědiny. Podle mých výpočtů jsem tam měla dojít přesně v době, kdy přijede vlak.

No tak, holka, trochu se projdeš a ještě ušetříš nějakou tu korunu, neváhej! 

Tak jsem tedy dorazila do další dědiny, jen abych zjistila, že na vlak si budu muset ještě celých pět minut počkat. 

No to určitě. Vlak bude mít navíc ještě zpoždění, jako vždycky, a ty tu budeš stát jako pako a mrznout. Přitom tě ta chůze moc hezky zahřála. Navíc jsi právě prošla tím nejnudnějším úsekem cyklostezky, k další zastávce půjdeš dědinou a to bude mnohem zajímavější. Tak si cucni čaje a vyrážíme. 

Cesta přes další dědinu byla opravdu zajímavější. Lidé pomalu vstávali a chystali si snídaně, takže se z oken linuly různé lákavé vůně. V jednom domě někdo opékal šunku, z druhého zavoněla káva (jsem si jistá, že musela být čerstvě mletá, ta nám taky vždycky provoněla celou kuchyň), z dalšího zase hrachová kaše s opečenou cibulkou.

Asi nemusím dodávat, že jsem se na další zastávku vykašlala a pokračovala pěšky až domů. I přesto, že mi v poslední fázi cesty začalo sněžit. Bylo to vlastně moc hezké. 

A tohle je metoda dílčích cílů převedená do každodenní praxe. Nefungovalo by to, kdybych si hned po skončení práce řekla: 

Co takhle si po noční udělat desetikilometrovou procházku? Když nasadíš dobré tempo, budeš doma tak za dvě hodiny. No a co, že se ti chce spát? To rozchodíš. Postel ti neuteče.

Vykašlala bych se na to, počkala si na autobus a byla bych doma za pár okamžiků, ale za to bez dobrého pocitu. Peníze bych utratila za cestu a ne za pytlík hrachu, který jsem si jednoduše musela koupit, protože jsem tu vůni hrachové kaše nemohla dostat z hlavy. A doma bych stejně neusnula hned, protože mám s usínáním vždycky problémy. Takhle jsem lehla do voňavých peřin příjemně unavená a spánek si mě našel za pár minut. 

Často jsem si říkávala, že bych z práce mohla chodit pěšky. Z odpoledních ne, protože chodit v noci sama po neosvětlené cykloztezce, která je navíc místy dost namrzlá, by nebylo moudré. Ale po nočních a po víkendových dvanáctkách, kdy končím v šest večer, by to mělo jít. Ta vzdálenost mě ale vždycky odradila. 

Ale teď, když vím, že se není čeho bát, už se nebudu mít na co vymlouvat. A to všechno jen díky tomu, že se mi nechtělo čekat na autobus. Zlatá netrpělivost.

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 03. 2018 23:33
Teda Zatvik, dneska už se po šichtě moc pěšky nechodívá, to snad to kolo je schůdnější.Jsi fakt dobrá, tleskám:-)
08. 03. 2018 22:38
Děkuji za komentáře, jste zlaté. A ano, spalo se mi pak moc dobře. Na druhý den jsem šla z noční taky pěšky, ale líp jsem se na to oblékla, což bylo dobře - přece jen trochu mrzlo. Vzala jsem si dokonce i sluchátka, abych si mohla pustit nějakou hudbu, kdybych se nudila... no nebylo to třeba. Poslouchat ptáky a řeku bylo zajímavější.
Poslední dobou se nemám proč usmívat, ale věřily byste, že mi ten úsměv stejně nechce zmizet z tváře? Možná za to může tohle skorojaro.
06. 03. 2018 21:20
Zasloužíš pochvalu!!! Jsi fakt dobrá :-)
06. 03. 2018 20:03
Po noční bych to určitě nedala, ale moc krásně jsi to popsala a určitě se cítíš bezvadně. Muselo se ti moc dobře spát po takovém okysličení :-)
06. 03. 2018 19:55
To jsi tedy frajerka! Po noční, nevyspalá a do zimy ..... . To by každý rozhodně nedokázal:-).
06. 03. 2018 19:49
Motivace výborná a procházka je vždycky fajn.Já sice do práce jezdím, mám to 8 km ale jako nápad to stojí za úvahu...
06. 03. 2018 18:15
Také chodím ráda z práce pešmo mám to 4 km
06. 03. 2018 18:10
To co popisuješ, taky znám :-). Přece nepojedu autobusem, který jede za 15 minut, když je venku tak hezky a tak se vydám k další zastávce a potom třeba k další.... Domů z práce to mám podstatně dál než ty, tak nehrozí, že bych to ušla celé.... Ale za ten klid a když necháš jen myšlenky volně plynout, pozoruješ přírodu, atd. Supr relax.... Přeji hodně podobných krásných zážitků z cesty :-)!
06. 03. 2018 17:06
Krásná procházka, si šikovná a moc si toho pro sebe udělala, velká gratulace
06. 03. 2018 16:30
Zatvik, tak tohle bylo moc hezké. zasloužíš si pochvalu nejen za literární stránku, ale hlavně za ten skutek. Ujít 10 km každý den, no to by bylo!!! Ale někdy nás honí čas, někdy nám nepřeje počasí. Když to ale půjde,tak šlapej. Hezky si roztáhneš plíce, provětráš hlavu, zaposloucháš se do zpěvu ptáčků, za chvilku budeš pozorovat probouzení se jara no a inspirace co budu dnes jíst, taky není k zahození.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři