Sledujte nás:

Datum registrace: 17. 01. 2018

Jak si nahrát profilovou fotku?

hypsik

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 8
Celkem: 2050
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Začátek

17. 01. 2018

A je to opět tady. Zase, jako již několikrát, chci zhubnout. Ale tentokrát cítím, že by to mohlo být jiné. Nechci jen zhubnout, ale celkově změnit svůj životní styl. Po státnicích se mi povedlo snížit váhu o nějakých 6 kg. Nicméně zapálenost zmizela a co jsem shodila, to jsem zase nabrala.

Já věřím, že tentokrát se to povede a překročím tu hranici 80 kg (při současné váze +/- 85kg). A jakmile se to povede, tak půjdu dál, dokud nedosáhnu svého cíle. Cílem/snem je vejít se opět do velikosti č. 38, potažmo vážit mezi 65 a 70 kg. 

Myslím si, že právě teď je nevhodnější doba. Dokončila jsem školu a tím se zbavila většiny stresu. Odstěhovala jsem se od rodičů, pořídila si pejska. Práce mě baví a myslím si, že jsem i hezky zapadla do kolektivu. Takže kdy jindy, když ne teď?

Snažím se pravidelně cvičit, do práce a z ní chodím pěšky a mým denním cílem je ujít 10 000 kroků (což se mi celkem daří). Největší problém tkví ve stravě. Nejde o pravidelnost, to mi problém nedělá. Trošku na štíru jsem se složením stravy, ale díky kalorickým tabulkám se v tom začínám více orientovat. Největší „zlou příšerou“ je občasná neovladatelná chuť na sladké. Nejhorší doba je, když dorazím z práce. Ať už hned nebo k večeru dostanu na něco chuť. Bohužel, ve většině případů tomu nedokážu odolat a něco si dám.

A právě tohle bych chtěla změnit, chtěla bych posílit svou vůli, více se motivovat a překonat tyto "zlé příšery". Protože je to především v hlavě. A tak: "co je psáno, to je dáno". Ano, nejspíše ze mě nikdy nebude spisovatel, ale věřím, že mi toto zapisování pomůže k dosáhnutí mého cíle. Tak s chutí do toho!

 Cíl na měsíc leden: I přes to, že je skoro polovina měsíce za námi, si dávám za cíl omezit sladkosti.

Odměna za splnění cíle: Ano, motivace je důležitá a tak si za splnění cíle pořídím nějaké hezké tričko (už nějaké potřebuji, skoro ve všech mám takovou tu malinkatou dírku laugh).

 

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 01. 2018 20:17
Super. Jsem tu taky po několikáté. Tak chuť na sladké máš proto že nemáš srovnaný cukr v krvi. Ale tím že budeš dodržovat pravidelnost jídla a správně složené jídlo ti ty chutě vymizí. Jinak věř že to zvládneš a budeš super kočanda

18. 01. 2018 17:47
Já jsem na tom podobně, můj cíl na polovinu ledna byl stát se znovu docentem. Zadařilo se A tak jsem se odměnila. Chytrými hodinkami. Na těhle stránkách se krááááásně hubne. Hodně štěstí a držím palečky
18. 01. 2018 17:29
vítej zde a ať se ti daří :-)!
18. 01. 2018 16:02
Tvoje odhodlání se mi moc líbí. Jsi určitě chytrá holka a tak si všechno promyslíš, aby to klaplo a dosáhla jsi na svůj sen. Moc Ti to přeju.
18. 01. 2018 15:04
Jseš tady na správných stránkách. Zapisování je to hlavní, i když se člověku nechce každý den vyplňovat Sebekoučink. Omezit sladkosti se ti podaří hlavně tím, že je doma vůbec nebudeš mít. Když mám v Sebekoučinku vyrovnané cukry, tuky, bílkoviny, na sladké chuť nemám. Ať se ti daří !
18. 01. 2018 14:57
Máš odhodlání, tak s chutí do toho, držím pěsti.
18. 01. 2018 14:19
Vítej mezi námi, tvůj elán a chuť na změnu je velká, tak ji využij ku prospěchu svému. Držím palce :-))
18. 01. 2018 14:08
Držím palce, ať se tentokrát zadaří :) jsem na tom podobně ...
18. 01. 2018 14:05
Jestli máš problémy se zvládáním sladkostí, možná ti pomůžou články z loňského pojektu Prožij rok zdravě z měsíce omezení cukru.
Doufám, že se na ně dostaneš, i když jsi v projektu nebyla přihlášená. Některé jsou sice ryze osborné, nicméně některé jsou právě o psychologii zvládání chutě na sladké. Ale asi už nemá moc cenu psát do komentářů a diskusí, když je projekt uzavřen.
http://www.stobklub.cz/mesic-omezeni-cukru/?tag=vzdelavej-se&returnUrl=/prozij-rok-zdrave-sphere-home/mesic-omezeni-cukru
http://www.stobklub.cz/mesic-omezeni-cukru/?tag=zajima-me-vic&returnUrl=/prozij-rok-zdrave-sphere-home/mesic-omezeni-cukru

Tak hodně zdaru!
17. 01. 2018 20:44
Držím ti palce, máš do změny chuť, to je to nejdůležitější. Určitě to zvládneš!
17. 01. 2018 15:45
Zdravím, no tak šup do toho.držím ti pěsti.
17. 01. 2018 15:22
hypsiku, držím ti palce a malá rada do začátku - nekupuj si nic sladkého do zásoby - kde nic není, ani hypsik nebere. jak pravil před 20 lety, kdy jsem začínala, náš lektor je dobré si laskominku zabalit a uložit ne méně přístupné místo - třeba nástavec. chytne tě chuť, ale musíš vzít židli, vylézt nahoru, židli zase uklidit a mezi tím tě chuť přejde nebo mozku docvakne, že vlastně mrkev je lepší než čokin. ale když nedojde, dej si jenom kousek a HLAVNĚ SI NIC NEVYČÍTEJ

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři