Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 06. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

ivamal

Sebekoučink

Zahájení: 10.12.2019
Ukončení: 07.01.2020
Cíl: Udržet váhu bezprostředně po hubnutí a neznám kJ

80% 5
- +

Zaplacený cyklus je přístupný do 9. 1. 2020

Získané body

Tento měsíc: 105
Celkem: 5552
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Tipy na velikonoce

08. 04. 2017

Sváteční dny jsou příjemnou součástí života spojené se slavnostním pohoštěním. Jak to zařídit, abyste si užili pohodu a dobré jídlo a nepřibrali se dočtete ve velkonočním čísle časopisu Pochutnej si se STOBem.http://www.stob.cz/files/39f3b6a6be6bc9dd66f1d7b3ab29e95a.pdf

Zde je pár tipů:

Velikonoční sladkosti si dopřejte k snídani nebo svačině namísto toho, abyste si je dávali navíc k normálnímu jídlu.

Nenechávejte laskominy snadno přístupné na stole na očích.

Pamatujte, že požitek z jídla neroste s jeho množstvím. Pokud se někdy jednou přejíte, nepokládejte to za tragédii. Na přibrání kila tukové tkáně je třeba přijmout navíc cca 25 000- 30 000 kJ. Takovému množství odpovídají například 2 kg mazance nebo 2 kg husy nebo 60 chlebíčků s vaječným salátem a to se vám asi spořádat naráz nepodaří.

Tipy  Karoliny na velikonoční mlsání (podrobněji v časopise Pochutnej si se STOBem).  Zkuste letos pojmout velikonoční mlsání jinak a zapojte svou kreativitu. Například do velkých plastových vajíček, která se dají otevřít, nasypte třeba různé druhy oříšků, sušené  nebo lyofilizované ovoce –nebo něco co by udělalo dítěti ale třeba i dospělému radost svoji originalitou. Možná by potěšily i různé druhy neznámého ovoce.

Klasické gumové bonbony, které děti tolik milují, jsou pochutinou s obrovským množstvím cukru. Ve 100 g bonbonů je obsaženo cca 45 g cukru. Gumové bonbony s ovocem připravíte úplně jednoduše doma, rozmixováním jahod s jablečným džusem a přidáním želatiny. Směs můžete nechat ztuhnout například ve tvořítkách na led.

Pokud přeci jen nějakou tu čokoládovou sladkost chcete darovat, ale chcete dětem zabránit snědení celého sáčku, rozkrájejte čokoládové tyčinky na kostky a zabalte je jednotlivě do barevných obalů. To samé lze udělat s čokoládovou bonboniérou, pralinkami nebo tabulkou čokolády. Tímto způsobem mnohem snadněji ukočírujete množství snědených dobrot. A jistě nemusíme zdůrazňovat, abyste vybírali vždy kvalitní výrobky - opravdu čokoládové s vysokým podílem kakaa. 

Chcete-li darovat nebo pohostit hosty netradiční sladkostí a jste zároveň kreativní, vyrobte z celých jahod, kuliček hroznového vína nebo kusů banánu ovoce máčené v čokoládě.

A co vajíčka?

Nejlépe stravitelná jsou vejce vařená naměkko, hůře vejce natvrdo a nejhůře ta upravená na tuku. A jak je to s barvou vajíčka? O velikonocích vyhledáváme ta s bílou skořápkou, kdy barva skořápky je dána plemenem nosnic

Chuťový rozdíl mezi bílým a hnědým vejcem není žádný, chuť je určena složením směsi, kterou jsou slepice krmeny. Také barva žloutku nemá na kvalitu vejce vliv. Vejce vložte do sklenice s vodou – čerstvé klesne rovnou ke dnu, kde zůstane ležet. Vejce, které neklesne a zůstane plavat na povrchu, je staré. Vejce je třeba uchovávat při nekolísavé teplotě prostředí v rozmezí 5 až 18 °C, vždy špičkou dolů.

 Příchod jara  oslavuje také znovuzrození, nový život a pohyb, proto si dopřejte každý den procházku. Uvidíte, že s prvními teplými paprsky dopadajícími na tvář bude svět mnohem krásnější.

Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 04. 2017 19:34
Velice děkuji za toto číslo časopisu, přečetla nebo spíš prostudovala jsem ho od a do z a moc jsem si to užila. :-))
09. 04. 2017 15:25
Na velikonoce bude tradičně nádivka, jehněčí na česneku, mazanec a beránek, no a po velikonocích, zbudou-li vejce bude vaječná tlačenka. A ke všemu bude samozřejmě zelenina v e všech úpravách. Polévka bude pórková, s knedlíčky, z červené čočky, prostě každý den jiná.
09. 04. 2017 10:48
Já se Velikonoc nebojím. Velikonoční sladkosti nejím a upeču jen mazanec. Jsme sami a nikdo nepřijde tak nějaké přejídání nehrozí. Pohybu bude také dost, pejsek mě zahálet nenechá :-)))
09. 04. 2017 10:21
Velikonoce se pro mnohé stávají stále více svátky přejídání a alkoholického opojení! Zkusme raději vyrazit do přírody a radovat se z probouzejícího se jara. Včera i po dešti bylo v lese nadherne! Výprava pro medvědí česnek se opravdu vydařila.
09. 04. 2017 09:24
Já budu na velikonoční pondělí v práci, takže koledu neřeším :-)
09. 04. 2017 08:53
Mne velikonoce neděsí, my budeme s mužem sami a ani nikdo nepřijede, tak jestli bude hezky , tak budu chodit a chodit a chodit.
08. 04. 2017 20:55
Budu se inspirovat, nebudu dávat uzené vepřové ale kuře do nádivky, také se mi líbí že je ve formičkách.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři