Sledujte nás:

Datum registrace: 10. 07. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

karolinafourova

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 5 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 8
Celkem: 996
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

karolinafourova

Jak psát blog?

"Ochutnávání vůní" nejen o Vánocích

28. 11. 2016

Včera a stejně tak i dnes jsem přišla domů a první co jsem ucítila byla vůně slaného karamelu. BO-ŽE! Jak já ho miluju. Slaný karamel a perníčky. Naprosto omamná vůně. 

Ale nenechte se zmýlit, přítel nenapekl sušenky se slaným karamelem, ani já jsem se zatím nepouštěla do Vánočního cukroví, ale v sobotu večer jsem zapálila vonný vosk Yankee candle právě s touto.. můžu říct "příchutí"? smiley A ještě dnes tu nádherně voní.

Možná si říkáte, jaký má tohle sdělení význam. Ale abych se Vám přiznala. Jsem požitkář. Miluju jídlo a zjistila jsem, že stejné potěšení, jaké mi dává například zakousnutí do čokoládového brownie s kokosem, mi přináší jeho vůně. Proto jsem se stala maniakem. Doma v šuplíku trůní vosky vanilkový dortík, francouzský jablečný koláč s vanilkou a skořicí a vánoční cukrové sušenky a já naprosto miluji večery, kdy mám doma vše hotovo (a že jich moc není), udělám si kávu nebo zelený čaj, všechny světýlka a svíčky rozsvítím a zapálím si některou z těchto příchutí. Každoročně dostávám od přítele také perníkové srdce z pouti a celý následující rok chodím nasávat jeho vůni přes igelitový obal.. laugh 

 

Chuť totiž není jediným smyslem, který by vás měl uspokojit a ovládat. Zkuste upozadit mlsání na úkor čichových vjemů.

 

Myslím, že pokud si budete každý den vychutnávat malé střípky lahodných vůní, jako jsou vanilková mýdla, kokosová a čokoládová mléka, melounové a višňové krémy na ruce, začnete potraviny kolem sebe vnímat mnohem intenzivněji a z jiného úhlu pohledu.

Nemusíte se bát příchodu Vánoc a pečení cukroví, ochutnávání a nadbytečného mlsání. Zkuste si vychutnávat vůně s Vánocemi spojené, zavřít oči a nasávat vůni vanilkového cukru, skořicových sušenek a mandlových rohlíčků a uvidíte, že si můžete užít advent a svátky i kvůli jiným věcem než je nadměrné mlsání a uždibování u pečení, ze kterého pak budete mít akorát špatné svědomí.

 

A jak to máte vy? smiley

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

29. 11. 2016 22:23
JNeco na tom bude. á někde četla, že když se člověk načuchá vůně z květin, tak to snižuje chuť na jídlo. Tož jdu wočuchat jedlu, co mám ve váze. :-)
29. 11. 2016 18:49
Nemyslete si, taky si casto nejakou tu dobrotu dopreji, takze pak uz nezbyva nic nez behat :)))
29. 11. 2016 16:31
Škoda, že u mně to tak nefunguje.Myslím načichat se a pak už nejíst:-(To by se pak snadno budovala figura:-))
29. 11. 2016 11:57
Vcera prede mnou u pokladny stala pani a kupovala nejake svicky s prichuti korenenych mandarinek, odolavala jsem aby jsem ji jednu nevzala rovnou z toho pokladniho pojizdneho pasu..
29. 11. 2016 11:26
Já mám vůni těžce spojenou s chutí,přes to nejede vlak :-)))
29. 11. 2016 10:40
U mne by taková vůně vyvolala pravděpodobně chuť na stejný pamlsek ... ale jinak, když tohle na někoho funguje, je to paráda :-)
29. 11. 2016 09:49
Něco na tom bude. Já když vařím pro rodinu, tak už pak obvykle nejím. Jsem tak načuchaná toho všeho, že nejsem schopna už jíst. A myslím, že v tom nejsem sama :-)

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři