Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 06. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

ivamal

Sebekoučink

Zahájení: 10.12.2019
Ukončení: 07.01.2020
Cíl: Udržet váhu bezprostředně po hubnutí a neznám kJ

80% 5
- +

Zaplacený cyklus je přístupný do 9. 1. 2020

Získané body

Tento měsíc: 105
Celkem: 5552
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Předvánoční nákupy

07. 12. 2014


Při předvánočních nákupech, i když uvidíte lidi  s přeplněnými koši potravin, si opakujtestále dokola – hladomor nehrozí, co doma nemám to nesním, vážím si svého těla, a proto mu dopřávám kvalitní potraviny v přiměřeném množství, chci stačitdětem při bruslení, na běžkách apod. Vytvářejte si vlastní formulky.

Dáme vám pár tipů jak nahradit kvantitu kvalitou. Předpečením cukroví se zamyslete, který druh měl vloni největší úspěch a kterýnaopak zbýval až do nového roku. Vyberte neoblíbenější druhy a  zkuste zmenšit počet obvykle pečeného  cukroví zhruba o čtvrtinu. Zamyslete se takénad přiměřeným množstvím, dojídání cukroví ještě měsíc po vánocích už bude jen z povinnosti a nikdo to neocení. Tvarujte tedy o něcomenší kousky než v loňském roce (menší kuličky, rohlíčky apod.).První sousta vychutnáte, další už jsou jen setrvačnost. Dáváme pár rad, jak nachytrý nákup (další tipy  získáte v knize  Nakupujeme s rozumem, vařímes chutí a v brožuře Vánoce a kila - www.stob.cz). Čokoládovou polevu na cukroví si připravte sami z kvalitní čokolády, nekupujte hotové čokoládové polevy, které mohou obsahovat nevhodné transmastné kyseliny. Při nákupu čokolády či Mikulášů hledejte název „čokoláda“ na obalu, dejte si pozor na méně kvalitní náhražkyčokolády, ve kterých je část kakaového másla nahrazena rostlinným tukemčasto nevhodného složení (nenechte se zmást čokoládovými pochoutkami, cukrovinkami či výrobky, kde je záměrně vynecháno slovo „čokoláda“). Tuky napečení vybírejte od známých výrobců, u kterých máte jistotu, že neobsahujívyšší množství nevhodných transmastných kyselin.

  Další tipy získáte ve  vánočním webináři na http://stobklub.cz/webinar/%20/


 

 

Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 12. 2014 15:44
Peču méně druhů a menší kousky než dříve. Minulý rok jsem dělala zdravější varianty a doma mi to pak moc nejedli. Letos to ošidím jen trochu, aby to nepoznali :-)))) Na Vánoce více jídla nenakupuji, jen více ovoce, zeleniny a lepší sýry ( samozřejmě jsou tučnější, ale to vyběhám :-)))) Místo klasického bramborového salátu dělám pro mě a dceru cuketový, je výborný. Manžel a syn musí mít klasiku :-))
08. 12. 2014 14:40
Peču jenom perníčky, jsou podle mě nejmíň "závadné". Tip s velikostí jednotlivých kousků a redukcí dávek na mě neplatí. Akorát bych si nabrala více kousků. Cukroví miluju a s jídlem roste chuť. Pro mě je lépe neochutnat ani kousek, protože se u mě jinak rozjede žravost. Myslím, že i když toto opatření je zavedeno jenom kvůli mě, prospěje i dětem. Na zdobení perníčků se vyřádí a atmosféře vánoc je učiněno za dost .
08. 12. 2014 09:02
U nas se pece 3 dny pred vanoci a jen 3 druhy cukrovi a ve 1/4 davce. Po vanocnich svatcich to uz nikdo nechce. A tak jsem cely zivot vdecna svemu muzi, ze ma rad jen ty 3 druhy cukrovi a moje dcery take jine nechteji. A co tedy mame vanilkove rohlicky - dela si je manzel v tak miniaturini velikosti, ze snad mensi uz nejdou. linecke cukrovi, polovina s orechy a polovina cista, nepromazava se a nenamaci do polev. A nakonec bachorky, orechove cukrovi moji babicky. Z toho, co upecu s nim tak do 5 kousku a jsem vdecna prirode, ze mam po cukrovi jazyk jak raspli, a tak ani nenahrazuju maslo necim jinym. Jeste pecu vanocku podle receptu me prababicky. Je skvela, ale staci kousek. Pro mne je vzdy a vsude nejnebezpecnejsi kvalitni cokolada a fakt kvalitni belgicke pralinky a tech se mi o vanocich sejde hodne. Pro mne jsou vanoce svatky setkavani s rodinou a ne svatky obzerstvi. A tak jsem asi spatna hostitelka, kdyz se mi stul neprohyba jidlem nebo jen myslim na zdravi tech okolo? Po premyslim o tom, ale nejdriv jdu zkusit cokoladu, co mi kolegove privezli ze sluzebky ;)
07. 12. 2014 22:26
Děkuji za příspěvky a je prima, že o tom přemýšlíte
07. 12. 2014 19:24
Souhlasím s tím, že co doma nemám, to nesním :-). A mám klid... .
Letos jsem něco málo upekla, aby to vydrželo od Štědrého dne do Vánoc, takže u nás snad nehrozí obžerství :-). Jídlo pošlu nakoupit manžela, protože ten nekoupí nic navíc, takže mi to maximálně vyhovuje ;-).
07. 12. 2014 17:05
Ja tiež pečiem. Aké by to boli Vianoce, veď sú iba raz do roka. Budem piacť len 5 najobľúbenejších druhov a polovičné dávky. Takže myslím, že vystačia tak na 2-3 dni a dosť. Keď by som bola sama, tak nepečiem, ale nie som ... takže aj tak sa mi ujde ešte menej. No a ešte plánujem aj darovať zopar kúskov. Myslím, že sa neprejeme :-)))
07. 12. 2014 16:50
já letos peču jenom pro sebe rozhodla jsem se pro dva druhy a jen celkem 30 malých kousků
07. 12. 2014 14:22
Já peču taky ,,tak akorát" a z toho ještě rozdám dceři a mamce :-)
07. 12. 2014 12:07
Já letos nepeču...jsme pouze dva, ano, ale...přítel se nají cukroví u rodičů a já si tam taky něco dám. Když přijde návštěva k nám, raději nabídnu zeleninu, ořechy a olivy. Nakonec jsou všichni rádi, že do nich necpu cukroví, kterého už mají beztak plné zuby. Loni jsem pekla ovocné košíčky a 4 medovníky ( z jedné dávky já dělám 4). Košíčky nám zplesnivěly a medovníky jsem dala rodině k Vánocům a sama si nechala jen 1- a bohatě stačilo.
07. 12. 2014 11:55
Jasně, já peču jen ty druhy cukroví, co rodina jí a úplně mini dávky a taky mini tvary(jsem s tím minimalizmem úplně postižená:-) ). Na Nový rok dojídáme a je to v pohodě. Spokojenost na všech stranách:-))).
07. 12. 2014 11:54
ano vše je naprostá pravda, vychutnat si každý kousek nezapomenout na pohyb a pak zase k normálu...
07. 12. 2014 11:51
Ano, souhlas. Já letos budu péct jen perníčky na různé způsoby, jinak bych vše snědla sama -miluju išle, rohlíčky, a to nechci ....
07. 12. 2014 11:44
Paráda, díky za příspěvek! Souhlasím do posledního písmenka:-). Nemusíme se vzdávat dobrůtek, které k Vánocům patří,ale opravdu vyměnit kvalitu za kvantitu. A vše si vychutnávat...Po dni,kdy si "dáme do nosu", se zase vrátit k tomu fajn rozumnému stravování.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři