Sledujte nás:

Datum registrace: 03. 04. 2017

Jak si nahrát profilovou fotku?

amenufus

Získané body

Tento měsíc: 31
Celkem: 221
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Počet přátel: 0

?

Jak požádat o přátelství

amenufus

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Měsíc vegetariánem

05. 06. 2017

Tento měsíc jsem se rozhodla podpořit v životním rozhodnutí svou sestru a stravovat se vegetariánsky. Mimojiné bych i ráda potrénovala svou výdrž, silnou vůli. Co si budeme říkat, v boji s kily navíc je silná vůle velkým pomocníkem a dříve jsem s ní měla docela potíže.

V rámci posledních měsíců, kdy se mi úspěšně daří hubnout jsem tak nějak necíleně začala maso hodně nahrazovat sójou, šmakounem, zkrátka potravinami, které jsem chtěla vyzkoušet, zachutnaly mi a přináší řadu výživových výhod.

Zvládnu to však celý měsíc? Především je zapotřebí sledovat příjem bílkovin. Začala jsem pravidelně sportovat, takže je zanedbávat nesmím. Třeba takové luštěniny mám ráda, ale narovinu, jsem líná je vařit :)

První velká zkouška přišla hned třetí den, svatební hostina. "Naštěstí" to byl jen raut, ale řeknu Vám, snad 90% všeho obsahovalo maso! Holt češi, masoužrouti. Můj manžel mě láskyplně v průběhu večera provokoval pravidelným máváním řízkem, ale zvládla jsem to na salátu a sýrech. Tento týden mě pro změnu čeká grilovačka. Ostatní účastníci na mě sice po mém vysvětlení koukali docela vyjeveně, ale věřím že moje vegetariánské špízy s halumi sýrem jim budou moc chutnat.

 

Držte mi palce :) Věřím, že díky tomuto měsíci opět objevím jídla, která bych možná jinak nevyzkoušela a najdou místo v mém jídelníčku.

 

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 06. 2017 17:49
Já jsem všežravec, vegetariána bych nedala :-))
08. 06. 2017 16:02
Držím palce! Já jsem masožravec a asi bych to nedala i když je pravda, že jsem hodně omezila maso. Hlavně červené. Chci jen odlehčit trávení. Ale takové veganství - to už je masakr. To 100% vím, že bych nedala a vlastně ani nechci!.
08. 06. 2017 13:32
Jsem moc zvědavá, jak se při tom budeš cítit. Kdysi před mnoha lety jsem také nejedla maso, ale poslední léta na něho mám hodně často chuť, i když hlavně drůbeží a ryby, ale když ho nemám, vyloženě mi chybí a neumím získat tolik bílkovin jinak. Držím moc pěsti. Třeba ti to změní život a vegetariánem zůstaneš :-)
08. 06. 2017 12:43
Tak to Ti držím palce a doufám, že nás o výsledku budeš informovat. Docela mě láká to zkusit taky.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři