Datum registrace: 06. 10. 2013
chlupajs
Původní Sebekoučink
13 %
0 kg
8 kg
Již zhubnuto: 1 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 95079.98 km |
Kolo: | 51412.41 km |
Cvičení: | 4327 h 47 min |
Přátelé
chlupajs
Jak psát blog?tvaroh ... abych nezapomněla :)
12. 10. 2013
Pomazánky od vachom:
Základ: Netučný/polotučný tvaroh, červená cibulka na kostičky (velikost podle toho, jak kdo má rád), nať zelené cibulky, sůl, příp. pepř.
Poslední přísada určuje druh pomazánky - např. vejce, tvarůžky, rybičky, křen atd. - viz recepty.
Dodržuji dva důležité fígle, a pak pomazánka opravdu chutná "i ostatním" (třeba i mužským):
1. základ (tedy samotný tvaroh) by měl mít už chuť "sám o sobě" a měl by chutnat předtím, než přidávám poslední přísadu
2. množství tvarohu musí být stejné jako je množství poslední přísady. Nikdy nedávám tvarohu víc.
a) pivní (tvarůžková): základ + olomoucké tvarůžky na větší kosky, drcený kmín, pepř, a pro naředění zalít trochou pivka - dle Vaší potřeby - nebo samozřejmě i mlékem, ale pivko udělá své :-)
b) tuňáková/rybičková : základ + tuňák (je lepší ten nedrcený)/olejovky ve vlastní šťávě . Může se přidat i kyselý lák od okurky, nebo horčici a (sladkou) kukuřici Bonduelle. Kdo je zvyklý může přidat i vařené vajíčko.
c) vajíčková: základ + nastrouhám bílky, přidám vidličkou rozmačkané žloutky, nastrouhanou kyselou okurku, horčici - případně pro lepší chuť i nahradit část tvarohu taveným sýrem
d) hermelínová: základ + nastrouhat nahrubo hermelín, možno přidat i drůbeží šunku, červenou papriku (i jako koření)
e) křenová: základ + na kousky šunku (tu je možné i nastrouhat nahrubo), ananas, čerstvý nastrouhaný křen (tuto bez cibule, bez zelené cibulky). Křenu dávám jen tolik, aby to bylo poživatelné - tedy ne stejně gramů jako tvarohu, ale mnohem méně... :-) podle chuti
f) z uzené makrely: základ + uzená markrela, citronová štáva
Tvarohové variace od vitek75
1) místo másla nebo taveného sýru na chleba - používám polotučný tvaroh nebo tučný tvaroh - na jeden krajíček namažu tak 30-40 g a pokryji šunkou.
2) jako zálivka do zeleninového salátu - v hrnečku rozmíchám nebo rozšlehám nízkotučný tvaroh se stejným množstvím polotučného mléka, osolím, případně přidám bylinky nebo sušený česnek. Konzistenci doladím přidáním mléka nebo tvarohu. Hodí se k jakékoliv zelenině, ideální je na mix okurky, čínského zelí případně s trochou papriky.
3) "vločkový nesmysl" - v mléce rozpustím trochu cukru a několik tabletek stévie, Ohřeji a přidám ovesné vločky. Po cca 2 min přidám tvaroh, případně ještě mandle a uvařený agar. Pořádně zamíchám a nechám asi hodinu ztuhnout. Ideální jako svačina nebo dezert ke kávě. Přesný recept najdete v mých receptech, porci lze udělat jakkoliv velkou, sladit lze jen stéviíí stejně tak i jen cukrem.
4) Zálivka na müsli - rozmíchám nízkotučný tvaroh s polotučným mlékem a zaliji tím müsli nebo jen lupínky, případně osladím, pokud používám müsli od jedné míchací firmy, o které tady byla již v diskusích řeč. Výhoda takto připraveného müsli je fakt, že podstatně více zasytí a není po něm tak brzo hlad. A skvěle chutná.
5) pod med na chleba - miluji chleba s máslem a medem. Ale pořád mi nevycházel semafórek s tuky - tak jsem jednou zkusil místo másla použít tvaroh - lze použít i nízkotučný, mažu ale v obráceném pořadí - nejdříve med, pak tvaroh
6) místo majonézy do pomazánek - skvěle chutná pomazánka složená s vajíček, šunky, shmakyho a tvarohu, osolená a dochucená sušeným česnekem
7) tvarůžkový krém - olomoucké tvarůžky se smíchají s tvarohem a rozmixují do hladka, případně se mírně osolí
8) tvaroh s mrkví - jemně nastrouhanou mrkev smíchám s tvarohem, případně dochutím (záleží, zda tento mix chci na sladko nebo na slano) osolením nebo oslazením, lze přidat i jablko.
9) tvaroh jako náplň třeba banánových lívanců - jeden celý banán smíchám s jedním vejcem a cca 30 g žitné mouky. Vzniklé těsto peču na teflonové pánvi zvolna asi 5-10 minut. Poté dám na talíř a potřu tvarohem mírně rozředěným mlékem a oslazený cukrem nebo medem. Skvělá snídaně či večeře - cca 2200- 2500 kJ podle množství ingrediencí
10) dresink k rybě nebo masu - k polotučnému tvarohu přidám trochu mléka a koření podle chutí (např. provensálské, oregáno či rozmarýn), případně rozmixuji nebo mírně zahřeji, aby se chutě spojily.
TATARKA od sarka1958
... Polotučný jogurt Pilos,tvaroh Pilos,cibuli,kyselou okurku,hořčici plnotučnou,kapary,sůl a pepř. ...
Základ: Netučný/polotučný tvaroh, červená cibulka na kostičky (velikost podle toho, jak kdo má rád), nať zelené cibulky, sůl, příp. pepř.
Poslední přísada určuje druh pomazánky - např. vejce, tvarůžky, rybičky, křen atd. - viz recepty.
Dodržuji dva důležité fígle, a pak pomazánka opravdu chutná "i ostatním" (třeba i mužským):
1. základ (tedy samotný tvaroh) by měl mít už chuť "sám o sobě" a měl by chutnat předtím, než přidávám poslední přísadu
2. množství tvarohu musí být stejné jako je množství poslední přísady. Nikdy nedávám tvarohu víc.
a) pivní (tvarůžková): základ + olomoucké tvarůžky na větší kosky, drcený kmín, pepř, a pro naředění zalít trochou pivka - dle Vaší potřeby - nebo samozřejmě i mlékem, ale pivko udělá své :-)
b) tuňáková/rybičková : základ + tuňák (je lepší ten nedrcený)/olejovky ve vlastní šťávě . Může se přidat i kyselý lák od okurky, nebo horčici a (sladkou) kukuřici Bonduelle. Kdo je zvyklý může přidat i vařené vajíčko.
c) vajíčková: základ + nastrouhám bílky, přidám vidličkou rozmačkané žloutky, nastrouhanou kyselou okurku, horčici - případně pro lepší chuť i nahradit část tvarohu taveným sýrem
d) hermelínová: základ + nastrouhat nahrubo hermelín, možno přidat i drůbeží šunku, červenou papriku (i jako koření)
e) křenová: základ + na kousky šunku (tu je možné i nastrouhat nahrubo), ananas, čerstvý nastrouhaný křen (tuto bez cibule, bez zelené cibulky). Křenu dávám jen tolik, aby to bylo poživatelné - tedy ne stejně gramů jako tvarohu, ale mnohem méně... :-) podle chuti
f) z uzené makrely: základ + uzená markrela, citronová štáva
Tvarohové variace od vitek75
1) místo másla nebo taveného sýru na chleba - používám polotučný tvaroh nebo tučný tvaroh - na jeden krajíček namažu tak 30-40 g a pokryji šunkou.
2) jako zálivka do zeleninového salátu - v hrnečku rozmíchám nebo rozšlehám nízkotučný tvaroh se stejným množstvím polotučného mléka, osolím, případně přidám bylinky nebo sušený česnek. Konzistenci doladím přidáním mléka nebo tvarohu. Hodí se k jakékoliv zelenině, ideální je na mix okurky, čínského zelí případně s trochou papriky.
3) "vločkový nesmysl" - v mléce rozpustím trochu cukru a několik tabletek stévie, Ohřeji a přidám ovesné vločky. Po cca 2 min přidám tvaroh, případně ještě mandle a uvařený agar. Pořádně zamíchám a nechám asi hodinu ztuhnout. Ideální jako svačina nebo dezert ke kávě. Přesný recept najdete v mých receptech, porci lze udělat jakkoliv velkou, sladit lze jen stéviíí stejně tak i jen cukrem.
4) Zálivka na müsli - rozmíchám nízkotučný tvaroh s polotučným mlékem a zaliji tím müsli nebo jen lupínky, případně osladím, pokud používám müsli od jedné míchací firmy, o které tady byla již v diskusích řeč. Výhoda takto připraveného müsli je fakt, že podstatně více zasytí a není po něm tak brzo hlad. A skvěle chutná.
5) pod med na chleba - miluji chleba s máslem a medem. Ale pořád mi nevycházel semafórek s tuky - tak jsem jednou zkusil místo másla použít tvaroh - lze použít i nízkotučný, mažu ale v obráceném pořadí - nejdříve med, pak tvaroh
6) místo majonézy do pomazánek - skvěle chutná pomazánka složená s vajíček, šunky, shmakyho a tvarohu, osolená a dochucená sušeným česnekem
7) tvarůžkový krém - olomoucké tvarůžky se smíchají s tvarohem a rozmixují do hladka, případně se mírně osolí
8) tvaroh s mrkví - jemně nastrouhanou mrkev smíchám s tvarohem, případně dochutím (záleží, zda tento mix chci na sladko nebo na slano) osolením nebo oslazením, lze přidat i jablko.
9) tvaroh jako náplň třeba banánových lívanců - jeden celý banán smíchám s jedním vejcem a cca 30 g žitné mouky. Vzniklé těsto peču na teflonové pánvi zvolna asi 5-10 minut. Poté dám na talíř a potřu tvarohem mírně rozředěným mlékem a oslazený cukrem nebo medem. Skvělá snídaně či večeře - cca 2200- 2500 kJ podle množství ingrediencí
10) dresink k rybě nebo masu - k polotučnému tvarohu přidám trochu mléka a koření podle chutí (např. provensálské, oregáno či rozmarýn), případně rozmixuji nebo mírně zahřeji, aby se chutě spojily.
TATARKA od sarka1958
... Polotučný jogurt Pilos,tvaroh Pilos,cibuli,kyselou okurku,hořčici plnotučnou,kapary,sůl a pepř. ...
Tvarohové knedlíky od HankaCh
1 kostka tvarohu, 250g hrubé mouky, 1 vejce, trochu prdopeče - pařit v pařáku
Noky - to samé těsto
- s kuřecím masem, sušenými rajčaty a rukolou
Hodnocení (2 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
08. 10. 2013 07:14
Teranova
Super recepty. Hned dneska něco vyzkouším :-))
07. 10. 2013 22:46
MartinaM ... taky jsem se nad tím pozastavila :) ale pak jsem si uvědomila, že autorem je chlap :) a chlapiska mají jaksi větší výdej a tady i příjem
07. 10. 2013 21:48
nádherná práce, jen s 9) jsem se trošku pousmála na den mám 5000kJ a zde jsou lívance ke snídani nebo k večeři s 2200kJ to bych pak celý zbytek dne držela hladovku, jinak vážně báječné rady, s tvarohem pracuji ráda a často ho zařazuji, krom lívanců určo zkusím :) děkuji moc
07. 10. 2013 19:45
Děkuji za receptíky - bezva a tvaroh Pilos doporučuji, je bezvadný, mají ho v Lidlu
chlupajs
Aktuality
Kvíz o ceny
Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?