Sledujte nás:

Datum registrace: 20. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

dolevina

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 353
Celkem: 12590
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

dolevina

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Snad to překonám.

13. 01. 2018

Snad ani nepatřím mezi ty, co se snaží na něco vymlouvat nebo své jednání ospravedlňovat, ale tohle je fakt. Moc ráda jsem chodila a i když mám sice řidičský průkaz, auto neřídím, chodím všude pěšky. Mé zaměstnání a pomoc dceři s dvojčatama , to byly příčiny, že jsem se za den nachodila opravdu hodně. Pak ale před dvěma lety jsem dostala takový ten zápal plic, co se dovede dobře schovat, neměla jsem teploty, kašel, jen jsem byla čím dál tím víc unavená, až to došlo tak daleko, že se mi na plicích hromadila voda, no a já zkončila v nemocnici. Jakoby se tím něco otočilo. Cítím se dobře i podle lékařů jsem v pořádku, ale na chůzi jakobych zanevřela, je pro mne problém dojít do města, opustily mě moje toulky po lese, které jsem měla na chatě tak ráda. Nevede se mi to překonat. Na podzim jsem zatnula zuby, postupně si přidávám cíle , kam musím dojít a hlavně jsem začala chodit cvičit do skupiny stejně starých žen, kde, jak říká cvičitelka, každou něco bolí. A tak mi drahé kolegyně držte palečky, ať se mi to povede a já zase budu chodit s radostí a bez problémů, která si ostatně asi jen namlouvám.

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

16. 01. 2018 22:14
Ty to zvládneš a každý pohyb se přece počítá.
16. 01. 2018 16:39
My pejskaři máme výhodu. Naše cvičební nářadí nám nedovolí se nehýbat. A zítra si jdu pro chytré hodinky. Vybrala jsem si sportovně založené. Mají fit program a napomínají své nositele - je čas jít. Začni po kouskách a ono to půjde. Fandím ti
16. 01. 2018 16:34
jste statečná
16. 01. 2018 12:11
Myslím, že jsi na dobré cestě. Už to, že někam chodíš cvičit, je fajn. Nejhorší je uzavřít se do sebe. Měla jsem loni na podzim takovou krizi, nechtěla jsem ani lézt na stránky Stobu, měla jsem pocit, že obtěžuju všechny kolem sebe. Ale nějak se to po svátcích překulilo a je mi líp. Hlava začala spolupracovat a přesto, že mě už 3 týdny bolí namožený kotník, snažím se aspoň o minimum pohybu a o dodržování nějakých jídelních pravidel. Není to žádný zázrak., ale třeba bude. Držím ti palce, ať Ti slouží zdraví a uvidíš, že se to všechno zase zlepší. Chůze je ohromný lék na duši.
14. 01. 2018 14:04
Je dobře, že ses zase, tak říkajíc, "pustila do života". Ono mi to připadá, že ta fyzická indispozice vznikla trochu i z psychických důvodů a ztráty motivace. S dvojčaty bylo pohybu dost.. Proč už s niminechodíš? Vyrostla, už tě nepotřebují, mají své vlastní zájmy? Je fajn, že ses zapojila do skupiny aktivního cvičení, kde nejsi sama. Nevím, kde žiješ, ale třeba se v tvém okolí dá najít nějaká "turistická" skupina, která chodí na výlety - ať už to bude turistický oddíl (Klub českých turistů) nebo nějaká seniorská organizace nebo třeba aktivia místního - jak se teď říká tomu, co kdysi bylo národním výborem? - radnice, zastupitelství? Vím, že rodiče, dokud ještě mohli chodit, měli kalendář vycházek s PIS (pražská informační složba) nebo s Pragovkou (to byl myslím turistický oddíl). Místní kulturák taky může být zdrojem "výletních" akcí.
No, někdo doporučuje koupit si pejska - že ten tě donutí chodit na procházky. Ale to už je velmi zodpovědné rozhodnutí,
14. 01. 2018 11:39
Moc ti věřím, nech tomu chvilku čas
13. 01. 2018 15:17
jasně, že držíme palce a jasně, že to dokážeš ani na sebe nemusíš být moc přísná :-). I tady platí, "není důležité vyhrát, ale zúčastnit se". Mít radost z toho , co se povedlo a vědět, že i ten jeden malý krok je pořád víc, než nic. Vím o čem mluvím, i mne zdraví pěkně "vypeklo". Jasně, že "to dáme". Sama pro sebe používám "pracovní termín" "Tančím, jak nejrychleji dokážu".
13. 01. 2018 13:32
Neboj, to překonáš a zase bude dobře. Přijde jaro a bude ti to šlapat samo. Tyhle problémy s chůzí jsem měla taky. Dojít na zahradu pro mě byl problém a jen při té představě mi bylo špatně (psychicky). Takže ti držím palečky, ať se ti to povede brzy překonat :-)

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři